Picerije Banjica
Napisano 06.04.2020. ; Ažurirano 29.01.2024.Vrhunski specijaliteti italijanske kuhinje su dostupni u okviru svake picerije Banjica, a izuzev najrazličitih vrsta pica, u njihovoj ponudi se nalaze i topla predjela, paste i čorbe, zatim hladna predjela, slatkiši i supe, ali i mnogi drugi specijaliteti.
Picerije Banjica
Zahvaljujući tome što se pridržavaju originalnih recepata, sve picerije Banjica mogu da se pohvale naročito kvalitetnim specijalitetima italijanske kuhinje.
Većina njih ima i izuzetno lepo uređen prostor za sedenje, a u kome gosti mogu uživati kako u različitim vrstama pica, poput na primer Vezuvio, Napolitane i Kaprićoze, odnosno Margarite i Kalcone, tako isto i u italijanskim pastama, kao što su na primer Bolonjeze, Milaneze i mnoge druge.
Topla i hladna predjela su, isto tako zastupljena, kao i italijanske čorbe, odnosno supe, a pojedine picerije Banjica u ponudi imaju i italijanske sendviče.
Potrebno je da pomenemo i to da većina njih koristi peći za pečenje pica, tako da one zadržavaju autentičan ukus.
Slatkiši su zastupljeni u velikom broju, a izuzev nadaleko čuvenih profiterola, u ponudi je i cheesecake, kao i brojnih voćni i čokoladni kolači, koji su karakteristični za Italiju.
U karti pića se mogu pronaći različiti gazirani i negazirani napici, zatim espreso i druge vrste kafa, kao i piva i vina, te mnogi drugi napici, što hladni, što topli.
A izuzev mogućnosti da specijalitete italijanske kuhinje gosti konzumiraju u samom prostoru, mnoge picerije Banjica nude i uslugu naručivanja, odnosno dostavljanja konkretnih specijaliteta. Ovom prilikom je vrlo važno napomenuti da je dostava na području celog tog naselja besplatna, kao i u ostalim delovima grada, ali obično je naveden zahtev da porudžbina bude viša od 1 000 dinara.
Svakog radnog dana i to uglavnom od 9 ili 10 h ujutru, pa do kasnih večernjih sati rade gotovo sve picerije Banjica, kao i u dane vikenda, mada postoje dani kada je njihovo radno vreme ipak nešto kraće, a što je uglavnom nedelja ili ponedeljak i razlikuje se od objekta do objekta.