Magazin TehnikaIT Novi Apple iMac – aplsolutno fantastičan!

Novi Apple iMac – aplsolutno fantastičan!

by Administrator

apple desktop racunariGodinama unazad, iMac predstavlja najprefinjenije rešenje kada su u pitanju desktop računari. S obzirom na to da su sve komponente ugrađene u sam monitor i da nemate kućište na podu ili radnom stolu, prostor je maksimalno iskorišćen. Nova verzija iMac-a koja je predstavljena u oktobru ove godine je sada još tanja i lepša,sa ivicama debljine svega 5 mm. Ekran je takođe unapređen i omogućava do 75 odsto manju refleksiju, zadržavajući kvalitetnu reprodukciju boja i odličan kontrast.

Sa trećom generacijom četvorojezgarnih Intel procesora, moćnom NVIDIA grafikom i novom, inovativnom opcijom za skladištenje koja se zove Fusion Drive, novi iMac je najnapredniji Apple desktop računar koji je ikada napravljen. Poboljšanja su prisutna i kod prenosa podataka, koje novi iMac podiže na viši nivo – izuzev četiri USB 3.0 porta on poseduje i dva Thunderbolt ulaza koji omogućavaju duplo brži prenos podataka u odnosu na USB 3.0 i 12 puta brži u odnosu na FireWire 800.

Novi iMac je i energetski efikasan – koristi do 50 % manje energije nego prethodna generacija ovog uređaja u stanju pripravnosti i koristi materijale koji mogu da se recikliraju.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar