Milije na licu

0

Milije na licu

Milije ili bele tvrde tačkice, čvorići, moguse javiti na licu kao posledica zapušenja kanala lojnih žlezdi. Nastaju tako što keratin ostaje zarobljen ispod površine kože, zbog čega formira kuglicu bele boje koja ne prolazi sama od sebe.


U najčešćem slučaju se pojavljuju tamo gde je koža lica najtanja. To su predeli ispod očiju i na samim kapcima, ili tik ispod obrva. Mogu se javiti kao posledica korišćenja neodgovarajućih krema koje zapušuju lojne kanale, kao posledica stresa, nakon sunčanih opekotina.
Najbolji način kojim ćete se rešiti ove vrste pojave na koži je odlazak kod specijalizovanog lica, dermatologa. Dermatolog će primeniti vrlo jednostavnu tehniku uboda iglom, kojom će otkloniti sve tragove njihovog postojanja. Nemojte sami pokušavati da se rešite milija. Istiskivanje, ceđenje, nikako nije preporučljivo. Milije se nalaze duboko ispod kože iako na prvi pogled tako ne deluje. Pored toga, nalaze se na vrlo osetljivim delovima kože, zbog čega se ne preporučuje bilo kakvo samostalno lečenje. Reč je o vašem licu i morate pristupiti odgovorno jer u suprotnom može doći do loših posledica.


Ukoliko imate problem sa nastankom milija obratite se stručnom timu ordinacije Beoderma, oni će vaš problem rešiti u toku jednog pregleda.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017505
Website: www.beoderma.com