Ugradnja liftova je posao za profesionalce. Pokušajte da zamislite kako bi izgledao život na dvadesetom spratu stambene ili poslovne zgrade koja ne bi imala lift? Iz ovog jednostavnog primera vidimo koliko su liftovi, zapravo, neophodni da bismo mogli da funkcionišemo svakoga dana.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koja radi UGRADNJU LIFTOVA

Beograd

Migal Liftovi
Migal Liftovi
Pozovi

Migal liftovi je kompanija koja se bavi održavanjem i popravkom liftova na teritoriji Obrenovca i celog Beograda....
Pročitaj više

GMD projekt liftovi
GMD projekt liftovi
Husinskih rudara 29 Pozovi

Znanjem i višegodišnjim iskustvom u radu predstavljamo Vaš najbolji izbor kada je reč o najrazličitijim vrstama liftova, pokretnih stepeniza i staza. Naše usluge orijentisane su i ka platformama za prevoz invalidnih lica....
Pročitaj više

Liftovi Lovćen lift
Liftovi Lovćen lift
Ustanička 128b Pozovi

Firma "Lovćen lift" nalazi se na teritoriji opštine Voždovac, u Ustaničkoj ulici broj 128b, u okviru TC Košum. Sa svojim radom započeli smo sada već davne 1991. godine, u Beogradu....
Pročitaj više

Ugradnja liftova je posao za profesionalce. Pokušajte da zamislite kako bi izgledao život na dvadesetom spratu stambene ili poslovne zgrade koja ne bi imala lift? Iz ovog jednostavnog primera vidimo koliko su liftovi, zapravo, neophodni da bismo mogli da funkcionišemo svakoga dana.

Liftovi ugradnja

Lift koristimo više puta dnevno, jer čak i da živimo na trećem spratu, bilo bi naporno da moramo da prelazimo stotine stepenika od stana do prizemlja, ili da se non-stop penjemo pešice.

Neke stare zgrade, koje su građene pre više decenija, nemaju liftove, ali je zato sasvim uobičajeno da se u sve nove objekte ugrađuje elevator. Ovaj posao se prepušta firmama čija je delatnost proizvodnja, projektovanje, prodaja, montaža, modernizacija i servisiranje svih vrsta liftova.

Pored toga, pomenuta preduzeća se bave i gradnjom i održavanjem pokretnih traka i pokretnih stepenica.

Ugradnja liftova u stare zgrade

Kao što smo napomenuli, dosta starih zgrada ne poseduje elevatore, i zbog toga postoji potreba da se oni ugrade, kako bi svakodnevni život bio olakšan. Pored ugradnje, kasnije možete računati na kompletnu uslugu koja podrazumeva redovno servisiranje i održavanje.

Pre svega će se odraditi projektovanje i na kraju, puštanje postrojenja u rad.

Vrste liftova

Svima su nam poznati liftovi u stambenim i poslovnim objektima, ali radi vaše informisanosti, navešćemo podelu svih vrsta liftova:

- hidraulični liftovi (putnički, autoliftovi, teretni...)

- hidraulični i električni liftovi bez mašinske prostorije;

- električni liftovi sa mašinskom prostorijom;

- pokretne stepenišne platforme za invalidna lica;

- maloteretni liftovi.

Ugradnja liftova – iskustva

Posao oko projektovanja, ugradnje i servisiranja liftova trebalo bi prepustiti firmama koje poseduju dugogodišnje iskustvo zaposlenog kadra, kao i proveren kvalitet proizvoda, zahvaljujući čemu su ta preduzeća zauzela zasluženo mesto na tržištu.

Ukoliko postoji lift koji je ugrađen pre dosta godina, moguće je odraditi njegovu modernizaciju. Takođe, veoma je važno da zgrada poseduje lift za invalidna lica, jer su stepenice osobama sa hendikepom nesavladiva prepreka.

Bez teretnih liftova u poslovnim zgradama ne bismo mogli zamisliti transport tereta na više spratove, gde se roba doprema i otprema svakoga dana.

Zanimljivi su panoramski liftovi, koje ćemo susresti u tržnim centrima, na primer. Oni su, kao što im ime kaže, izrađeni jednim delom od stakla, tako da se prilikom vožnje, može posmatrati okolina.

Stručnjaci koji su zaposleni u firmama za projektovanje, ugradnju i servisiranje i održavanje liftova, poseduju potrebne sertifikate i prisustvuju obukama koje organizuju vodeće firme iz ove oblasti, a sve radi što bolje obučenosti i podizanja kvaliteta usluga.

Ugradnja liftova – cena:

Cena ugradnje lifta zavisi od više faktora. Ako je u zgradi već postojao stari lift, cena je viša, jer je neophodno najpre demontirati stari pa potom ugraditi novi. Takođe, novčani iznos zavisi i od proizvođača, ali i od broja spratova u zgradi. Primera radi, za zgradu koja ima pet spratova, potrebno je izdvojiti od 25 000 do 30 000 evra za ugradnju novog lifta.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  07.06.2020 07:42

  zna li iko cenu prosecnog lifta za stambenu zgrdau

  Neregistrovan korisnik
  23.02.2020 11:22

  Meni su potrebni tehničke karakteristike za lift okno za manji lift za 4 osobe i 5 nivoa.Takođe treba mi i jedna ponuda za ugradnju lifta sa kompletnom opremom.

  Miodrag Kostic
  01.11.2018 12:26

  Ugradnja liftova nije uopste jefrina usluga. Po meni najbolja firma za to je gmd projekt jer imaju dosta iskustva i cuo sam da su veoma profesionalni i kvalitetni.

  Marta Dencevic
  10.05.2017 09:25

  Kako god da okrenete, ugradnja liftova jednostavno mora da kosta.

  Janko Zivanovic
  25.04.2017 10:38

  Po meni ona sigurno da treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Ljubinka Sreckovic
  28.03.2017 12:14

  Po meni nikada ona nije bila ensto psebno naivna. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Petar Jankovic
  14.03.2017 06:50

  Kako god da okrenes, ugradnja liftova je postao veoma unosan posao u danasnje vreme u Beogradu.

  Nikolina Pantelic
  22.02.2017 10:51

  Sto se mene licno tice, ukoliko se usudite da se bavite ugradnjom na ovaj nacin, sigurno je samo to da se pre ili kasnije necete pokajati.

  Ivan Stojanovic
  06.02.2017 09:04

  Mislim da je u svakom slucaju, ugradnja liftova, jedan veoma odgovoran posao.

  Jana Stankovic
  25.01.2017 08:26

  Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, samo je vazno da se odlucite za kvalitet. Sved drugo je manje vazno.

  Marko Petrovic
  06.01.2017 11:10

  Ipak je ovo nesto u sta mozete da imate puno poverenje.

  Biljana Brankovic
  19.12.2016 09:54

  Ako mene pitate, cujem da se u Beogradu otvara sve veci broj firmi koje se bave bukvalno sa ovim poslom.

  Dusan Markovic
  01.12.2016 09:37

  Mogu samo da primetim da je u danasnje vreme sve veci broj zgrada koje se grade a na kraju se cak sta vise i uradi lift. To sigurno stanarima olaksava zivot.