Intraleziona terapija

0

Intraleziona terapija

Ožiljci, u zavisnosti od izgleda, veličine i mesta nastanka, mogu predstavljati veliki estetski problem. Pored toga, ožiljak u zavisnosti od svoje veličine i strukture može biti bolan. Ožiljke koji nam bitno narušavaju fizički izgled i koji izazivaju neprijatan osećaj pri kontaktu, treba ukloniti.


Mnogi su metodi uklanjanja ožiljaka. Uvek prvo gledamo da iscrpimo sve moguće opcije koje ne podrazumevaju neku invazivnu intervenciju. Kreme i različiti preparati mogu poboljšati izgled ožiljka ali je prikorišćenju ovih terapija potrebno dosta strpljenja i vremena. Jedna od najboljih metoda za uklanjanje ožiljaka je intraleziona terapija. Intraleziona terapija je posebno efektna kada su u pitanju keloidni ili hipertrofični ožiljci. Njeno dejstvo nije instantno i potrebno je terapiju ponavljati. To najviše zavisi od vrste i veličine ožiljka koji se želi ukloniti. Metoda je bezboljna, a prvi rezultati se vide već posle mesec dana.


Terapija se sprovodi tako što se u sam ožiljak ubrizgava glukokortiko preparat. Ovaj preparat deluje tako što smanjuje zapaljensku i imunološku reakciju ožiljka. Između svakog ubrizgavanja potrebno je praviti pauzu od mesec dana. Može se primeniti najviše 2-3 puta.

Ukoliko biste na ovaj način želeli da se rešite ožiljaka na svojoj koži, zakažite pregled u okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017511
Website: www.beoderma.com