Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Karate za decu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Karate za decu

Poznato je da je veoma poželjno da se deca bave nekim sportom, kako bi razvijala svoje psiho-fizičke sposobnosti. Sport mališanima pruža motivaciju, osećaj samostalnosti i nezavisnosti, jača samopouzdanje i socijalne aspekte razvitka.

karate za decu

 

Karate je sport koji deca naročito vole, jer svako želi da bude snažan, okretan, vešt... U našem tekstu saznajte sve što bi moglo da vas interesuje ako planirate da svog mališana upišete na karate.

Škola karatea za decu

Postoje škole karatea koje se bave decom predškolskog uzrasta. To su deca od tri do šest godina, i tokom treninga se sprovodi program razvoja motoričkih sposobnosti. Mališani zapravo imaju utisak da se igraju, i ta je igra osnovno sredstvo rada.

Ovde se vežba elementarno kretanje i to kroz penjanje, puzanje, provlačenje, skokove, hodanje, trčanje i upotrebu rekvizita, grupno i individualno.

Karate klubovi za decu

Radi se rekreativnim klubovima i školama karatea. Mnoge mališane, a pre svega njihove roditelje, svakako zanima kako izgleda jedan trening, odnosno šta se sve tokom njega uči i radi.

Dakle, prvo se obavlja zagrevanje kroz lagano trčanje, a onda se urade vežbe istezanja i oblikovanja. Slede osnovne tehnike u mestu, osnovne tehnike u kretanju, vezane tehnike rukama i nogama u kretanju, dogovoreni sparing, slobodni sparing, rad na rekvizitima, kate, samoodbrana i razgrevanje sa istezanjem.

škola karatea za decu cena

 

Vežbanje karatea za decu

Karate kao sport ima svoje osnovne principe na kojima se zasniva a to su da se iskoristi trenutak u kome je protivnik najranjiviji – što se naziva pravovremenost; angažovanje celokupne psihičke i fizičke snage i to istovremeno – to predstavlja maksimalnu koncentraciju energije; potrebno je onemogućiti protivnika da napadne dok sami stvaramo priliku za odbranu ili napad – to se postiže neprekidnim kretanjem; sve motoričke radnje prati psihička sigurnost – to se čini psihološkom i fizičkom ravnotežom; u karateu postoji i etički princip, a to znači da se svi sportisti ponašaju u skladu sa etičkim pravilima društva.

Karate za decu predškolskog uzrasta

Kao što smo naveli u tekstu iznad, reč je o školicama sporta, a roditeljima je važno da znaju da su sale u kojima se obavljaju treninzi prostrane, čiste, opremljene su potrebnim spravama, kao i neophodnim rekvizitima. U njima se nalaze postavljene tatami strunjače koje služe za vežbanje.

Karate za školarce

Dok treniraju, školarci stiču različite osobine, kao što su: eksplozivna snaga, brzina, izdržljivost, dobar osećaj za ravnotežu, fleksibilnost, dobra koordinacija pokreta.

Zbog svega toga, tokom vežbanja karatea razvijaju se i druge karakteristike kod dece, a to su jasnije razmišljanje, bolja koncentracija, odlučnost, postavljanje ciljeva i hrabrost da se oni ostvare; postizanje sigurnosti u sebe, samokontrola, kreativnost, mogućnost prilagođavanja novonastaloj situaciji; trenirajući karate deca postaju disciplinovanija, kontrolisano agresivna, miroljubiva, skromna, uporna, strpljiva, vredna, pravedna, odgovorna, ljubazna...

Treniranja karatea za decu

Sve što smo naveli do sada, samo je mali deo onoga što će treniranje karatea dati vašem detetu. Treninzi će pomoći da se efikasno reši loše držanje tela, ravni tabani, gojaznost; ukupan kvalitet života se poboljšava; karate jača kosti, mišiće, srčani mišić, telo je otporno na povrede i bolesti, uvećava se elastičnost, ubrzava se metabolizam i izbacivanje negativnih supstanci...

Karate za decu – cena treninga:

Mesečna članarina u proseku iznosi oko 2500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate karate klubove koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

29.11.2018
Miodrag Kostic

Postoje škole karatea koje se bave decom predškolskog uzrasta. To su deca od tri do šest godina, i tokom treninga se sprovodi program razvoja motoričkih sposobnosti. Mališani zapravo imaju utisak da se igraju, i ta je igra osnovno sredstvo rada.