Industrijsko remenje ima široku primenu, a o čemu se tačno radi, možete da saznate u tekstu koji se nalazi pred vama.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju INDUSTRIJSKO REMENJE

Beograd

Rolling World rezervni delovi za industriju
Rolling World rezervni delovi za industriju
Kosovska 37/4/9
Stari grad
Beograd Pozovi

“Rolling World” kompanija sa sedištem u Beogradu bavi se prodajom industrijskih proizvoda ali i kvalitetnom edukacijom korisnika, uz poseban program koji je konstruisan da prati i organizuje rotacionu i drugu opremu...
Pročitaj više

5.0 | 2 ocena

Industrijsko remenje ima široku primenu, a o čemu se tačno radi, možete da saznate u tekstu koji se nalazi pred vama.

Šta je industrijsko remenje?

U svim granama industrije, remenje ima ulogu kao prenosnik snage. Kao što svi znamo, tehnologija je poslednjih godina i decenija izuzetno napredovala, ali klasičan klinasti remen je ostao nezamenljiv kada je u pitanju prenos snage.

Tu postoji i jedan preduslov, a on se ogleda u tome da je remen izrađen po garantovanim i veoma visokim standardima kvaliteta.

Vrste industrijskog remenja

Postoji više vrsta remenja, kao što su:

 • Klinasto
 • Varijatorsko
 • Nazubljeno
 • Uskoprofilno
 • Pljosnato
 • Povezano
 • Transportno – sa nadogradnjom
 • Šestougaono
 • Segmentno
 • Poly V sa nadogradnjom
 • Poli V

Industrijsko remenje vrste

U prethodnom delu teksta smo nabrojali koje sve vrste industrijskog remenja postoje i mogu da se nađu u ponudi. Vrlo je važno da znate da se remenje prodaje sa sertifikatima, koji su dokaz da remenje ima odličan zagarantovan kvalitet, što osigurava pouzdanost u radu, kao i dugotrajnost.

Industrijsko remenje prodaja

Industrijsko remenje možete naći kod firmi koje su oglašene na ovoj stranici. Ako niste sasvim sigurni koja vrsta remenja vam je potrebna, ili želite jednostavno da se bliže upoznate sa karakteristikama svakog od njih, tada je najbolje da se obratite ljubaznom i stručnom osoblju koje vam stoji na raspolaganju. Zahtevi kupaca su različiti, tako da se najkonkretnije odgovara na upit. Upit možete poslati i putem mejla, i u njemu navesti šta vas sve zanima da znate o industrijskom remenju. Kada dobijete ponudu, ona će sadržavati i cene za konkretne proizvode.

Kada postoji takav zahtev kupca, remenje se isporučuje sa nadogradnjom. Nadogradnja je zapravo, gornji noseći sloj. U zavisnosti od potreba korisnika, taj noseći sloj može da bude izrađen od raznih materijala.

Postoji Poly V remen, i on se koristi gde god su brojevi obrtaja veliki, a prečnici remenica mali. Ova vrsta remenja ima svoju najčešću primenu kod izrade automobila, dakle, u automobilskoj industriji, ali i grafičkoj i tekstilnoj.

Pronaći ćemo i elastični Poly V remen koji se koristi kod obrtaja koji su promenljivi i kada je taj broj obrtaja velik, te je najbolji primer za to veš mašina ili sušara, recimo.

Interesantno je povezano remenje. Ovde imamo situaciju da se gornjim vezivnim slojem vrši ravnomerna raspodela i prenosi velika snaga, kao i opterećenje na svaki remen.

U poljoprivrednoj mehanizaciji, susrešćemo pljosnato remenje.

Veći učinak od običnog, klasičnog remenja ima nazubljeno remenje, koje poseduje unutrašnje ozubljenje a sam remen je izrađen od posebnog materijala.

Uskoprofilno remenje će nam dati povećanu i snagu i brzinu.

Varijatorsko remenje se takođe nalazi kod poljoprivredne mehanizacije. Korisno je onda kada prenosi snage variraju, ali i kada je taj prenos snage velik.

Šestougaono remenje omogućava maksimalnu fleksibilnost.

Segmentno remenje je odlično za mašine gde je zamena remenja otežana iz nekih razloga.

Industrijsko remenje cena

Prosečna cena je oko 300 dinara po komadu, mada sve zavisi od toga koje remenje je u pitanju, pa je najbolje da se lično informišete za konkretan slučaj.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst