Magazin ZabavaKnjiga, film i muzika Filmski festival u Kanu 2011

Filmski festival u Kanu 2011

by Administrator

filmski festival u kanu 2011Šezdesetčetvrti filmski festival u Kanu počeo je u sredu, 11. maja, a program je otvorilo najsvežije ostvarenje Vudija Alena “Ponoć u Parizu”, koji je privukao veliku pažnju s obzirom da je jedna od uloga poverena supruzi francuskog predsednika i nekadašnjoj manekenki Karli Bruni. Od 54 filma koji će se prikazati 44 su svetske premijere.

Filmovi Pedra Almodovara, Nanija Moretija, Akija Kaurismakija, braće Darden i mnogih drugih naći će se u takmičarskom programu. U trci za “Zlatnu palmu” biće 20 ostvarenja. Predsednik žirija ovog najpoznatijeg filmskog festivala biće Robert de Niro, dok će dvostruki dobitnik “PalmeEmir Kusturica biti na čelu žirija sekcije “Izvestan pogled”, gde se nagrađuju manje poznati filmski stvaraoci.

Dugo očekivani filmovi svakako su Malikovo “Drvo života” u kome igraju zavodnici Bred Pit i Šon Pen, zatim Almodovarov horor “Koža u kojoj živim” u kome Antonio Banderas ima ulogu hirurga koji proganja čoveka koji mu je silovao ćerku. Na ovoj listi nalazi se i dokumentarac  “Nepravedno ubistvo” režisera Kita Alena u kome su prikazani snimci i fotografije princeze Dajane samo nekoliko minuta nakon nesreće zbog čijih posledica je preminula 1997. godine.

Filmski festival u Kanu trajaće do 22. maja, a tokom tih 10-ak dana imaćemo prilike ako ništa, a ono da uživamo gledajući snimke i fotografije koji prenose tamošnju atmosferu.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar