Nedelja, 18.08.2019

Magazin » Zabava » Igrice » Ford Street Racing – Samo polako… i gas do daske!

Ford Street Racing – Samo polako… i gas do daske!

Objavi ovaj članak na

20.04.2010 12:01 AM

fordFord Street Racing je četvrta igra Ford Racing serijala, koji uporno izlazi već nekoliko godina za redom. U pitanju je naizgled oficijelni proizvod ovog automobilskog proizvođača, koji očigledno za cilj ima popularizaciju njihovih, kako starih, tako i najnovijih modela.
Kao što to ime igre implicira, nivoi su smešteni u gradska okruženja Los Anđelesa, mada ima nekoliko staza u kojima ćete se voziti i kroz prirodu, čisto da ne bude baš preterani prelaz sa prethodna tri dela. Sve staze zaista izgledaju lepo. Jedini problem je to što, pored vaših automobila, zgrada i drveća, nećete naići ni na šta drugo u toku vožnje – ni na jednog prolaznika, parkiran auto ili bilo šta što bi dalo utisak neke normalne atmosfere. Ovo se ne primećuje toliko kada se vozite međugradskim stazama ili kroz pusta industrijska predgrađa, ali vožnja kroz “normalne” delove grada ima preterano sterilan, neuverljiv izgled, koji jednostavno bode oči.
Kao što možete da pretpostavite, u igri su prisutni najrazličitiji modeli automobila (ukupno 18), počev od Mustanga iz 1968. gdine, pa do najnovijih varijanti Focus- a i Fiesta-e. Svi modeli izgledaju standardno lepo, sa naglašenim metalik bojama. Efekti refleksije su potencirani, dok je, na primer, senkama poklonjena manja pažnja. Damage model ne postoji, osim što posle čvrkanja, igra stvara efekat uništavanja automobila lepljenjem drugačijih tekstura na model.ford1
Igru možete igrati u multiplejeru ili protiv igrača koje vodi kompjuter. Ima nekoliko nivoa težine. Kompjuterski vođeni igrači su relativno dobri, iako voze previše pravilno i predvidljivo. Na pojedinim deonicama, iz neobjašnjivih razloga, naglo opada kvalitet njihove vožnje. Na ovo ćete, u svakom slučaju, morati da se naviknete, tim pre što je glavni mod igre upravo timski mod, u kome AI automobili čine deo vašeg tima. Ove timske varijante trkanja deluju interesantno, a suština je da se u toku trke možete slobodno prebacivati u bilo koje vozilo vašeg tima. Kompjuter automatski preuzima kontrolu nad ostalim vozilima iz vaše ekipe. Ovo žongliranje iz vozila u vozilo je odrađeno stvarno dobro, u stilu Matriksa , ali je šteta što timske kolege nikada ne preuzimaju inicijativu. Jedina mogućnost da budu brži od protivnika je da imaju jači automobil. Interesantna je i mogućnost izdavanja komandi vozačima u timu. Oni mogu da blokiraju protivnika koji se nalazi iza njih ili možete da izvedete međusobno preticanje, što posle malo vežbe može da postane poprilično dobra taktika.
Upravljanje automobilima je izvedeno korektno, mada bi bilo zanimljivije da ima malo više komplikovanih krivina koje zahtevaju bolje manevrisanje.
Objekti poput drveća, bandera ili poštanskih sandučića ne predstavljaju prepreku, već se ponašaju kao imaginarni objekti koji će vas tek neznatno usporiti. To se može shvatiti kao namera programera da vas igra ne frustrira preterano tim iznenadnim udarcima (a može se shvatiti i kao aljkavost programera – prim.lek.)
Ford Street Racing, kao i većina srodnih igara, poštuje princip postepenog otključavanja staza i automobila. Možda će vam na početku delovati da su programeri baš preterali, jer su dali svega nekoliko staza i automobila.
Ali ubrzo ćete videti da se vozila, staze i izazovi relativno lako otključavaju, tako da ne bi trebalo da imate problema. U svakom slučaju, gomilanje para i kupovina najjačih modela automobila, takođe ne bi trebalo da bude problem. Kada imate jače automobile od protivnika, nije ni tako teško biti prvi…
Ako ste ponosni vlasnik nekog Fordovog automobila ili ste, jednostavno, pasionirani ljubitelj ove kompanije, Ford Street Racing je prava stvar za vas. Realno gledajući, igra ne nudi mnogo više od proseka, ali je ipak uspela da nam drži pažnju nekoliko dana…
Izvor : www.gameplay.rs

Pregled komentara (0)

Pošaljite komentar

Ocena: 5,00 od 1 glasova 12345

Oznake teksta

, , , ,

Napiši komentar
avgust 2019.
P U S Č P S N
« jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031