Kako se radi farbanje obuće? Obuća je mnogim ljudima važnija čak i od garderobe, tako da u kupovini cipela, čizama, sandala, patika i drugih vrsta obuće, posebno uživaju. Statistike kažu da su žene mnogo veći ljubitelji popunjavanja cipelarnika najnovijim modelima, za razliku od muškaraca.

Pročitaj više

Izaberite neku od obućarskih radnji koje nude uslugu FARBANJA OBUĆE

Beograd

Obucar patikarnica Ilic Nebojsa
Obucar patikarnica Ilic Nebojsa
Ustanicka 194
Zvezdara
Beograd Pozovi

U četvrtoj deceniji rada želimo da zadržimo vodeće mesto u oblastima kao što je popravka i prepravka obuće, popravka i reparacija patika, kao i kreiranje novih modela obuće....
Pročitaj više

4.5 | 20 ocena
Pre 8 h poslednji put pozvana firma

Kako se radi farbanje obuće? Obuća je mnogim ljudima važnija čak i od garderobe, tako da u kupovini cipela, čizama, sandala, patika i drugih vrsta obuće, posebno uživaju. Statistike kažu da su žene mnogo veći ljubitelji popunjavanja cipelarnika najnovijim modelima, za razliku od muškaraca.

Takođe, javna je tajna da dame više vode računa o tome da njihove cipele izgledaju prelepo kao i prvog dana kada su ih pazarile. Međutim, šta ako vam se više jednostavno ne dopada boja vaše obuće i želeli biste iste takve ali u nekoj drugoj nijansi?

Farbanje kožne obuće

Neke dame pokušavaju same da farbaju skupu kožnu obuću i to tako što kupe farbu za koju im je neko rekao da je odlična, kao i da ne mogu puno da pogreše ako farbaju braon cipele u crnu, dakle u tamniju nijansu. Ovo što dotične dame rade mogli bismo da nazovemo eksperimentisanjem sa značajnom količinom novca, pošto je velika verovatnoća da delikatan posao farbanja kožne obuće nećete obaviti kako treba i onda ćete moći da cipele ili bacite, ili da ih ipak odnesete kod obućara, kao što je trebalo na samom početku.

Obućari boje obuću od kože uz pomoć profesionalnih tehnologija, i pri tome koriste boje koje su najvišeg kvaliteta. Ovde je veoma bitno naglasiti da su boje trajne, tako da ne morate da strahujete od kiše ili snega, na primer.

Korisno je imati informaciju da obućari nakon bojenja poliraju obuću do visokog sjaja, a takođe je moguće iskoristiti uslugu impregnacije obuće ukoliko je takav zahtev klijenta.

Farbanje cipela

Kao što smo naveli u tekstu, ne bi trebalo da se igrate sami farbanja obuće, jer postoji velika verovatnoća da ćete pogrešiti. Naime, obućari taj posao rade svakoga dana, tokom dugog niza godina ili čak decenijama, pa će farbanje vaših basnoslovno skupih cipela biti tek rutinski posao.

 
 


Na pitanje da li se isplati farbanje cipela, ukoliko vam se već ne sviđa boja, ili je bolja kupovina istog takvog modela u željenoj boji, odgovor je uvek da je bolje da birate obućarske usluge, pošto je to daleko isplativija varijanta.

Uz materijale vrhunskog kvaliteta i vešte ruke majstora, vi na kraju dobijate sasvim nov par cipela, tako da skoro nećete moći ni da ih prepoznate. Iz tog razloga ne vidimo potrebu da trošite još jednu značajnu svotu novca na nabavljanje novog modela, kada možete da stari model pretvorite u drugačiji i nov.

Naravno, uvek je zahvalno kada prelazite iz svetlije nijanse u tamniju, i tada je uspeh gotovo uvek zagarantovan i dobijanje željene nijanse.

Uz uslugu bojenja obuće, možete da iskoristite i reparaciju kožnih delova, što znači da se otklanjaju pohabani delovi kože, pre bojenja se ravnaju kožne površine, dok se konac u šavovima može zameniti ili popraviti.

Impregnacija bi značila odstranjivanje štetnih materija, na primer soli, kao i nanošenje uz pomoć posebnih sredstava, određene površinske zaštite. Zahvaljujući svemu tome, vaše cipele će biti zaštićene od vode i svih drugih mogućih negativnih uticaja.

Farbanje obuće – cena:

Za farbanje obuće potrebno je izdvojiti u proseku oko 2500 dinara.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate obućarske radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Marina Dakic
  06.09.2018 02:46

  Ukoliko vam treba kvalitetno i povoljno frbanje obuce posetite patikarnicu Ilic Nebojsa i necete se pokajati. Vrlo su kvalitetni i povoljni.

  Dusan Markovic
  06.09.2017 08:21

  ne mogu da shvatim zaista zbog cega bi neko farbao obucu. Odnosno, poprilicno sam skeptican kako bi farbanje obuce moglo na kraju rezultat da ima. Ako neko ima takvo iskustvo u Beogradu najbolje bi bilo da se sam javi.