Rak kože

0

Rak kože

Postoje tri osnovna tipa malignih tumora: bazocelularni karcinom kože, planocelularni karcinom kože, maligni melanom. Bazocelularni karcinom kože je najčešći tip malignog tumora. Njegova dobra karakteristika je ta što se jako sporo širi i u jako retkim situacijama može da rezultira metastazom. Crvenkaste je boje i vrlo je uočljiv što je još jedna dobra karakteristika. Planocelularni karcinom kože je drugi najčešči vid oboljenja raka kože. Njega karakteriše visok stepen rizičnosti od metastaze. Svojstveno mu je to što izgleda kao sitna rana koja je vrlo često pokrivena krastom. Melanom je, sa druge strane, i dalje najređi oblik tumora, ali je trenutno zapažen ozbiljan porast pojave ovog tipa karcinoma. Njegova osnovna karakteristika jeste ta što ukoliko se na vreme ne otkrije, u najčešćem broju slučajeva dovodi do metastaza sa smrtnim ishodom. Prepoznatljiv je po tome što se javlja u formi mladeža koji raste, ima varijacije u boji, i nepravilnih je ivica – vrlo često oštrih. Svaki do navedenih malignih tumora je neophodno odstraniti.
Doktor specijalista, nakon što utvrdi o kom tipu karcinoma je reč, zahvaćeni deo tkiva odstranjuje i šalje na analize, poput patohistologije, kojom se može utvrditi potencijal njegovog širenja.

U okviru dermatovenerološke klinike Beoderma, svako odstranjivanje promena na koži se šalje na dodatna ispitivanja u cilju potpune zaštite pacijenata.
Iskustvo lekara i odgovoran pristup će vas učiniti da se osećate sigurno.

Ukoliko prepoznajete bilo kakve od gore navedenih simptoma obavezno se obratite stručnom licu!

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017450
Website: www.beoderma.com