Imati bazen ispred svoje kuće, znači imati fensi način života. I ne samo to, bazen pruža razne blagodeti u zdravstvenom smislu, kao što je hidromasaža ili oslobađanje od stresa. 

 

 

Betonski bazeni su oduvek bili najbolji i najskuplji, i tako je i danas. Dakle, oni poseduju armirano-betonsku konstrukciju, dok su razlike u estetici, tehničkim mogućnostima i vremenu koje izdvajate za izgradnju bazena.

Koliko je vremena potrebno za izgradnju betonskog bazena?

Znamo da postoje skimerski i prelivni bazeni (više o tome u daljem delu teksta), i da bi oni bili spremni za plivanje ili brčkanje, potrebno je oko mesec do mesec i po dana.

Kakvog je oblika betonski bazen?

Za bazene u okviru kuće, najzgodnije su klasične pravougaone forme, a razlozi za to su sama gradnja, kao i oprema koja se koristi. Pod time mislimo na zimske i letnje prekrivače, različita zatvaranja i slično. 

Razuđene forme su prikladnije za hotelske bazene, na primer, jer je u pitanju velika vodena površina. 

Koja je dubina betonskog bazena?

U bazenu želimo da plivamo, skačemo, odmaramo se, zabavljamo i uživamo. Profesionalci koji se bave izradom bazena preporučuju promenljivo dno, od 1.3 do 1.8 metara ili fiksno dno, koje je dubine 1.5 metara. 

Koje su dimenzije betonskog bazena?

Ljudi obično pogreše, kada kažu da žele dugačak bazen da bi u njemu mogli da plivaju. Naravno da je plivanje važno, ali važnija je oprema koja postoji na bazenu, na primer da postoji sistem za „plivanje u mestu“. Na taj način će vam bazen postati neograničena površina. Ipak, trebalo bi da imate na umu da svaku vašu želju, profesionalci mogu da realizuju na pravi način.

Oprema za betonske bazene

Verovatno najvažnija stavka je sistem za hidromasažu, što omogućava potpuno uživanje i relaksaciju celog tela. Hidromasaža može da bude zasebna ili u okviru bazena, dok je druga važna stavka – rasveta. 

 

 

Preporučuje se LED rasveta sa promenom boja da biste imali potpuni ugođaj, jer ćete verovatno veoma često koristiti bazen u popodnevnim, večernjim i noćnim časovima, kada okupite porodicu i prijatelje. LED rasveta, osim što značajno štedi energiju, izuzetno je dekorativna. 

Ostala oprema može biti UV sterilizacija, automatsko doziranje, grejanje i dr.

Završna obrada betonskih bazena

Bazen se može obložiti armiranim lajnerom, ili staklenim mozaikom. Stakleni mozaik se pronalazi u dosta kombinacija i različitih boja, dok armirani lajner poseduje bazensko plavu boju, i termički se vari i kroji na licu mesta, u skladu sa oblikom bazena.

Skimerski bazen

Skimerski tip bazena ima površinu vode nižu u odnosu na plažu, koristi se za privatnu upotrebu i manji broj kupača, dakle idealan je za domaćinstva. Instalacija i konstrukcija su jednostavne, a bazen će vam savršeno funkcionisati uz najosnovniju opremu. 

Prelivni bazen

Kod prelivnog bazena, voda koja dolazi u filtracioni uređaj, uzima se iz kompenazicionog bazena, u koji se voda preliva preko prelivnog kanala. 

Za razliku od skimerskih bazena, voda se preliva preko ruba bazena u prelivni kanal koji može biti delimično postavljan, ili po celom obodu bazena. Mlaznice koje se nalaze na dnu bazena, omogućavaju da voda struji od dna prema površini, što je najbolji način strujanja vode kroz bazen. U odnosu na skimerske, prelivni bazeni su skuplji, u proseku za 30%, a namenjeni su za velik broj kupača, i uglavnom su veći od 200 metara.

Betonski bazeni – cena:

Cene betonskih bazena, zavise od toga da li je u pitanju skimerski ili prelivni bazen, kao i od toga koje su dimenzije bazena. U tom smislu, kreću se od 2928 do 6200 evra. Postavljanje hidroizolacije i mozaika, kreće se od 470 do 1040 evra. Za hidroizolaciju, potrebno je izdvojiti od 580 do 1350 evra, za stakleni mozaik, od 725 do 1650 evra, dok za montažu opreme treba platiti od 850 do 1800 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Betonski bazeni
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

17.07.2018
Miodrag Kostic

Po meni su betonski bazeni najkvalitetniji. Firma eurodom pravi sve vrste betonskih bazena po veoma povoljnim cenama i vrlo su profesionalni.

10.05.2017
Marta Dencevic

Po pitanju bazena samo treba onda da znate sta je pravi kvalitet.

26.04.2017
Todor Markovic

Moraju oni u svakom slucaju da dosta kostaju kako god da okrenete.

13.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Po meni, ako nesto valja u celoj prici onda su to betonski bazeni. Oni trebaju da se debelo postave i nista vise sem toga ne treba da vam bude vazno.

29.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se ovih bazena tice, kvalitet je sigurno nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do nekog ozbiljnog izrazaja. Sve drugo je mnogo manje vazno i bitno.

14.03.2017
Nikolina Pantelic

Sto se ovih bazena tice, pre ili kasnije je kvalitet sigurno veoma vazan.

22.02.2017
Petar Jankovic

Sto se mene licno tice, ovo su zaista i vise nego odlicni bazeni. Ako se vec za njih odlucite, sigurno se necete pokajati.

06.02.2017
Jana Stankovic

Koliko samo mogu da vidim, od betonskih bazena jednostavno nema boljih.

26.01.2017
Ivan Stojanovic

Koliko je samo meni poznato i sto se mene licno tice, svi betonski bazeni su ipak nesto sto jako puno kosta. Ukoliko se vec odlucite da njih uradite, sigurno je da cete od pocetka morati da imate dosta novca na raspolaganju.

09.01.2017
Biljana Brankovic

Moje licno misljenje je da kada vec pricamo o ovim bazenima, samo treba da se odlucite za kvalitet i da vise nista po tom pitanju ne treba da brinete.

30.08.2016
Dusan Markovic

U danasnje vreme postoje razlicite mogucnosti po pitaju izgradnje bazena, odnosno materijala od kojeg ce biti napravljen. Pri tome, svakako da najvece samopouzdanje mozete da imate u betonske bazene.