Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Obezbeđenje objekata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Obezbeđenje objekata

Da biste sebe oslobodili briga oko zaštite objekta u kome radite ili živite, najbolje je da iskoristite usluge fizičkog i tehničkog obezbeđenja.

Na ovaj način se štite banke, hoteli, prodajno-poslovni objekti, stambeni prostori, određene površine i slično.

obezbeđenje objekata

 

Obezbeđenje objekata možemo da podelimo na fizičko i tehničko. U daljem tekstu saznajte sve o ove dve vrste zaštite prostora, kao i njihovoj kombinaciji.

Obezbeđenje objekata – iskustva

Tehničko obezbeđenje objekata je u svetu veoma popularno, pa skoro da i ne možemo da zamislimo nijednu firmu koja nije obezbeđena alarmnim sistemima i video nadzorom. Ali, to je tek početak priče.

Najpre bi trebalo napomenuti da ulaganje sredstava u obezbeđenje objekata ne posmatrate kao neki trošak, već kao investiciju u sigurnost i to je zapravo, ušteda novca. Zbog čega to tvrdimo? Razlog je jednostavan – kvalitetnim fizičko-tehničkim obezbeđenjem vašeg stambenog ili poslovnog prostora, vi ste osigurali svoju imovinu, ali i lica koja se nalaze u tom objektu, od svih mogućih neželjenih situacija, kao što su provale, pljačke, požari, kretanje neovlašćenih lica po prostoru i slično. Dakle, to nije trošak, već je dobro usmerena investicija u ono najvažnije,  a to je – bezbednost i sigurnost imovine i lica.

Kada je reč o fizičkom obezbeđenju objekata, takav posao vrše osobe koje su prethodno prošle sve potrebne provere, tako da će pružena usluga biti na najvišem nivou i po svetskim standardima. U određenim situacijama, fizičko obezbeđenje objekata obavljaju lica koja nose oružje.

Tehničko obezbeđenje podrazumeva zaista mnogo toga, kao što je video nadzor i monitoring. Monitoring znači da se određeni štićeni objekat dvadeset četiri časa dnevno posmatra iz operativnog centra i da postavljeni uređaji unutar objekta šalju signal, to jest, upozorenje o svakoj novonastaloj promeni. Pri tome, ekipa je uvek spremna da izađe na teren ukoliko se dešava neka sumnjiva aktivnost.

obezbeđenje objekata cena

 

Protivpožarni alarmni sistemi su veoma važni, jer bukvalno mogu da spase vašu imovinu od ogromne štete, pa njihovom ugradnjom zaista možete mirno da spavate. To bi značilo da takvi sistemi reaguju na najmanju pojavu dima, uključujući se i upozoravajući da nešto nije u redu.

Obezbeđenje objekata podrzumeva i ograničeno kretanje osoba u štićenom prostoru, a to podrazumeva da je u neke prostorije moguće ući samo uz pomoć kartica. U praksi, to bi značilo da se sprečava kretanje neovlašćenih lica po određenim delovima objekta, a stručan termin za to je kontrola pristupa. Takođe, moguće je da na ovaj način, pratite ulaske i izlaske iz objekta, kao i rad vaših zaposlenih, pa se u tom smislu koriste sistemi za evidenciju radnog vremena.

Firme koje se bave ovim poslom, nakon vašeg poziva, utvrđuju potrebne mere bezbednosti objekta, odnosno procenu. Ova usluga se obično ne naplaćuje, ali o tim detaljima je najbolje da se informišete lično kod odabrane agencije za fizičko-tehničko obezbeđenje.

Nakon toga, vrši se projektovanje elektronskih sistema bezbednosti, kao i njihova ugradnja, to jest montaža i kasnije servis. Pri tome se misli na alarmne uređaje, protivpožarne i protivprovalne, kao i video sisteme za nadzor. Može se vršiti i daljinska kontrola i nadziranje objekata koji se nalaze pod zaštitom.

Obezbeđenje objekata – cena:

Orijentaciono cenu je veoma nezahvalno navoditi, iz razloga što je svaki objekat drugačiji i različite su potrebe klijenata.

Zbog toga savetujemo da se lično obratite firmama koje pružaju ovu vrstu usluge, pa da se nakon toga izvrši bezbednosna procena.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

06.09.2017
Dusan Markovic
06.09.2017
Dusan Markovic

Najbolje od svega je to da je obezbedjenje objekata jedna centralna tema u poslednjih nekoliko godina tako da je u danasnje vreme u potpunosti zakon regulisana. To je po meni najbolje od svega.

04.07.2017
Miodrag Kostic

Privatnik sam vec 30 godina i drzim radnje mesovite robe. Mnogo puta mi se desilo da me zaposlena lica zovu preplasena i zale se kako su upala maskirana lica i pokupila svu zaradu od tog dana pa sam posle silnih gubitaka i losih iskustava resio da uzmem tehnicko obezbedjenje objekata i od tada vise nemam problema.