Industrija mesa Matijevic

5.0 | 2 ocena
Ulica: Rumenacki put 86, Novi Sad
Grad: Novi Sad
Industrija mesa Matijevic
Telefon: 021/
www.matijevic.rs

O nama

Mnogi me pitaju kada stati i uživati u plodovima svoga rada. Mišljenja sam da stajanja nema. Ja se najbolje odmaram dok žurim napred, a najvažnije u svemu je doneti odluku, pa makar bila i pogrešna. Sa stanovišta poslodavca koji ima preko hiljadu zaposlenih, mogu samo reći da nema loših radnika, postoje samo loši rukovodioci. Kada se sve ovo shvati uspeh je neizbežan."

S’ poštovanjem,
Petar Matijević


Preduzeće za proizvodnju i promet Industrija mesa "Matijević" je organizovano kao Društvo sa ograničenom odgovornošću sa 100% učešćem privatnog kapitala. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja i promet mesa i mesnih prerađevina.
Preduzeće je osnovano 1994. godine, tačnije rečeno, zanatsko trgovačka radnja "MIM" koja je osnovana 1991. godine, a 1994. godine preregistrovano u preduzeća. Preduzeće trenutno zapošljava 1250 radnika.

Industrija mesa "Matijević" u ovom trenutku prosečno dnevno proizvodi i oprema oko 120 tona gotovih proizvoda, od čega se 95% realizuje kroz vlastite savremeno opremljene maloprodajne objekte, a preostalih 5% kupcima kroz veleprodaju.
Najsavremenije opremljeni maloprodajni objekti, specijalizovani za promet hrane, pre svega mesa i mesnih prerađevina razmešteni su širom Srbije, od Niša do Subotice i trenutno je u funkciji 92 objekta u kojima je uposleno preko 850 trgovaca.
Proizvodnja je organizovana na jednom mestu i za tu proizvodnju u funkciji su stavljeni novoizradjeni proizvodno-skladišni objekti i najsavremenija oprema koja se danas koristi u proizvodnji i preradi mesa i mesnih preradjevina u razvijenim zapadnoevropskim zemljama.

Proizvodni pogoni građeni u poslednjih par godina površine od 24000 m2, od kojih je posebno za naglasiti:
- savremena linija klanja krupne stoke kapaciteta od 1500 jedinica/8 sati
- savremena linija klanja živine kapaciteta 1500 komada/sat
- linija pandlovanja koja po svom kapacitetu prati liniju klanja
- mašinska obrada sa linijom pinjenja gotovih proizvoda kapaciteta do 100 tona dnevno
- pogon trajne robe kapaciteta 120 tona mesečno
- komore za duboko zamrzavanje kapaciteta do 1800 tona

Magacinski prostor koji u celosti obezbeđuje potrebe za kvalitetnim skladištenjem sirovina, repromaterijala, poluproizvoda i gotovih proizvoda preduzeća.

Tu su i prateće delatnosti kao što su:
- Služba transporta koja raspolaže značajnim kapacitetima preko 50 specijalizovanih vozila za prevoz:

 • žive stoke
 • živine
 • gotovih proizvoda kojima se vrši uredna dnevna dostava sirovina do proizvodnje i otprema gotovih proizvoda do maloprodajnih objekata i kupca.

- Štamparija opremljena savremenim mašinama koja podržava zahteve proizvodnje u pogledu štampe omota za kobasice i salame, dizajniranje pakovanja, reklamne prospekte i dr.
- Služba održavanja stručno i tehnički osposobljena da brzo i efikasno odgovori svim zahtevima u proizvodnji i maloprodaji za nesmetano odvijanje procesa rada

Značajan deo akumulacije preduzeće je investiralo, odnosno usmeravalo u kupovinu, sanaciju i ozdravljenje proizvodnih programa drugih preduzeća u kojima je kupovinom akcija postajalo većinski vlasnik. Reč je o sledećim preduzećima:

- "Ekolab" doo, preduzeće za ispitivanje zdravstvene ispravnosti životnih namirnica

- Poljoprivredna preduzeća
Bezdan ad, Bezdan
Ravnica ad, Bajmok
Zlatica ad, Lazarevo
Jednota ad, Kovaćica
Galad ad, Kikinda
Ribar ad, Novi Kneževac
Mlintest ad, Šid
Pobeda ad, Boka

- Ugostiteljska preduzeća
Sloboda UTP, Novi Sad
Vojvodina UTP, Zrenjanin

- Trgovačka preduzeća
Tekstilpromet ad, Zrenjanin
Uzor ad, Novi Sad
Agrovojvodina-mehanizacija ad, Novi Sad

- Štamparsko grafička delatnost
Budućnost ad, Novi Sad

Dakle, iz svega navedenog s pravom se može reći da se Industrja mesa Matijević u svom brzom petnaestogodišnjem razvoju od male radnje razvila i postala vodeća firma u Srbiji u proizvodnji, preradi i prometu mesa i mesnih prerađevina, a kao većinski vlasnik gore navedenih preduzeća zajedno sa tim preduzećima čini jedan konglomerat koji
- objedinjuje 1600 zaposlenih
- zahvata ukupne obradive i druge površine od (cca 17000 ha, od toga preko 7500 ha u vlasništvu) i
- pravi godišnji bruto-promet od 7.5 milijardi dinara sa tendencijom stalnog povećanja, odnosno rasta tih parametara

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  12.06.2021 12:11

  Lepo što ste otvorili prodavnicu u Banatskom Karlovcu dosad nismo imali ni prodavnicu mesa. Jedina zamerka što prodavci neudjep još ni unutra idu za tobom i govori imamo ovo imamo ono tako da zaboraviš šta si hteo uzeti prosto idu za tobom.

  Miloš Marijanović
  12.08.2015 09:31

  Industrija mesa Matijevic je nahbolja pileca klanica. Obožavam njihove proizvode!

  Jelena
  05.02.2013 05:05

  Ako ste kojim slucajem zainteresovani za radnika,odgovorite mi pa cu vam proslediti svoj cv.po struci sam inzenjer poljoprivrede za stocarstvo i zivinarstvo

  apsolvent pravnih nauka arsen dupljanin
  08.11.2012 11:40

  citat koji je uvazeni gospodin matijevic napisao je putokaz kojim treba ici svaki privrednik. posetio sam maloprodajni objekat matijevic u kome se nalaze proizvodi nastali u postupku proizvodnje i prerade mesa od veceg broja vrsta domacih zivotinja. ti proizvodi su kvalitetni a cene istih su realne s obzirom na sistem javnopravnih obaveza utvrdjenih normama finansijskog prava i sistem odnosa utvrdjenih vazecim nacelom trzisne utakmice. zakon ponude i traznje je nacelna norma vanpravnog karaktera definisana normama obligacionog prava konstruisana kroz sistem ekonomske nauke i ekonomske politike kojom su utvrdjeni uslovi harmonicnog obavljanja privredne delatnosti. harmonicno obavljanje privredne delatnosti u smislu ekonomske poltike predstavljalo bi takav nacin obavljanja privredne delatnosti kod kojeg postoji saglasnost izmedju kvantitativno-kvalitativnog stepena privredjivanja i zahteva zakona ponude i traznje.

  SANJA
  08.04.2012 07:22

  Da li vam je potrebna radnica u nekom od objekata u Novom Sadu?

  ema velicanin
  02.03.2012 06:06

  Da li vam je kojim slucajem potrebna radnica za rad u mesari u negotinu?molim vas budite ljubazni i odgovorite mi-unapred hvala!