Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ugradnja liftova
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Ugradnja liftova

Pokušajte da zamislite kako bi izgledao život na dvadesetom spratu stambene ili poslovne zgrade koja ne bi imala lift? Iz ovog jednostavnog primera vidimo koliko su liftovi, zapravo, neophodni da bismo mogli da funkcionišemo svakoga dana.

ugradnja liftova

Liftovi ugradnja

Lift koristimo više puta dnevno, jer čak i da živimo na trećem spratu, bilo bi naporno da moramo da prelazimo stotine stepenika od stana do prizemlja, ili da se non-stop penjemo pešice.

Neke stare zgrade, koje su građene pre više decenija, nemaju liftove, ali je zato sasvim uobičajeno da se u sve nove objekte ugrađuje elevator. Ovaj posao se prepušta firmama čija je delatnost proizvodnja, projektovanje, prodaja, montaža, modernizacija i servisiranje svih vrsta liftova.

Pored toga, pomenuta preduzeća se bave i gradnjom i održavanjem pokretnih traka i pokretnih stepenica.

Ugradnja liftova u stare zgrade

Kao što smo napomenuli, dosta starih zgrada ne poseduje elevatore, i zbog toga postoji potreba da se oni ugrade, kako bi svakodnevni život bio olakšan. Pored ugradnje, kasnije možete računati na kompletnu uslugu koja podrazumeva redovno servisiranje i održavanje.

Pre svega će se odraditi projektovanje i na kraju, puštanje postrojenja u rad.

ugradnja liftova cena

Vrste liftova

Svima su nam poznati liftovi u stambenim i poslovnim objektima, ali radi vaše informisanosti, navešćemo podelu svih vrsta liftova:

- hidraulični liftovi (putnički, autoliftovi, teretni...)

- hidraulični i električni liftovi bez mašinske prostorije;

- električni liftovi sa mašinskom prostorijom;

- pokretne stepenišne platforme za invalidna lica;

- maloteretni liftovi.

Ugradnja liftova – iskustva

Posao oko projektovanja, ugradnje i servisiranja liftova trebalo bi prepustiti firmama koje poseduju dugogodišnje iskustvo zaposlenog kadra, kao i proveren kvalitet proizvoda, zahvaljujući čemu su ta preduzeća zauzela zasluženo mesto na tržištu.

Ukoliko postoji lift koji je ugrađen pre dosta godina, moguće je odraditi njegovu modernizaciju. Takođe, veoma je važno da zgrada poseduje lift za invalidna lica, jer su stepenice osobama sa hendikepom nesavladiva prepreka.

Bez teretnih liftova u poslovnim zgradama ne bismo mogli zamisliti transport tereta na više spratove, gde se roba doprema i otprema svakoga dana.

Zanimljivi su panoramski liftovi, koje ćemo susresti u tržnim centrima, na primer. Oni su, kao što im ime kaže, izrađeni jednim delom od stakla, tako da se prilikom vožnje, može posmatrati okolina.

Stručnjaci koji su zaposleni u firmama za projektovanje, ugradnju i servisiranje i održavanje liftova, poseduju potrebne sertifikate i prisustvuju obukama koje organizuju vodeće firme iz ove oblasti, a sve radi što bolje obučenosti i podizanja kvaliteta usluga.

Ugradnja liftova – cena:

Cena ugradnje lifta zavisi od više faktora. Ako je u zgradi već postojao stari lift, cena je viša, jer je neophodno najpre demontirati stari pa potom ugraditi novi. Takođe, novčani iznos zavisi i od proizvođača, ali i od broja spratova u zgradi. Primera radi, za zgradu koja ima pet spratova, potrebno je izdvojiti od 25 000 do 30 000 evra za ugradnju novog lifta.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

07.06.2020
Neregistrovan korisnik

zna li iko cenu prosecnog lifta za stambenu zgrdau

23.02.2020
Neregistrovan korisnik

Meni su potrebni tehničke karakteristike za lift okno za manji lift za 4 osobe i 5 nivoa.Takođe treba mi i jedna ponuda za ugradnju lifta sa kompletnom opremom.

01.11.2018
Miodrag Kostic

Ugradnja liftova nije uopste jefrina usluga. Po meni najbolja firma za to je gmd projekt jer imaju dosta iskustva i cuo sam da su veoma profesionalni i kvalitetni.

10.05.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, ugradnja liftova jednostavno mora da kosta.

25.04.2017
Janko Zivanovic

Po meni ona sigurno da treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

28.03.2017
Ljubinka Sreckovic

Po meni nikada ona nije bila ensto psebno naivna. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

14.03.2017
Petar Jankovic

Kako god da okrenes, ugradnja liftova je postao veoma unosan posao u danasnje vreme u Beogradu.

22.02.2017
Nikolina Pantelic

Sto se mene licno tice, ukoliko se usudite da se bavite ugradnjom na ovaj nacin, sigurno je samo to da se pre ili kasnije necete pokajati.

06.02.2017
Ivan Stojanovic

Mislim da je u svakom slucaju, ugradnja liftova, jedan veoma odgovoran posao.

25.01.2017
Jana Stankovic

Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, samo je vazno da se odlucite za kvalitet. Sved drugo je manje vazno.

06.01.2017
Marko Petrovic

Ipak je ovo nesto u sta mozete da imate puno poverenje.

19.12.2016
Biljana Brankovic

Ako mene pitate, cujem da se u Beogradu otvara sve veci broj firmi koje se bave bukvalno sa ovim poslom.

01.12.2016
Dusan Markovic

Mogu samo da primetim da je u danasnje vreme sve veci broj zgrada koje se grade a na kraju se cak sta vise i uradi lift. To sigurno stanarima olaksava zivot.