JIN JANG CENTAR ZA TRADICIONALNU KINESKU MEDICINU

slika

Akademik, prvi jugoslovenski profesor i doktor kineske i tibetanske medicine i majstor kung fu wu shua SMAJO SERHATLIĆ već četiri decenije iglicama i drugim tradicionalnim metodama sa Dalekog istoka leči Beograđane i sve one koji od njega zatraže pomoć. DR SREĆKO ČUPIĆ je kod Prof. dr Smaje Serhatlića završio akupresuru i nastavio da uči akupunkturu.

Kineska tradicionalna medicina je stara preko 10000 godina. Postoji više metoda lečenja kineskom tradicionalnom medicinom.

To su: akupunktura, akupresura, moksibustija, kineska mikromasaža, kineska fitoterapija itd.

Ovim metodama pomažemo kod problema:

 • astme
 • bronhitisa
 • upale pluća
 • upale krajnika
 • upale grla
 • upale uha
 • glavobolje
 • srčanih oboljenja
 • bubrežnih oboljenja
 • očnih oboljenja
 • steriliteta muškog i ženskog
 • oboljenja prostate i mokraćne bešike
 • reume
 • oboljenja kičme
 • opadanja kose
 • hormonalnih poremećaja
 • cističnih oboljenja
 • skidanja kilograma
 • povećanja kilograma
 • nesanice
 • nervoze
 • oboljenja sinusa
 • lenjosti creva
 • oboljenja jetre
 • mokrenja u krevet i mnogih drugih oboljenja.

AKUPRESURA:

Ovom kneskom tradicionalnom metodom se uz pomoć pritiska prstima i akupresurnim instrumentima, kao i lupkanjem određenih lokacija pokreće sopstvena energija u organizmu putem jasno definisanih lokacijskih mesta na telu koje su zadužene za sprovođenje energije duž akupresurnog i akupunkturnog kanala dela na koji želimo da izvršimo terapeutski efekat.

AKUPUNKTURA:

Drevni metod kineske medicine, koji se sve više koristi za lečenje mnogih bolesti. Na ovaj način se pomoću akupunkturnih iglica deluje na određene akupunkturne lokacije, čime se postiže stimulisanje sopstvene energije i samim tim podsticanje organizma da se sam bori protiv nekog patološkog procesa.Stimulacija akupunkturnim iglicama nema neželjenih propratnih efekata, kao što to često imamo kada se primenjuje terapija lekovima.

MIKROMASAŽA:

Mikromasaža predstavlja terapiju nežnim pokretima preko akupunkturnih i akupresurnih kanala , time se uspostavlja narušena energetska ravnoteža i ublažavanje kliničkih manifestacija bolesnog stanja a samim tim i napredak i poboljšanje određenog zdravstvenog problema. Mikromasaža se primenjuje na površini celog tela,stimulišući nežnim i laganim pokretima određene akupunkturne i akupresurne lokacije .

MOKSIBUSTIJA:

Moksibustija je tretman koji primenjujemo kako bi pokrenuli energiju tela na putem akupunkturnih i akupresurnih bunarčića , uz pomoć zapaljene moks cigare u čijoj su osnovi lekovite biljke. Sistem terapeutskog delovanja je takav da se zapaljena moks cigara nanosi 2 cm iznad površine kože,u predelu akupunkturnih i akupresurnih lokacija i drži iznad lokacije par sekundi dok lokacijsko mesto blago ne pocrveni. Zatim se prebacuje na isti način iznad druge lokacije. Time se postiže blagi termalni efekat koji grejanjem proširuje pore na koži. Toplota stimuliše lokaciju a lekovite materije iz dima moks cigare putem otvorenih kožnih pora ulaze u telo i imaju dodatni fitoterapijski efekat.

Velika prednost kineske tradicionalne medicine nad savremenom medicinom jeste i ta što ima perfektnu i brzu dijagnostiku, posmatranjem šaka, jezika,pulsa i mokraće. Ta metoda dijagnostikovanja je toliko savršena,da može otkriti kod pacijenta,ne samo trenutno oboljenje ili oboljenja već i prošlo i buduće. Ta precizna kineska dijagnostika ne traje u proseku duže od 20-30 minuta.

Stručan lekar kineske tradicionalne medicine će na taj način, mnogo brže i efikasnije pomoći obolelom nego lekar zapadne, savremene medicine, koji mora da šalje obolelog na mnoge pretrage i laboratorijske analize, pa tek onda da mu odredi dijagnozu i terapiju, dok bolest naravno u međuvremenu napreduje.

Metode kineske tradicionalne medicine su drevni i veoma efikasn način lečenja. Danas se one primenjuju na svim kontinentima, u mnogim bolnicama i klinikama. Na žalost, Iako se metode lečenja kineskom tradicionalnom medicinom u Evropi rade već nekoliko vekova (u Engleskom i Francuskoj od 16-og veka), na našim prostorima još uvek ne nailaze na pravio razumevanje. I pored toga, što je svetska zdravstvena organizacija 1979. godine zvanično priznala metode kineske tradicionalne medicine kao veoma efikasne u lečenju kod mnogih bolesti, pojedini ovdašnji lekar, a-priori negiraju metode kineske tradicionalne medicine, Iago o njima ništa ne znaju. Očito je da takvih sujetni lekari, uskraćuju obolelima mogućnost biranja metoda lečenja, našta naravno nemaju pravo. Lekari ovakvog stava ne znaju (nažalost), da su metode lečenja kineskom tradicionalnom medicinom u potpunom skladu sa Hipokratovom izrekom "primam non nocere" ili važno je ne naškoditi, obolelima prilikom lečenja, što se baš ne može reći za savremenu medicine, u kojoj svaki lek ima i štetno dejstvo po obolelog. Danas se metodama kineske tradicionalne medicine leči svaki treći stanovnik planete.

U svojim terapijama koristimo i specijalne meleme i čajeve na bazi nevena i drugih biljaka.

Melemi pomažu kod velikog broja trenutnih tegoba i zapaljenskih procesa:

 • Otklanja upalne procese na venama
 • Smanjuje bolove prilikom opekotina
 • Smanjuje promrzline
 • Blagotvorno deluje na otvorene rane na grudima tako što pomaže njihovom zaceljivanju
 • Pomaže kod gljivičnih oboljenja stopala
 • Nagnječenja krvnih podliva
 • Kidanja mišićnih vlakana
 • Hemoroida
 • Kod kožnog oblika psorijaze
 • Opekotina
 • Razderotina
 • Za negu lica

Oporavite se na prirodan način!

Pozovite i zakažite pregled!

Sigurni smo da Vam možemo pomoći!

Radno vreme za lokaciju Salaš Noćajski

Ponedeljak - petak: 16 - 21h

Subota: 09 - 20h

Nedelja: Ne radimo

Zakazivanje svakog dana od 08-20h osim nedelje.


Kontakt telefon i radno vreme za lokaciju Beograd

011/40 144 59

064/00 59 532

Ponedeljak - petak: 09 - 12h i 16 - 19h

Subota: 09 - 13h

Nedelja: Ne radimo

Iskustva i preporuke posetilaca

17.03.2021 10:06
Neregistrovan korisnik

Sve preporuke za Dr.Srecka

26.01.2021 21:00
Neregistrovan korisnik

Zahvalna sam doktoru Srecku na svemu .jako sam srecna što sam imala tu sreću što sam ga upoznala.u svojoj nesreći .Onkoloski sam pacijent.posle dvanaeste hemo_terapije sve me boljelo svaka kost .odlazila sam na tretmane ali ne sa velikim očekivanjima.nakon par tretmana već mi bilo bolje.posle završenih tretmana počela sam sa svakodnevnim šetnjama .postala sam druga osoba zahvaljujući doktoru Srecku.Tople preporuke iz mog iskustva.Nazalost puno je ovakvih pacijenata koji ne znaju od koga potražiti pomoć.zato toplo preporučujem.Doktoru Srećku želim svu sreću ovog svijeta.

03.11.2020 14:32
Neregistrovan korisnik

Hvala dr Srećku za efikasno lečenje! Tata dugo od bolova u leđima i nogama nije mogao da izađe napolje a posle nekoliko terapija dr Srećka uspeo je da otputuje u Niš! I u šakama i rukama više ne oseća da su mu utrnuli ekstremiteti i sada ponovo može da rukama popravlja i priprema hranu! Dr Srećko hvala vam puno u tatino ime i u ime svih nas ostalih koji znamo kako je tati bilo pre vaših terapija

05.10.2020 10:45
Neregistrovan korisnik

Terapije su veoma efikasne, prezadovoljan sam, sve preporuke.

26.08.2020 11:38
Neregistrovan korisnik

MOJE STANJE POSLE STRESA BILO JE KATASTROFALNO,SVE ZGRCENO, 45 DANA NISAM BILA ZIVA, ŠTA DA VAM KAŽEM O DR.SRECKUOSIM DA JE PRVO NJEGOVA LJUDSKOST,POZRTVOVANOS I VELIKA BRIGA ZA PACIJENTA ZA SVAKU POHVALU A NJEGOVO ZNANJE JE ENCIKLOPEDIJA,SVI KOJI IMATE NEKI PROBLEM JAVITE SE DR.SRECKU,BICETE IZLECENI VRLO BRZO A PRESRECNI STO STE BOGATIJI ZA JEDNOG VELIKOG PRIJATELJA ZA CEO ŽIVOT

22.08.2020 13:00
Neregistrovan korisnik

DR SRECKO JE JAKO VELIKA PODRSKA I ZAISTA VRH ZNANJA,MENI JE ZAISTA POMOGAO,PREPORUKA SVIMA OD ❤️ ZNANJE,PRAKSA PODRSKA,LJUBAZNOST,SVE POZITIVNE VRLINE

22.08.2020 12:52
Neregistrovan korisnik

SRECKO JE DIVAN,POZRTVOVAN,POZITIVAN I PUN ENERGIJE DA PACIJENTU POMOGNE,SVE POHVALE I PREPORUKE,,PORODICE ILIC I ALEKSIC

20.08.2020 07:04
Neregistrovan korisnik

Zahvalan sam Doktoru Srećku ,imao sam nekoliko zdravstvenih problema,on ih je svojim terapijama doveo pod kontrolu.Mnogo se bolje osećam.Tog divnog,smirenog i ljubaznog čoveka zaista vredi posetiti,jer je velika pokretna enciklopedija znanja.Voleo bih upoznati i njegovog Profesora Smaju.Iz priče Doktora Srećka Profesor Smajo ima neiscrpne izvore znanja.

07.08.2020 07:16
Neregistrovan korisnik

Dr. Srećko Čupić je mog muža uspešno oporavio posle moždanog udara i kome.Osposobio ga je ne samo da se normalno kreće već moj muž vozi i auto.

Hvala Bogu da takvi stručnjaci,koji znanje u malom prstu drže ,Dr. Srećko i Profesor Smaja postoje.Toplo bih preporučila da poseti JIN JANG centar svakome ko ima bilo kakav zdravstveni problem.Verujem da će to ova dva plemenita čoveka rešiti!!!!

30.07.2020 07:59
Neregistrovan korisnik

Prezadovoljna sam.dr. Srećko mi je puno pomogao.Toplo preporučujem svima koji imaju bilo kakav zdravstveni problem da ga posete.

24.07.2020 07:16
Neregistrovan korisnik

Sve pohvale i tople preporuke za JIN JANG centar ,za Profesora Smaju i njegovog učenika Dr. Srećka Čupića.Pohvale za Profesora Smaju što je Dr. Srećku preneo ovako veliko znanje,pohvale za Dr. Srećka što je to znanje usvojio na pravi način i postiže u svom radu velike rezultate.Ja sam prezadovoljan, Dr.Srećko mi je svojim terapijama,smanjio srčane tegobe,više ne pijem beta blokatore.Višegodišnji gastritis je rešen, kao rukom odnet.Toplo preporučujem da posetite JIN JANG centar i da se uverite u čuda kao i ja.Ostaćete pozitivno iznenađeni.

22.07.2020 08:27
Neregistrovan korisnik

Sve preporuke za doktora Srecka, izlecio mi je rame sa samo par terapija

22.07.2020 08:25
Neregistrovan korisnik

Svaka preporuka za doktora Srecka, pravi strucnjak

17.07.2020 10:45
Neregistrovan korisnik

Dosao sam kod Srecka zbog stomacnih problema vezanih sa Koksakijem koji se vukao godinama unazad i on ga je poslao u zaborav za samo nedelju dana!

13.07.2020 10:07
Neregistrovan korisnik

Covek je izuzetno temeljan i delotvoran je njegov rad. Pacijentu se posveti maksimalno. Pridrzavanjem saveta i redovnom posetom terapiranju ucinak je zagarantovan. Licno sam prosao terapije i resio zdravstvene tegobe sirokog spektra.

07.07.2020 12:40
Neregistrovan korisnik

Sve tople preporuke za Prof. doktora Smaju Serhatlića i doktora Srećka Čupića.Probajte,nećete se pokajati.

02.07.2020 12:57
Neregistrovan korisnik

Doktor Srećko Čupić je veoma ,odgovoran i profesionalan.Spasao me je problema sa želucem,a uz pomoć njegovih terapija i cigare sam ostavio.Vredi ga posetiti.

29.06.2020 09:25
Neregistrovan korisnik

Profesor Doktor Smajo Serhatlić je pravi profesionalac u svom poslu.Što je za konvencionalnu medicinu bilo nemoguće rešiti posle dugogodišnjih terapija za njega to nije bio veliki problem.Hvala dragom bogu do neba što postoji takav čovek.Veliki humanista i čovek koji ima svoje učenike koji ga dosledno prate.Svima toplo preporučujem,pomaže,a ne škodi!!!

18.06.2020 07:59
Neregistrovan korisnik

Profesor doktor Smajo Serhatlić je izuzetan stručnjak i izuzetan čovek.Mnogo mi je pomogao.Verujem da i njegov učenik dr Srećko Čupić ide nje govi stopama,dok ga mnogi hvale u komentarima.Profesor Smajo uspešno leči mnoge zdravstvene probleme za koje su konvencionalnoj medicini ruke vezane.

10.06.2020 20:42
Neregistrovan korisnik

Sve preporuke, Doktor Srecko Cupic je uspesno ubrzao moj proces oporavka nakon sportkse povrede. Akupunktunom je smanjen bol, otok i povecan obim pokreta.

10.06.2020 08:03
Neregistrovan korisnik

Velika pohvala i zahvalnost Dr Srećku. tri puta me podizao iz kreveta posle višednevnih i višemesečnih nepomičnosti ( trostruki prelom noge,atrofija i kontraktura i treći put veoma jaka išijalgija ). Neverovatno,ali veoma uspešno lečenje.

01.06.2020 12:24
Neregistrovan korisnik

Neverovatno al radi,upornost dr Srecka dovodi do ccuda gde savremena medicina nemo stoji,probajte I ostanite iznenadjeni kao ja,jedno je sigurno da neskodi.

01.06.2020 05:39
Neregistrovan korisnik

Pre zadovoljna sam! Meni je mnogo pomogao! Dr Srećko je veoma detaljan i posvećen svom poslu! Svima bih preporučila da ga posete, jer zaista pomaže!

26.05.2020 19:43
Neregistrovan korisnik

Sjajan!

26.05.2020 12:17
Neregistrovan korisnik

Sve pohvale za Profesora Smaju i njegovog učenika Srećka!!! Profesionalni i odgovorni,ljudi su prezadovoljni!!

26.05.2020 12:12
Neregistrovan korisnik

Profesor Smajo i Doktor Srećko znaju svoj posao da rade.Sve pohvale za Profesora Smaju i njegovog učenika Srećka!Ljudi su prezadovoljni njihovim rezultatima!

23.05.2020 20:37
Neregistrovan korisnik

super

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Akupunktura
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Jin Jang centar za tradicionalnu kinesku medicinu
 • Jin Jang centar za tradicionalnu kinesku medicinu,
 • Srećko Čupić akupresura,
 • Srećko Čupić Sremska Mitrovica