Četvrtak, 14.11.2019

Magazin » Zabava » Zanimljivosti » Novogodišnje čestitke za najdraže

Novogodišnje čestitke za najdraže

Objavi ovaj članak na

24.12.2010 12:01 AM

Čestitka za Novu godinuNovogodišnje čestitke nekada su se obavezno razmenjivale među prijateljima, zaljubljenima, članovima porodice od kojih ste razdvojeni, a u skorije vreme među poslovnim partnerima. Bila su to prava mala umetnička dela. Ipak, sa razvojem tehnologije, novogodišnje čestitke šalju se u sve manjem broju. Čak i taj mali broj je kompjuterska obrada neke slike, malo dodatih slova koji sačinjavaju reči “Srećna Nova godina” i to je to. Da li ste razmišljali da od ove godine vratite tu staru dobru tradiciju pisanja čestitki?

Upravo zbog toga što je ovaj običaj zamro, vama drage osobe oduševiće se kada u svom sandučetu pronađu papirče prepuno ljubavi i lepih želja. Zašto ne izmamiti osmeh na njihovim licima i poželeti im nešto originalno, napisati svakom ponaosob posebne reči koje će staviti do znanja koliko vam znači primalac te novogodišnje čestitke ?

I dok su ukućani odsutni, a vi nemate neke naročite obaveze, setite se osoba koje čine vaš život lepšim i posvetite veče pisanju čestitki za njih. Možete kupiti gotove na kojima ništa ne piše i koje ćete morati da dopunite, ali možete i da ih napravite sami.

Ako se odlučite da ih sami pravite, odaberite čvršći papir, jer se on manje gužva i u svakom smislu je pogodniji za ovu namenu od običnog. Može da bude beli ili u nekoj boji za koju ste sigurni da je budući primalac voli. Pronađite na internetu neke lepe bordure, a potom ih odštampajte na čestitku. Ali, neka to bude sve što ćete uraditi kompjuterski. Poruku napišite sami.Čestitke

Neka svaka poruka bude jedinstvena. Osim “Srećna Nova godina i Božićni praznici” dajte svoj lični pečat. Na primer, ako znate da vaš prijatelj već duže vreme nema devojku, a vi mu napišite nešto šaljivo poput “Da neka nova obeleži Novu” ili prijateljici koja se baš pre neki dan okliznula i nije sigurna da će moći sa vama da provede tu noć “Prestani da lomiš ruke i noge, dođi da u ponoć polupamo sve čaše” i slično.

Pošto ste završili, ostalo vam je još samo da ubacite čestitke u koverte. Kada odete da se snabdete njima, kupite u knjižari i raznobojne konfete i ubacite po prstohvat u svaku kovertu. I u trenutku kada primalac vadi čestitku one lete na sve strane, a njegov osmeh već blista iako nije ni pročitao šta piše.

Setite se samo: život čine male stvari. Proverite, možda se i u vašem sandučetu već krije neka lepa želja.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

November 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930