Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Akupresura
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Akupresura

Akupresura predstavlja vrstu medicine koja potiče iz Azije i bazira se na japanskoj i kineskoj tradicionalnoj medicini. Akupresura je drevna kineska tehnika koja se sprovodi presurom, odnosno pritiskom prsta na tzv. akupresurne tačke. Tačke za akupresuru poređane su duž 14 meridijana koji ne odgovaraju ni jednom fiziološkom procesu ili anatomskoj strukturi tela. Tako, može se pritisnuti samo jedna tačka da bi se ublažio određeni simptom ili tegoba, ili niz tačaka određenim redosledom kako bi se poboljšalo opšte stanje organizma.

Na svakom meridijanu se nalaze akupresurne tačke koje su povezane sa jednim ili više vitalnih organa. Stimulišući ih masažom, grejanjem ili iglama, možete povratiti unutrašnju ravnotežu i ublažiti tegobe. Akupresura koristi iste tačke kao i akupunktura, ali u ovoj tehnici tačke se tretiraju pritiskom prsta ili šake, dok se u akupunkturi tačke stimulišu ubadanjem iglica.

Lečenje akupresurom

Postoji legenda stara 5000 godina, koja kaže da je jedan kineski general  patio od oštrog bola koji se kretao od donjeg dela leđa do butine, sve dok tokom jedne bitke ga nije strela pogodila u ahilovu tetivu, kada je prvi bol nestao.

Ravnoteža životne energije unutar tela smatra se osnovom zdravlja, ne samo telesnog nego i psihičkog i emocionalnog. U našem telu postoji 14 glavnih energetskih tokova ili meridijana koji su povezani sa različitim organima i psiho-emocionalnim izražajima. Na svakom meridijanu nalaze se mnoge akupresurne ili akupunkturne tačke, čijim povezivanjem dobijamo meridijane. To su tačke ulaska i izlaska energije. 

Akupresura pomaže uspostavljanju ravnoteže tela,  što olakšava i bol, uklanjajući napetost i stres koji onemogućava normalno funkcionisanje organizma i negativno deluje na imunitet. Uz pomoć ove dravne metode možete pomoći telu da se prilagodi promenama u sredini u kojoj egzistira i da pruži otpor bolesti. Upotrebljava se pri najrazličitijim tegobama, kao što su stres, glavobolje, bolovi u ramenom predelu i vratu, bolovi, alergije, menstruacijski bolovi, umor, nesanica, digestivne smetnje, mučnina i bolovi u leđima.

Tehnike akupresure

Uz klasične akupunkturne tretmane, sve se češće primenjuje i elektroakupunktura, elektropunktura i u zadnjih nekoliko godina laser akupunktura. Elektroakupunktura predstavlja dubinsku elektrostimulaciju kroz uvedene igle. Elektropunktura prema Voll-u zapravo je metoda koja se izvodi pomoću aparata zvanog EAV organometar, koji je razvio Nemac dr.R.Voll. Koristi se i za terapiju i za dijagnostiku.

Laser akupunktura se bazira na delovanju laserskog svetla koje je monohromatsko, polarizovano i koherentno.To je aseptična, neinvazivna i bezbolna metoda, koja ako se pravilno primenjuje nema popratnih štetnih efekata. Usmeruje se na kožu u razdaljini od 0-5 mm i zavisno od jačine lasera, tačke se stimulišu 5 do 30 sec.

U toku tretmana pacijenti navode osećaj toplote, trnce i strujanje kroz telo. Osećaju postepeno smirenje i opuštanje, naročito ako se koristi moderna elektro ili laser akupunktura. Kada je reč o ublažavanju i otklanjanju simptoma, neki pacijenti osećaju značajno poboljšanje stanja već za vreme tretmana, neki neposredno nakon tretmana, dok neki poboljšanje uočavaju tek nakon nekoliko dana. U slučaju da nakon prvih šest tretmana pacijent ne uočava nikakve promene na bolje, preporučuje se pauza u trajanju od nekoliko meseci, a zatim ponoviti tretman.

Efekti lečenja akupresurom

Neke osobe efekat akupresure osete već nakon jednog ili dva tretmana. U zavisnosti od opšteg stanja organizma, nekima je potrebno malo više da bi im telo reagovalo i da se osete pozitivni pomaci u duševnom, fizičkom i emocionalnom stanju.

Rizici akupresure su minimalni, odnosno gotovo da ne postoje pod slovom da se poštuju sve mere opreza. Postoje određene tačke koje se ne smeju pritiskati tokom trudnoće, niti se pritiskaju otvorene rane, proširene vene, tumori, upaljena ili inficirana koža, mesta nedavnog operacionog zahvata ili predeli u kojima se sumnja na prelom kosti.

Za najbolje rezultate treba da se obratite stručnom licu koje će adekvatno sprovesti terapiju tako da ne dođe do kontraidikacija.

Lečenje akupresurom cena

Za jedan tretman akupresure potrebno je izdvojiti u proseku od 20 do 30 evra u zavisnosti koji se problem i regija tretiraju.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za izabrani proizvod predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Srdjan Budimirovic
Ukoliko vam je potreban tretman sa akupresurom, svima mogu da kao jedno pouzdano mesto preporucim doktora Sekulic. Mislim da je to jedan od najpoznatijih doktora te vrste u Beogradu u kojeg mozete definitivno imati puno poverenje.
Petar Jankulovski
Akupresura je definitivno drevna tehnika koja mora da pocen da daje svoje rezultate. Bitno je i vazno samo da sve uradite na jedan kvalitetan naci i da imate dovoljno strpljenja.
Stojance Ristovski
Ukoliko se bas za nju odlucite, bice bolje da to uradite na vremene. Mada, kada malo bolje realno pogledate, mozete videti ipak da je najvaznije da izaberete pravilno mesto u Beogradu za takvu jednu vrstu posla.
Milen Jovanovic
Koliko samo mogu da vidim, ona je zaista nesto sto lepo i kvalitetno treba i moze da se plati.
Marina Zivkovic
Koliko mi se samo cini, ne moze bas svako kvalitetno da uradi ovakav jedan tretman.
Filip Milutinovic
Nije svaka akupresura ista. Sve ostalo je po meni samo jedno gubljenje vremena.
Jovana Milinkovic
Po meni je sto se nje tice, kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je po meni daleko manje vazno i bitno.
Mihajlo Nastasovic
Sto se akupresure tice, naravno da je kvalitet veoma vazan. Nema sta ko drugi tu da vas nesto posebno laze.
Lea Stankovic
Ona nikada koliko je samo meni poznato, nije bila nesto sto treba da se previse plati i rezultati su vidljivi vec nakon nekoliko dana.
Todor Markovic
Kako god da okrenete, akupresura je nesto sto treba da se debelo plati. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.
Simona Vucinic
Sto se akupresure tice, tu zaisat ne zalim novac dok god mogu da dobijem kvalitet.
Janko Zivanovic
Ako je nekom vasem prijatelju ili prijateljici akupresura pomogla, onda nema razloga da ni vama ne pomogne.
Marta Dencevic
najvise mrzim da vidim kada ljudi cepidlace po pitanju sopstvenog zdravlja.
Marina Zivkovic
Koliko mi se samo cini, akupresura je u svakom slucaju nesto sto posebo mora da se plati. Sve drugo je manje vazno.
Ljubinka Sreckovic
Mogu samo da kazem da je sto se ove metode tice i alternativne medicinie generalno, ovde ipak nije bas sve kako treba.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, ubedljivo najbolje resenje je da se odlucice ta kvalitet. Sve drugo nakon toga i nije bas vazno.
Nikolina Pantelic
Ipak je ovo nesto sto bi trebalo dobro da se plati.
Ivan Stojanovic
Ako mene pitate, po ovom pitanju je potrebno da se dobro raspitet u prethodnih iskustava ljudi.
Jana Stankovic
Ako vam je vec potrebna kvalitetna akupresura, samo treba da posetite centar za akupunkturu Migun Centar i sigurna sam da cete sebi bar olaksati teskoce.
Biljana Brankovic
Akupresura je nesto zaista sto veoma kvalitetno i pouzdano rade u ordinaciji Madu.
Marko Petrovic
centar Tens Plus je zaista vrhunski centar koji ima veoma bogat program. U svakom slucaju je to program u koji mozete da imate puno poverenje da ce sve biti kako treba.
Dusan Markovic
Po pitnaju akopresure, slobdno mozete da posetite centar Tens Plus. To je moderan medicinski centar koji se profesionalno bavi primenom ove metode u lecenju raznih bolesti i ostalih zdravstvenih problema.
Ivana Petrovic
Ukoliko vam je potreban tretman sa akupresurom, svima mogu da kao jedno pouzdano mesto preporucim doktora Sekulic. Mislim da je to jedan od najpoznatijih doktora te vrste u Beogradu u kojeg mozete definitivno imati puno poverenje.