Četvrtak, 20.02.2020

Magazin » Zabava » Igrice » World Racing 2 – Zanimljivo trkačko iskustvo

World Racing 2 – Zanimljivo trkačko iskustvo

Objavi ovaj članak na

7.05.2010 12:01 AM

world_racingWorld Racing 2 je nastavak Mercedes-Benz World Racing igre koja se pojavila prvo za PS2, a zatim za GameCube, Xbox i PC još 2003. godine. Pošto su dodali izuzetan broj novih automobila u drugi deo, morali su da iz naslova izbace Mercedes-Benz.
Tako sada imate na raspolaganju preko 90 modela automobila koje možete kupiti. Radi se o modelima 17 vrlo poznatih proizvođača, kao što su: Mercedes, Audi, Volkswagen i Alfa Romeo. Prvi deo igre nije bio dobro prihvaćen, zbog problema sa zastarelom grafikom i lošom zvučnom podlogom.
Istina, fizika je bila veoma realna.
Sada, u drugom delu, programeri iz nemačkog studija potrudili su se i oko fizike i oko globalnog okruženja u igri.
Tu nema mnogo da im se zameri, pošto endžin gura oko stotinak karakteristika svakog auta u pogledu mase, vešanja, pogona i centra mase, ubrzanja, proklizavanja, pneumatika… Stvarno za svaku pohvalu. Pritom, ako igrate u reality, a ne u arkadnom modu, pri sudaru ćete sigurno trpeti štetu, pošto je detekcija kolizije vrlo realistična. Osim oguljene farbe ili otpalog branika (koji je, na primer, već landarao) imaćete i ozbiljnih problema u vožnji. Proklizavanje je urađeno, pa, možda, i previše realistično, tako da u oštrijim krivinama očekujte izletanje i slično, a od toga (gle čuda!) kompjuterski vozači ne pate!
Igra nije hardverski zahtevna, pošto se stiče utisak da je na nivou 1.1 šejdera, tj. u DirectX 8.1 režiji, što se vidi kako po karoserijama automobila, tako i samoj stazi. Opšti izgled malo popravljaju prelepi pejzaži kroz koje ‘’jurcate’’ u besnoj mašini. Tako ćete proletati kroz uske uličice u mirnom španskom selu, pa kroz njive sa žitom i mala mestašca u severnoj Italiji, ili preko planinskih vijugavih staza primorja. Oboreni ili rastureni predmeti ostaju na stazama sve do kraja, a vrlo lepo su urađeni tragovi kočenja, pa, čak, i polegnuta trava ili žito.
Koliko je okolina lepo urađena toliko je muzika u igri užasna, i jedina dobra stvar je što je ona smeštena u jedan folder, pa je preporučljivo da je samo zamenite drugom koja će vam prijati u vožnji. Obratite pažnju na to da vašim melodijama date ista imena koja ste zatekli u originalnom folderu. Zvuk motora je na nivou prastarih arkadnih vožnji sa Spektruma.Vrlo velik minus za ukupan utisak.
Sama priča igre vrti se oko ‘’kinte’’.world_racing1
Morate da zarađujete novac trkanjem, a valuta se zove speedbucks. Više se para zaradi ukoliko pobedite pod određenim uslovima. Uslovi su da završite trku sa minimalnim oštećenjima, u predviđenom roku i sl. Ovo sve, naravno, važi za career mod. Posle trke pare trošite na nova kola i na “kupovinu” novih staza.
Kada otključate više staza, možete se opustiti laganom vožnjom u free ride modu i uživate u lepim predelima koje ova igra nudi.
Kada dođe do toga da imate dovoljno para za nov auto, izbor je zaista velik, tako da možete da birate sve: od old-timera, preko novih trkačkih mašina, SUV 4×4 terenaca, pa do ručno rađenih brzinaca.
Kada kupite automobil, možete ga srediti po svojoj želji dodavanjem vinila, i to sve može vrlo lepo da izgleda. Pošto je igru radio nemački tim, na raspolaganju su uglavnom nemačka kolica.
Kao i u NFS serijalu, svoju novčanu situaciju možete popraviti i u toku same vožnje uz malo fintiranja sa proklizavanjem i preticanjem protivnika. Po meni je sasvim nerealno da je samo malo prljavija vožnja sa sečenjem krivina ili slučajnom kolizijom vrlo žestoko sankcionisana!
Šta je onda tu zanimljivo? Malo sečenja krivine, malo gurkanja nikome ne škodi, to je sve u duhu trke. (Ne bih voleo da se trkam s tobom, dečkonjo – prim.lek.) Endžin se zanimljivo ponašao pri žuljanju sa protivničkim autom, kada je ovaj izleteo kao iz puške ispucan, a ja sam ostao kao u drvo zakucan?!?
Tu nešto ne štima. Isto tako, kada se vi otpozadi zakucate u protivnički auto, on poleti napred od sudara, ubrzavši kao lud. A kada vas neko lupi, verovatno ćete i vi lupiti tastaturu ili džak sa peskom u sobi, pošto će vas slupati i tu ste (u 99% slučajeva) trku i završili. Druga nerealnost je i sledeći detalj. Kada pogrešite samo jednom, ma i sitno u toku trke – završili ste je.
Protivnički automobili su uvek brži, i bez obzira na to što su identični, bolje ubrzavaju!
E, to je već previše.
U career modu vam se nudi oko 120 trka, što je vrlo pristojno, a ako se odlučite za LAN, tada vas istovremeno može igrati šestoro.Postoji i mogućnost da se igrate u dvoje sa podeljenim ekranom, što može biti veoma zanimljivo!
Izvor : www.gameplay.rs

Oznake teksta

, , , ,

Komentara (5)

 1. Petar

  igrica je strava i gravika je odlicna

 2. nemanjaje

  do jaja igra…samo je traffic veoma los

 3. igor

  mogu dobiri link od vas da skinem igru

 4. jovan

  neznam da ukljucim

 5. jovan

  a treba da se istalira

Napiši komentar
Arhiva tekstova

February 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829