Magazin TehnikaMobini telefoni Vip uspešno unapredio mrežu u Beogradu, a radovi širom Srbije gotovi do kraja oktobra

Vip uspešno unapredio mrežu u Beogradu, a radovi širom Srbije gotovi do kraja oktobra

by Administrator

Vip mobile je uspešno završio unapređenje svoje mreže u Beogradu na 340 lokacija, a do kraja oktobra će biti završeni radovi  i uostatku Srbije. Ukupna vrednost projekta,koji obuhvata 21 grad i više od 550 lokacija, je 23 miliona evra. Modernizovana mreža Vip korisnicima obezbeđuje veću pokrivenost signalom na otvorenom i unutar objekata, i bolji kvalitet razgovora. Takođe, operater postavlja i više od 320 novih 2G i 3G baznih stanica duž glavnih saobraćajnica i u manjim mestima pa će korisničko iskustvo biti značajno unapređeno u celoj zemlji, uz brži internet na mobilnim uređajima.

Nakon četvoromesečnih radova u glavnom gradu, modernizacija mrežne opreme uređajima najnovije generacije obavljena je na svih 340 planiranih lokacija na teritoriji Čukarice, Rakovice, Voždovca, Grocke, Zvezdare, Palilule, Savskog Venca, Starog grada, Vračara, Novog Beograda, Surčina i Zemuna. U unutrašnjosti Srbije, radovi su uspešno obavljeni  u Pančevu, Valjevu, Šapcu, Požarevcu, Smederevu, Vranju, Pirotu, Boru i Zaječaru.Do kraja oktobra mreža biti unapređena i u Nišu, Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Kruševcu, Kraljevu, Čačku i Užicu.

,,Vipova mrežna oprema spremna je da podrži mrežu 4. generacije (LTE) i ispunjava najviše međunarodne i domaće tehnološke i ekološke standarde. Modernizovana Vip mreža je osnov za uvođenje novih, inovativnijih usluga za naše korisnike i obezbeđuje im vrhunsko iskustvo u korišćenju mobilnih uređaja’’, izjavio je Dejan Kastelic, direktor/CTO u Vip mobile.

Stručne ekipe su osposobljenje da planirane intervencije izvedu brzo i efikasno kako bi eventualne poteškoće bile svedene na minimum. O rasporedu i trajanju radova korisnici će redovno biti obaveštavani preko javnih glasila i putem Vipovih SMS poruka, veb sajta, Korisničkog servisa i na prodajnim mestima.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar