Magazin TehnikaIT Novi A4 foto štampači za fotografe u pokretu

Novi A4 foto štampači za fotografe u pokretu

by Administrator

stampac-epsonEpson najavljuje L850 i L810, prve šestobojne ink tank system štampače A4 formata sa LCD ekranom. Oba modela dizajnirana su tako da omoguće štampu fotografija po veoma niskoj ceni i odgovaraju na potrebe fotografa u pokretu, foto laboratorija, advertajzing agencija i obrazovnih ustanova koje žele brzu i pristupačnu štampu fotografija. Ovi štampači za samo 12 sekundi mogu odštampati fotografiju dimenzija 10x15cm, dok brzina štampe A4 formata  iznosi do 37 strana u minuti za mono i 38 strana u minuti za kolor strane.[1].

Karakterisktika modela L850 i L810, koja možda najviše znači fotografima u pokretu, jeste da ne zahtevaju povezivanje na računar – a u slučaju modela L850 pored štampe omogućeno je i skeniranje i kopiranje. L850 skenira direktno na memorijsku karticu dok oba modela mogu štampati sa memorijskih kartica i direktno sa foto aparata koji imaju PictBridge podršku. Oba modela poseduju LCD ekran osetljiv na dodir, dijagonale 6,9 cm, za kontrolu funkcija štampanja, kopiranja i skeniranja.

Ksenija Gordejeva, menadžerka za proizvode u kompaniji Epson Europe, izjavila je: “Razumemo da je fotografima u pokretu neophodan štampač A4 formata koji je pouzdan i koji brzo štampa fotografije, ali smo otišli i korak dalje dizajniravši dva modela koji ne zahtevaju povezivanje na računar. Nismo zaboravili ni kvalitet; unutar modela L850 su Epsonova Micro Piezo tehnologija i originalna Epson mastila koja zajedno garantuju preciznu, postojanu i povoljnu štampu fotografija i dokumenata u boji, veličine do A4 formata.”

L850 i L810 koriste inovativni sistem rezervoara za mastila izuzetno velikog kapaciteta (ITS) i dolaze sa garancijom na 30,000 strana. Dizajnirani za uslove koji zahtevaju štampu dokumenata i fotografija u velikim obimima po najnižoj mogućoj ceni, L850 i L810 koriste mastilo u 6 boja koje dolazi u bočicama zapremine 70ml. Ovo mogućava korisnicima da štampaju do 1,800 fotografija dimenzija 15x10cm[2]. Tehnologija za brzu dopunu omogućava jednostavno punjenje bez nereda. L850 i L810 takođe mogu štampati na CD/DVD medijima.

Karakteristike L850 L810
Štampa, skeniranje i kopiranje štampa
Integrisani rezervoari za mastila visokog kapaciteta
Micro Piezo tehnologija
Epson originalna mastila
LCD ekran u boji dijagonale 6.9cm osetljiv na dodir
Brzina štampe A4 formata do 37ppm za mono i 38ppm za dokumente u boji2
Brza štampa fotografija – oko 12 sekundi za fotografije dimenzija10x15cm2
Štampajte direktno sa memorijskih kartica i foto aparata sa podrškom za PictBridge
Šest bočica originalnog 70ml Epson mastila (CMYKLcLm) uključeno u paket
ENERGY STAR sertifikat
Garancija na 30,000 listova
Podešavanje i pouzdana štampa bez nereda
Štampajte direktno na CD i DVD medijima

 

[1] Za više informacija o uslovima testiranja, molimo Vas posetite www.epson.eu/testing

[2] Navedeni obimi izvedeni su na osnovu originalne Epsonove metodologije simulacije štampe test šablona prema standardnu ISO/IEC 29103. Navedeni obimi NISU zasnovani na standardu  ISO/IEC 29102. Navedeni obimi  mogu varirati u zavisnosti od slika koje se štampaju, tipu papira koji se korsti, učestalosti štampe i spoljašnjih uslova kao što je temperatura.

 

SmartPoint Adria

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar