Magazin ZabavaMisterije Sveta Misterije prirodnih crteža

Misterije prirodnih crteža

by Administrator

kamenje U jednom seoskom gazdnstvu blizu Kamčatke, farmer Agajev tog zlosrećnog dana sa svojim bratom obavljao je svakodnevne farmerske poslove. U jednom trenutku, iz staje su se začuli jezivi krici i tupi udarci u zidove. Agajev je pojurio u staju i zatekao užasan prizor. Životinje su se grčile, koprcale se i bacakale. Mnogima je iz grla i nozdrva šikljala krv. U staji je bio pokolj, bik, tri krave, 12 ovaca i 10 svinja je uginulo. Ali, najstrašnije je bilo što i Agajevljev brat nije davao znake života. Policija koja je izvršila uviđaj, nije pronašla nikakve tragove nasilja, niti je mogla dati neko objašnjenje, pa je konstatovala da je „smrt nastupila pod neobjašnjivim okolnostima“. I dok je na lokalnoj televiziji prikazivano ono što se dogodilo na farmi, telefonom se javio vulkanolog i saopštio da se, na osnovu njegovih istraživanja, na farmi nalazi anomalna zona.
Istraživači su otkrili mnoštvo mesta sa neobjašnjivom energijom na površini naše planete. Primećeno je da takva mesta „privlače“ munje i da je, dok je u polju njihovog dejstva, čovek podvrgnut nepoznatom energetskom delovanju. Zabeležen je veliki broj izjava od ljudi koji su bili u anomalnim zonama. Jedan geolog tvrdi: dok sam se nalazio na terenu, nastupila je nepogoda i iznenada, u mojoj neposrednoj blizini, odjeknuo je snažan prasak. Munja je sevnula i udarila u planinu, ali ne u samu njenu površinu, na kojoj je stajao stari, drveni punkt, već dvadesetak metara niže. Zatim je u isto mesto udarila još jednom, pa još jednom. U razmaku od 30 do 40 sekundi, sa čudnovatom postojanošću, oblak je slao munje u jednu istu tačku! Fiksirao sam to mesto i kad je prestala grmljavina, uputio se u tom pravcu. Osetio sam neuobičajene poteškoće pri hodu. Postepeno se povećavao čudan pritisak na celo telo, moje noge je zahvatila neobjašnjiva slabost, a osetio sam i mučninu i smetnje u vidu. Na 150 metara udaljenosti od ovog mesta, osetio sam kako mi je iz nosa krenula krv. Pokušao sam da sebi objasnim da se sve to dešavalo zbog pojačanog inteziteta elektromagnetnog polja. kamenje1
Koncentrični krugovi na zemlji su karakteristični spoljašnji znaci čudnih mesta o kojima je bilo reči, pa se ogromne kamene spirale, koje se povremeno pojavljuju u raznim predelima, nazivaju Đavoljim prstenovima. U gradu Santa Kruz, postoji jedno zagonetno mesto. Otkrio ga je Džordž Prejzer 1940. godine. Danas je ta anomalna zona, mala teritorija na padini brežuljka, zaraslog u džinovske eukaliptuse, postala mesto hodočašća turista. Na ulazu u anomalni predeo zemlje poprečno leži tanka betonska tabla. Jedan njen kraj nalazi se u zoni zagonetnih sila, dok je drugi van tog dejstva. Uz pomoć libele, koju vodič uvek nosi sa sobom, svako može da se uveri da tabla leži apsolutno horizontalno. Ipak, ako na njene suprotne krajeve postavimo dva muškarca približno iste težine, uočićemo da će znatno teži biti onaj koji se nalazi u zoni anomalnog dejstva. Ako istim osobama promenimo mesta, opet će onaj u anomalnoj zoni pokazivati veću težinu. U unutrašnjosti ove tajanstvene zone, nalazi se mala drvena koliba koju je, pre 40 godina, sagradio Džordž Prejzer. Ona je jako nagnuta i dok se posetioci približavaju ovom čudnom objektu, osećaju pojačan pritisak, tako da su prinuđeni da se naginju napred kao bi održali ravnotežu. U anomalnoj zoni, kompas se ponaša sasvim čudno. Na metar od zemlje, on precizno pokazuje strane sveta, ali ako se spusti samo malo niže, kazaljka na kompasu menja svoj položaj za 180 stepeni! Ako se teška metalna kugla gurne po žlebu, nagnutom u pravcu centra zone, ona će se zaustaviti pre polovine putanje i brzo dokotrljati nazad. Čak je i drveće koje tamo raste poprimilo neobične spiralne oblike. Zašto ne bi bilo moguće da su ovo, zapravo, sile spiralne usmerenosti koje izazivaju pojavu mnogobrojnih zagonetnih krugova na poljima Velike Britanije? Samo tokom nekoliko letnjih meseci 1990. godine, engleski istraživači su registrovali više od 400 takvih zona sa spiralnim polegnućem pšenice. Uostalom, na poljima se ne pojavljuju samo primitivni krugovi, već i mnogo složenije tvorevine. Tako je engleski istraživač P. Delgado, nedaleko od mestašceta Panč Boul u grofoviji Hemšir, iz aviona ugledao ogroman natpis u žitnom polju „We are not alone“ (mi nismo sami). Svako slovo je bilo veličine 36,6 metara! Pšenica je bila „naslagana“ da je to nalikovalo zagonetnim krugovima. kamenje2Ako to nisu podvale šaljivdžija, onda nam ostaje da pažnju usmerimo na hipotezu „nepoznatog razuma“. Uzgred, crteža ptica i životinja na platou Naska ima svega 30. Sve ostalo su prave linije, sinusoidi i već spomenute spirale, 13 hiljada uzoraka na površini od oko 500 kvadratnih kilometara. Specijalisti su izračunali da je za ručnu izradu takvog „umetničkog dela“ drevnim slikarima trebalo, ne manje, od sto hiljada ljudskih vekova! Ove zagonetne crteže odlikuje izvanredna i povrh svega neverovatna preciznost.
Anomalne zone još nisu u potpunosti razotkrile svoje tajne, i zato nema odgovora na pitanje ko crta krugove u žitu, gospodari anomalnim zonama i spiralno uvija drveće. U svojim arhivima, ufolozi čuvaju fotografije zagonetnog natpisa na snegom pokrivenoj moskovskoj pustari koji se mogao pročitati samo sa velike visine. Teško je i zamisliti kako je takav natpis mogao da uradi jedan čovek, jer se radi o slovima visine 50 metara i debljine linija više od dva metra!

1 komentar

Slične teme

1 komentar

17.09.2009 10:59

svaka cast za clanak, hocu jos, hocu jos……

Ostavite komentar