O nama - FIZIO VITALIS AMBULANTA ZA FIZIKALNU TERAPIJU I REHABILITACIJU

Ambulantu za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Fizio Vitalis čine strukovni fizoterapeuti sa višegodišnjim iskustvom na čelu sa glavnim strukovnim fizioterapeutom Vladimirom Stankovićem. Ambulanta je osnovana sa ciljem da klijentima pruži kompletne zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne terapije i rehabilitacije.

Negujemo individualni pristup svakom pacijentu, što podrazumeva funkcionalnu dijagnostiku (utvrđivanje trenutnog funkcionalnog statusa pacijenta), sagledavanje budućih funkcionalnih zahteva i potreba pacijenta, a nakon toga i određivanje najadekvatnijeg načina lečenja, sa ciljem što kompletnijeg oporavka i vraćanja svojim životnim i radnim aktivnostima.

Ambulanta je opremljena najnovijom aparaturom iz oblasti elektroterapije kao i najsavremenijom opremom u sali za kineziterapiju.

FIZIKALNA TERAPIJA podrazumeva primenu fizičkih agenasa u terapijske svrhe. Pod fizičkim agensima mislimo na primenu toplote, leda, električne struje, magnetnog polja, laserskog zračenja itd.

Ultrazvučna terapija

Ova vrsta terapije deluje u vidu dubinske mikro masaže tkiva poboljšavajući cirkulaciju, bolju resorpciju edema, ima lako analgetsko dejstvo, reguliše spazam mišića, poboljšava trofiku mišića.

Magnetna terapija

Magnetoterapija koristi energiju elektromagnetnog polja u svrhu lečenja. Terapija je bezbolna i efikasna metoda koja pospešuje regeneraciju oštećenog tkiva ubrzavajući Vaš oporavak.

Svoje dejstvo ovaj oblik terapije ispoljava pospešujući regeneraciju tkiva kroz poboljšanje cirkulacije, bolju ishranu tkiva i njegovu snadbevenost kiseonikom. Ima antiedematozno dejstvo (smanjuje otok), antiinflamatorno (deluje protiv zapaljenski) i analgetsko koje se ogleda u smanjenju bola.

Laseroterapija

Terapija laserom je još jedan oblik fizikalne terapije koji je potpuno bezbolan.

Primenjuje se u lečenju bolnih stanja, povreda, preloma, rana i ulceracija na koži, neuroloških oboljenja. Predstavlja oblik laserske akupunkture na određenim tačkama na telu.

Elektroterapija

Terapijska primena struja različitih modaliteta prestavlja elektroterapiju. Efekat dejstva struja je širenje (vazodilatacija) krvnih sudova čime se poboljšava cirkulacija krvi i limfe, pospešuje se resorpcija edema, bolja je trofika tkiva. Zapaljenski procesi se ublažavaju čime se otklanjaju glavni faktori koji dovode do pojave bola.

TENS

Transkutana Elektro Nervna Stimulacija je tehnika draženja perifernih nervnih završetaka impulsima naizmenične struje. Prema teoriji bola, draženje strujom izaziva aktivaciju debelih aferentnih vlakana, što za posledicu ima smanjenje bola.

Osim primene TENS-a u analgeziji, ova tehnika se koristi za elektroakupunkturu i lečenje mišićnih atrofija.

Elektrostimulacija Mišića Compex aparatima

Compex aparati, savremeni i efikasni aparati svetski poznatog švajcarskog proizvođača, predstavljaju vodeći način elektrostimulacije mišića kako u profesionalnom sportu tako i u zdravstvenoj rehabilitaciji. Terapija Compex-om obezbeđuje efikasniji trening, brzu mišićnu regeneraciju, izgradnju i oblikovanje mišića, sprečavanje atrofije nakon povrede, razmekšavanje ožiljnog tkiva (fibroza), bržu sportsku i zdravstvenu rehabilitaciju.

Tecar terapija T-CARE

Tekar terapija spada u najsavremenije medicinske procedure iz oblasti termoterapije. Ova metoda zasniva se na primeni visokofekventnih struja tkz. radiotalasa koji dubinski prodiru u tkivo, pretvaraju se u toplotu i koristeći prirodne potencijale oporavka tkiva ubrzavanju njihovu regeneraciju. Uz tekar terapiju postižemo bolju cirkulaciju, bolje dopremanje hranljivih materija, obogaćivanje tkiva kiseonikom, eliminaciju štetnih produkata metabolizma, zapaljenskih agenasa što su sve faktori koji ce Vaš oporavak učiniti brzim i kraćim.

Presoterapija

Limfna drenaža je nezamenljiva terapeutska procedura kojom se poboljšava venska cirkulacija, protok limfe i detoksikacija organizma. Ova metoda doprinosi boljoj ishrani i regeneraciji tkiva, otklanjanju viška tečnosti i jačanju imunološkog sistema organizma. U savremenoj primeni, pored manuelne tehnike, sve više i sve efektnije se primenjuje i aparaturna tehnika limfne drenaže korišćenjem specijalno dizajniranih aparata.

Shockwave terapija

Savremena terapija udarnim radijalnim talasima dostupna je svim klijentima ambulante Fizio Vitalis. Shockwave je moderan i visoko efektivan metod lečenja povreda i bolova. Radijalni shockwave talasi nude neinvazivno rešenje za probleme sa vezivnim tkivom, probleme sa tetivama, različite patologije mekog tkiva i kod pojave kalcifikacije. Razlozi zbog kojih je primena radijalne shockwave terapije u rehabilitacionom procesu pacijenata značajna je i to što dolazi do smanjenja bola, ubrzavanja metabolizma, revaskularizacije tkiva, i normalizacije mišićnog tonusa.

KINEZITERAPIJA

Kineziterapija predstavlja terapiju pokretom, odnosno primenom određenih vežbi. U zavisnosti od stanja i efekata koje želimo da postignemo primenjujemo različite oblike vežbi. Kineziterapijske vežbe mogu biti usmerene na očuvanje obima pokreta, zatim na očuvanje i jačanje mišićne snage, ili očuvanje i poboljšanje mišićne izdržljivosti. Vežbe obima pokreta podrazumevaju “razmrdavanje” svakog zgloba, tako što se zglob provodi kroz pokret da može sve da izvede postepeno do istezanja. Stručni terapeut pokret izvodi posvećujući svoju pažnju svakom zglobu pojedinačno, bez bespotrebnog napora i provociranja bola kod pacijenta.

Ambulanta Fizio Vitalis i njen tim svoj rad zasnivaju na holističkom principu posmatrajući pacijenta u celini. Telo, um i duh čine nerazdvojivu celinu, a svaka osoba poseduje psiho-fizičke potencijale koje treba maksimalno iskoristiti. Individualni pristup u izradi plana rehabilitacije, stručna procena, posvećenost pacijentu, rad jedan na jedan i kontinuirana edukacija naših terapeuta princip su koji daje efikasne rezultate.

Iskustva i preporuke posetilaca

21.01.2021 19:31
Neregistrovan korisnik

Veliki pozdrav za fizio vitalis stručno i veoma ljubazno osoblje čine da svaki bol nestane u trenu i da iz ordinacije izađete uvek nasmejani

11.08.2020 15:26
Neregistrovan korisnik

Sjajna usluga, prijatan ambijent i energija mladih ljudi. Sve pohvale. Svetlana

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Fizikalna terapija
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Fizio Vitalis ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju
  • Fizio Vitalis ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju,
  • Fizio Vitalis ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Pančevo,
  • Fizio Vitalis ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju radno vreme