Nedelja, 23.02.2020

Magazin » Tehnika » Automobili » Mali gradski automobili

Mali gradski automobili

Objavi ovaj članak na

1.01.2010 12:01 AM

Bilo bi poželjno da imate neki od ovih automobila, koji su mali i idealni za žene.Pouzdani su, kvalitetni, imaju malu potrošnju goriva i što je najvažnije uvek ćete naći mesto za parkiranje.
mazda21. Mazda 2: Ovaj automobil je 2008. godine proglašen za svetski automobil u Njujorku, osvojivši više bodova od konkurencije poput Poršea, Audija i Ferarija. Automobil ima vrhunski kvalitet izrade jer se jedini od svih konkurenata proizvodi u Japanu. Ima motor od 86 konjskih snaga, što u kombinaciji sa malom masom automobila koja je manja od 1000 kilograma garantuje malu potrošnju u gradskim uslovima vožnje. Mala masa je postignuta upotrebom modernih laganih materijala, ali bez kompromisa za sigurnost putnika. Jedina mana mu je mali prtljažnik.
suzukisplah2. Suzuki Swift/Splash:
Atraktivan gradski automobil kockastog dizajna što garantuje maksimalnu iskorišćenost putničkog prostora. Automobil ima odlične benzinske motore snage 92 i 105 konjskih snaga. Automobil je izuzetno dinamičan u vožnji, ali u gradu može potrošiti i više od 8 litara što je previše za mali automobil. Zato radije preporučujemo najnoviji model Suzukija, mali Splash. Ovaj automobil je idealan za ženu. Ima veću prostranost od Swifta, kod prevoza dece nudi dovoljan prostor za sve njihove potrebe kao što su dečja kolica, igračke, oprema za kupanje na moru i tako dalje. Osim toga u Splash se ugrađuju motori koji su ponos Suzukija, snage 65 i 85 konjskih snaga koji troše jako malo goriva u gradskoj vožnji.
hondajazz3. Honda Jazz:
Idealan mali gradski autić. Ukoliko vam spoljašnji dizajn kod automobila nije najvažniji, Jazz bi svakako trebalo da bude vaš izbor. Odličan automobil, vrhunskog kvaliteta izrade i mala potrošnja goriva. Za pogon ventila automobil ima ugrađen lanac, što znači da nikad nećete morati da obavljate skupoceni servis koji podrazumeva izmenu zupčastog kaiša, a svi vozači znaju da je takav servis izuzetno skup. Automobil je pravi tehnološki dragulj, a uz to nudi i najveću prostranost u klasi. Osim dvoje dece na zadnjem sedišu, u prtljažnik bez problema mogu stati dva para dečjih kolica, pa će vam u prtljažniku ostati mesta i za obavljanje velikog šopinga. Ukoliko kupujete mali automobil obavezno uzmite u razmatranje i ovaj mali ali fantastični automobil.
tojota4. Toyota Yaris:
Kvalitet Tojote dolazi iz njene prosečnosti. Tojota ni u čemu nije najbolja, ali zato je u svemu vrlo solidna i može se slobodno reći da nema slabih tačaka. Automobil ima jednu veliku prednost, a to je da se zadnje sedište uzdužno pomera. Na taj način možete veličinu prtljažnika povećavati, odnosno smanjivati u zavisnosti od trenutnih potreba. Mana mu je što se proizvodi u Francuskoj, delovi menjača i motora su iz Poljske, tako da iako se radi o japanskom automobilu, proizvodnja pa i kvalitet nisu japanski.
Primetili ste da prva četiri mesta zauzimaju japanski proizvođači automobila, koji su prema svim sprovedenim anketama najpouzdaniji. A za svaku ženu to je upravo i najbitnije, da ima automobil koji joj neće stvarati baš nikakve probleme.
fiat5005. Na peto mesto stavili smo evropske proizvođače automobila, pa tako svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Ukoliko vam je važan komfor, preporučujemo Renault Clio ili Citroen C3.
Ukoliko ste ljubitelj italijanskog dizajna, i ako slučajno pripadate modnoj eliti, onda svakako morate da kupite FIAT 500. Zaista odličan mali gradski automobil. Može se dobiti sa višestruko najboljim malim turbodizelskim motorom, snage 75 konjskih snaga. Ovaj motor u gradu troši poput malog skutera. I ovaj auto ima mane, ali zbog odličnog dizajna, ovaj put ih nećemo pominjati.

Oznake teksta

Napiši komentar
Arhiva tekstova

February 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829