Lečenje akni

0

Lečenje akni

Kao što već i sami znate akne su najčešće posledica prekomernog lučenja hormona. Obzirom na tu situaciju, sa aknama se prvi put susrećemo u periodu puberteta. U velikom broju slučajeva problem sa aknama se završava sa izlaskom iz ovog doba, međutim u izvesnom broju prilika problem iz nekog razloga ne prestaje.
Tada već možemo posumnjati ili da naš hormosnki sastav i dalje varira, ili da smo genetski predisponirani na problem sa aknama, ili da je nastanak akni uslovljen izvesnim emocionalnim stresom.
Bilo kako bilo i šta god da je pozadina ovog problema on se na neki način mora rešiti. Kada određujemo terapiju moramo voditi računa o tipu kože koji imamo, o tipu problema (akni), kao i koji je izvor njihovog nastanka. U zavisnosti od ovih vrednosti se određuje i specifičan vid terapije koji će učiniti da naš problem nestane.
Lečenje akni vrlo često može biti dug proces, pogotovo u slučaju kada se počne sa pogrešnom terapijom. Upravo iz tih razloga se moramo obratiti stručnom licu koje ume da prepozna vrstu sa kojom se susrećemo. Samoinicijativno lečenje akni vrlo često dovodi do kontraefekata i pogoršava stanje.

Ne upuštajte se u ovu borbu sami već se obratite stručnom timu dermatovenerološke ordinacije Beoderma. Oni će vam sa stručnog i iskustvenog aspekta omogućiti rešavanje problema za mnogo kraće vreme!

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017452
Website: www.beoderma.com