Dodaj firmu

Lensoptic lekarska ordinacija

5.0 | 5 ocena
Član 11 godina
Stara cena: 2000 din. Ušteda: 600 din. Vaša cena: 1400 din.
Izaberite broj kupona za preuzimanje:

Pahimetrija CCT - metod merenja debljine rožnjače - popust 30%!

Pahimetrija, poznata i kao merenje centralne debljine rožnjače (engl. CCT - Central Corneal Thickness) je tehnika za određivanje debljine rožnjače, prozirnog dela očiju koji normalno ima oko 520 mikrometara, koristeći pahimetar sa ultrazvukom visoke frekvencije koji daje veoma precizne rezultate.

Ovo merenje ima poseban značaj u oblasti kontaktologije, gde se koristi za procenu stanja i stepena keratokonusa, nepravilne zakrivljenosti rožnjače. Takođe se primenjuje u dijagnostici glaukoma i bolesti rožnjače. Debljina rožnjače ima uticaj na tačnost merenja očnog pritiska, a u nekim oboljenjima rožnjače, ona može biti ili zadebljana ili istanjena.

Merenje debljine rožnjače postaje ključno i kada pacijent razmatra refraktivnu hirurgiju za korekciju dioptrije. Ovo merenje pomaže u odlučivanju da li je pacijent optimalan kandidat, kao i u određivanju najpogodnije metode za hirurški zahvat. Ovaj pregled je neinvazivan, kratkotrajan, a veoma značajan.

Pahimetriju u Specijalitičkoj oftalmološkoj ordinaciji Lensoptic možete obaviti svakog radnog dana i subotom, uz konsultaciju i savet oftalmologa, a uz pomoć kupona i po specijalnoj akcijskoj ceni!

Sve aktivne kupone sa ove stranice možete besplatno preuzeti

  • Ulogujte se na sajtu sa pravim imenom i prezimenom
  • Skinite i odštampajte kupon. Možete ga odmah koristiti.
  • Uslugu platite na licu mesta uz odštampan kupon sa popustom.
PREUZMITE KUPONE I ISKORISTITE POPUSTEbez odlazaka u pošte/banke ili plaćanja ebanking nalogom
Idi na vrh strane