O nama - CENTAR ZA REKREACIJU RITMIKO


Centar za rekreaciju Ritmiko okupio je na jednom mestu vrhunske sportske stručnjake posvećene svom poslu u želji da Vam obezbede pravilno funkcionisanje tela u svim starosnim dobima.

Počeli smo kao sportski klub još 2005. godine, da bismo danas imali čitav tim profesora fizičkog vaspitanja, fizioterapeuta, trenera, pedagoških radnika, plesača, balerina i stručnih saradnika srodnih profila. Neki od naših trenera su i naši bivši vežbači, što najbolje govori o atmosferi koju stvaramo - za treniranje sa uživanjem.

Centar za rekreaciju Ritmiko svoj rad bazirao je u nekoliko kategorija, među kojima su osnovne:

Ritmička gimnastika, kako je možda već poznato, namenjena je isključivo devojčicama i jedna je od najpopularnijih olimpijskih disciplina. Vežbanje ritmičke gimnastike doprinosi razvoju motoričkih sposobnosti, ali i gracioznosti i kreativnosti, uz značajan uticaj na razvoj timskog duha i svekupan psihološki razvoj dece. Do sada je kroz naš klub prošlo mnoštvo razigranih devojčica različitog uzrasta koje su uspele da osete sve čari ovog sporta i lepotu druženja uz vežbanje.

Korektivna gimnastika, na drugoj strani, namenjena je i dečacima i devojčicama koji imaju problema sa pravilnim držanjem. Pažljivo osmišljenim programom vežbanja uspešno se otklanjaju deformiteti kičmenog stuba, grudnog koša, nogu, stopala i kompletne posture (spušteni svodovi, ravna stopala, O noge, X noge, skolioza, kifoza, lordoza..).

Savremeni način života naše dece pravi je izazov za njihova još nerazvijena tela, a statistika pokazuje poražavajuće podatke - 70% ima loše držanje, a čak 90% i neki deformitet stopala.

Uzimajući sve ovo u ozbir, korektivna gimnastika i sport uopšte jedini su način da se preventivno deluje i deci i mladima osigura zdravo telo kao preduslov za zdrav duh.

Vežbanje je takođe veoma preporučljivo i tokom trudnoće i posle porođaja. Centar za rekreaciju Ritmiko idealno je mesto da se adekvatno pripremite za porođaj i napore koje trpi Vaše telo tokom trudnoće. Jačanje i istezanje određenih grupa mišića u trudnoći povoljno utiče i na mentalni razvoj ploda. Deca su otpornija, rađaju se sa većom kilažom i kasnije bolje napreduju.

Trudnoća s pravom ima naziv drugo stanje, jer se tokom tog perioda u ženskom organizmu dešava čitav niz promena. Gimnastički klub i centar za rekreaciju Ritmiko svim sadašnjim i budućim mamama nudi poseban program treninga, koji će im obezbediti zdraviju i kvalitetniju trudnoću, kao i lakši porođaj i period posle njega. Tokom vežbanja primenjuje se specifičan trening koji se odvija isključivo uz nadzor kvalifikovanih trenera.

Ritmiko je mislio na sve generacije! Osmislili smo i program pod nazivom SPORT KIDS namenjen najmlađima koji će kroz osnove sporta svim devojčicama i dečacima omogućiti da zavole vežbanje i sport od najranijih dana. Sport jeste i treba da bude uživanje koje garantuje zdravo odrastanje. Zato svojoj deci omogućite da ga zavole na vreme. A za sve Vas koji ste u najboljim godinama, da ne kažemo 40+, Ritmiko takođe ima rešenje.

Sigurni smo da možemo da Vam prenesemo svoju ljubav prema vežbanju i sportu, a Vaše je samo da nas posetite što pre i učinite nešto dobro za sebe.

Centar za rekreaciju Ritmiko svim svojim polaznicima obezbedio je mogućnost vežbanja na tri različite lokacije u različitim terminima, kako biste imali dovoljno prostora da uskladite treninge i obaveze.

Radno vreme:
ponedeljak - petak 17 - 21h

Facebook: ritmikokg

Centar za rekreaciju Ritmiko, Kragujevac
Lokacija 1: Aleksandra I Karađorđevića 56 (ulica Glavna)
Lokacija 2: Sala PMF
Lokacija 3: OŠ Mirko Jovanović

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Sport i kultura Gimnastika
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Centar za rekreaciju Ritmiko
  • Centar za rekreaciju Ritmiko,
  • Ritmiko Kragujevac,
  • Gimnastika Kragujevac,
  • Ritmička gimnastika Kragujevac,
  • Korektivna gimnastika Kragujevac,
  • Centar za rekreaciju Ritmiko radno vreme