Načini uklanjanja bradavica

0

Načini uklanjanja bradavica

Bradavice su benigna promena na koži koja nastaje kao posledica prisustva neke vrste HPV virusa u telu. U zavisnosti od vrste HPV-a zavisi i mesto na kom će se bradavice nastaniti, kao i izgled samih bradavica. Mnoge od njih su izuzetno uporne i nije ih se lako otarasiti. Prilikom njihovog odstranjivanja doktor specijalista mora biti izuzetno obazriv jer svako propušteno bradavičasto tkivo može biti dovoljno za njihovo ponovno razmnožavanje. Bradavice nisu tip promena na koži koji može sam da se povuče. Potrebno ih je temeljno odstraniti. Način njihovog uklanjanja zavisi od vrste bradavica. Tako se najčešće primenjuje krioterapija tečnim azotom kod verrucae vulgares i verrucae plantares vrste. Za lečenje kondiloma najčešće se primenjuje kriohirurgija i elektrohirurgija.

Jako je važno da po dolasku na pregled, lekar dobro pregleda sva mesta koja su pokrivena bradavičastim tkivom. Nakon što utvrdi vrstu, odlučuje se za određenu tehniku kojom ih je najbolje ukloniti.

Ukoliko patite od nastanka i širenja bradavica na svom telu, ne čekajte, već zakažite pregled u okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017580
Website: www.beoderma.com