Učenje danskog ne podrazumeva samo upoznavanje sa jezikom, već i sa običajima, umetnošću i kulturom skandinavskog naroda koji se ovim jezikom služi. Danski jezik je u današnje vreme korisno učiti, jer postaje sve značajniji u poslovnim i diplomatskim krugovima.

Škola danskog jezika

Bilo kojim stranim jezikom, pa ni danskim, ne može se ovladati preko noći. Za dostizanje srednjih i viših nivoa znanja potrebno je uložiti adekvatan trud i višegodišnju posvećenost.

Škole stranih jezika obično upisuju nove polaznike na kurseve danskog jezika u septembru i februaru (na početku svakog semestra). Čim se pojavi veća potražnja, škole se trude da obezbede dovoljan broj kurseva tokom čitave godine.

Polaznici koji u školu dolaze sa predzanjem, pre raspoređivanja u novu grupu, polažu ulazni test kojim se utvrđuje njihov nivo znanja.

Kursevi danskog jezika

Polaznici različitih kurseva danskog jezika u poslednje vreme jesu najčešće oni koji traže poslovne prilike ili studentske razmene u insotranstvu. Škole danskog jezika izlaze u susret svim potrebama i interesovanjima učenika i organizuju više vrsta traženih kurseva:

  • opšti kursevi danskog koji se dvaput nedeljno održavaju u malim grupama polaznika i razdeljeni su u više nivoa;
  • ubrzani kursevi danskog jezika;
  • konverzacijski kursevi danskog;
  • poslovni kursevi danskog jezika;
  • individualni kursevi danskog jezika;
  • poslovni kurs danskog jezika;
  • online kurs danskog jezika.

Svaki od kurseva se nudi u više različitih nivoa i može trajati od jednog meseca do godinu dana. Čim završe određeni nivo, polaznici mogu nastaviti ka sledećem, višem. Nastava se pohađa jednom, dvaput ili više puta nedeljno, a svi uspešni polaznici na kraju svakog pojedinačnog kursa od škole jezika dobijaju sertifikate.

Učenje danskog jezika

Učenje i polaganje danskog jezika u školama u Srbiji osmišljeni su u skladu sa normama koje propisuje Zajednički evropski okvir za žive jezike (Common European Framework of Reference for Languages, skraćeno CEFR). CEFR sistem je objedinjeni evropski standard za nivelaciju poznavanja i izučavanja jednog jezika prema kom je učenje jednog stranog jezika podeljeno na šest nivoa, od A1 do C2. Na taj način formiraju se i kursevi danskog na nivoima A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

Na kursu nivoa A1 uče se osnove danskog jezika, a po završetku nivoa C2, za šta je potrebno više godina, polaznik se može pohvaliti da se danskim služi kao izvorni govornik.

Cene kurseva danskog jezika

U poslednje vreme potražnja za različitim nivoima opštih kurseva danskog jezika kod nas raste. Cena kursa na mesečnom nivou iznosi od 4000 do 7000 dinara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Škola danskog jezika
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

08.12.2018
Jovana Lukic

Ukoliko vam je potreban neka skola jezika u kojoj zbog posla ili nekih drugih potreba zelite da ucite danski jezik, onda je najbilje da posetite skolu stranih jezika Lingua Viva. Cene su i vise nego povoljne.

09.05.2017
Filip Milutinovic

Ovo je koliko mi se samo cini, jezik cije ucenje mora previse da kosta kako god da okrenete.

25.04.2017
Jovana Milinkovic

Koliko mi se samo cini, ovo je veoma koristan jezik da se uci. Nista drugo nije meni toliko vazno.

24.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ako nesto valja kod ovog jezika, onda je to sto mnogo brzo ulazi u usi. Tako bar ljuid kazu.

11.04.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, danski jezik je sve vise popularan medju decom ali pre svega su za to zasluzni roditelji koji planiraju da se u dansku isele.

28.03.2017
Todor Markovic

Ovo je po meni veoma ozbiljan jezik i sigurno treba otici na pravo mesto da se uci.

13.03.2017
Simona Vucinic

Naravno da je sto se tice ovog jezika veoma bitno da pronadjete bas neko strucno i provereno lice u koje treba da imate puno poverenje.

21.02.2017
Janko Zivanovic

Ako mu se posvetite nije zaista danski jezik bas toliko tezak.

03.02.2017
Marta Dencevic

Mogu samo slobodno da kazem da je sto se danskog jezika tice, veoma vazno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je ako mene pitate daleko manje vazno.

24.01.2017
Petar Jankovic

Sto pre deca pocnu d auce danaski jezik, to ce im biti bolje.

05.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Sigurno je danaski jezik veoma tezak za decu i ucenje. zato ih sa ovim jezikom ne treba forsirati dok su jos previse mala.

16.12.2016
Ivan Stojanovic

Ako mene licno pitate, treba da ucite ovaj jezik. Mozete slobodno da vidite koliko se on samo trazi.

30.11.2016
Nikolina Pantelic

Danski jezik je potrebno da veoma rano pocnete da ucite kako bi vam sto pre usao u usi. Bas iz tog razloga treba svoje poverenje da ukazete skoli jezika za decu Rainbow.

15.11.2016
Jana Stankovic

Po pitju danskoj jezika, ubedljivo je najbolje resneje da posetite skolu jezika Old Bridge. To je skola jezika u koju morate da imate puno poverenje.

14.11.2016
Biljana Brankovic

Zaista ne bih znala da vam kazem gde bi deca mogla da vam uce danski jezik ali u svakom slucaju mozete da probate da posetite Little Dreams.

24.10.2016
Marko Petrovic

iskren da budem do sada nisam upoznao nikog ko kvalitetno govori danski jezik. Pretpostavljam da ima nasih ljudi koji su radili u diplomatiji i koji sa ovim jezikom sasvim solidno barataju.

24.08.2016
Dusan Markovic

Skola stranih jezika Lingua nova je kvalitetna skola u koju mozete imati puno poverenje. Ono sto se meni posebno svidja je to da ta skola ima veliki izbor razlicitih programa za ucenje dosta jezika na razlicitim nivoima i sa razlicitim predznanjem.

20.07.2016
Lea Stankovic

Ukoliko vam je potreban neka skola jezika u kojoj zbog posla ili nekih drugih potreba zelite da ucite danski jezik, onda je najbilje da posetite skolu stranih jezika Lingua Viva. Cene su i vise nego povoljne.