Ovo su samo neke od usluga u DERMATOLOGIJI koje mozete dobiti kod izabranog DERMATOLOGA

Izaberite DERMATOLOGA koji Vam najviše odgovara

Dermatološki Laser Centar Diva

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma

Beoderma - dermatovenerologija

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Derma dermatološka ordinacija

Vlajkovićeva 11, (Kolubarske bitke 8, Kruševac)
Stari grad, Beograd

Derma dermatološka ordinacija sa više od 20 godina dugom tradicijom uspešno leči kožno venerične bolesti, probleme kose i noktiju. O kvalitetu rada ordinacija koje se nalaze u Beogradu i Kruševcu, govore mnogobrojni zadovoljni pacijenti iz zemlje i inostranstva
Pročitaj više

AKCIJE koje možete iskoristiti za POPUST na uslugu DERMATOLOGA

Uklanjanje većeg lipoma radiotalasnom metodom
24000 12000
Uklanjanje većeg lipoma radiotalasnom metodom AKCIJA ističe za 1d 18h 1m 14s Pročitaj više
Uklanjanje manjeg lipoma radiotalasnom metodom
16000 8000
Uklanjanje manjeg lipoma radiotalasnom metodom AKCIJA ističe za 1d 18h 1m 14s Pročitaj više
Uklanjanje većeg atheroma radiotalasnim nožem
30000 15000
Uklanjanje većeg atheroma radiotalasnim nožem AKCIJA ističe za 1d 18h 1m 14s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (+8)

Sta je to dermatologija? Kada neko ima zdravu, lepu i negovanu kožu, to govori o dobrom opštem zdravstvenom stanju te osobe, ali je takođe i rezultat kvalitetne nege i pravilnog i pravovremenog tretiranja svake promene.

Kada kažemo dermatologija, tada mislimo na granu medicine koja se bavi simptomima i lečenjem kožnih oboljenja, ali i o brizi o medicinsko-kozmetološkim potrebama kože.

Dermatološki pregled

Ovo je vrsta specijalističkog pregleda koji obuhvata pregled sluzokože i kože čitavog tela, kao i kose i noktiju, kao kožnih dodataka. Pacijenti vole da čuju da je ovaj pregled u potpunosti bezbolan i da se za njega nije potrebno pripremati.

Izgleda tako što lekar-dermatolog golim okom, uz pomoć lupe ili dermatoskopa posmatra nastalu promenu na koži. Takođe, postoji i dermatoskop koji ima merne podeoke i svetlo, i on se upotrebljava za praćenje i pregled pigmentacija, kao i nepigmentovanih promena na koži i sluzokoži.

Šta sve obuhvata pregled kod dermatologa?

Kada dođete kod svog lekara, on će najpre uzeti anamnezu, to jest, ispričaćete kakve tegobe trenutno imate. Pored toga, postoji lična i porodična anamneza, što bi značilo da dermatolog dobija podatke o lekovima koje eventualno koristite, zatim o bolestima krvnih srodnika, alergijama i drugim bolestima koje mogu da budu od značaja.

Posle toga sledi dermatološki pregled, a zatim lekar daje završno mišljenje i određuje terapiju za pacijenta. Osim toga, postoje i dodatne estetske ili dijagnostičke procedure, a to su na primer: uklanjanja bradavica tečnim azotom ili uz pomoć radiotalasnog aparata, uklanjanje fleka hemijskim pilingom, ublažavanje bora hijaluronskom kiselinom, konturiranje lica, ujednačavanje tena i vraćanje elastičnosti, kao i hemijski piling za uklanjanje fleka na koži.

Šta proučava dermatologija?

Dermatologiju bismo drugačije mogli nazvati – naukom o koži. Koža je najveći organ u ljudskom telu. Dermatologija obuhvata hirurške i medicinske aspekte, odnosno lekar-dermatolog se brine o bolestima u najširem smislu te reči, ali i o određenim kozmetičkim promenama na koži, noktima, kosi...

Dermatologija proučava:

  • Funkcije kože
  • Oboljenja kože
  • Lećenje tih oboljenja
  • Makroskopsku i mikroskopsku građu kože i vidljivih sluznica.

Šta je to dermatovenerologija?

Za dermatovenerologiju možemo reći da je povezana sa mnogim drugim granama medicine, a to su: nauka o gljivicama, nauka o parazitima, nauka o virusima, ali i sa genetikom, trihologijom (nauka o dlaci), onihologijom (naukom o noktima), hirurgijom, imunologijom, psihijatrijom, internom medicinom...

Šta je završno mišljenje i prepisivanje terapije pri dermatološkom pregledu?

To bi praktično značilo da će dermatolog prepisati razne odgovarajuće masti, kreme koje će se tek napraviti ili gotove, kao i tablete ili injekcije, a sve zbog toga da bi nestali simptomi i tegobe koje imate, kao znake bolesti.

U nekim slučajevima, vaša terapija će zahtevati da odete na pregled kod drugih specijalista radi dodatnih analiza, kao i da bi se terapija usaglasila, ili se možda mora utvrditi uzrok osnovne bolesti, koja svoju manifestaciju ima na koži.

*Za sve dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije koje su oglašene na ovoj stranici.