Lečenje upornih bradavica

0

Lečenje upornih bradavica

Bradavice se po svom poreklu mogu odrediti kao virusne. Nastaju kao posledica prisustva neke vrste HPV virusa u telu. Postoji preko 100 različitih tipova HPV-a. Priroda im je takva da se one ne povlače. Lečenje mora podrazumevati odstranjivanje bradavičastog tkiva. One se mogu razlikovati po boji, obliku, i mestu nastanka.

Zaravnjene bradavice – njihovo stanište je lice.

Končaste bradavice – nastaju oko usta, na kapcima, vratu, licu.

Genitalne bradavice (kondilomi) – prenose se polnim putem i nastaju na i oko genitalija.

Mozaične bradavice na stopalima (tabanima) – su vrlo neprijatne i bolne zbog mesta nastanka.

Bradavice oko nokatnih ploča i ispod njih – javljaju se u vidu ojačale, hrapave kože, nejednakih ivica.

U zavisnosti od vrste bradavica određuje se adekvatna tehnika njihovog uklanjanja. Na pregledu doktor specijalista utvrđuje o kom tipu je reč, nakon čega određuje vrstu terapije. Jako je važno uočiti sve postojeće izrasline na koži, kako neka ne bi ostala. Ukoliko ostane, znači da postoji mogućnost da se ponovo u istoj meri raširi. Lekari moraju biti posebno obazrivi i temeljni kod čišćenja ovih promena. Upravo je u tome sadržana njihova upornost. Dovoljno je da ostane jedan sitan deo bradavičastog tkiva kako bi se poništio sav prethodno uložen trud.

Stručni tim lekara Beoderme ima mnogo iskustva i znanja u lečenju svih vrsta bradavica. Lečenje bradavica može biti lako ukoliko dospete u prave ruke.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017579
Website: www.beoderma.com