Magazin TehnikaIT Konferencija o Blockchain tehnologiji, njenoj primeni i mogućim uticajima na svakodnevni život i biznis u 21. veku

Konferencija o Blockchain tehnologiji, njenoj primeni i mogućim uticajima na svakodnevni život i biznis u 21. veku

by Administrator

blockchainCOTRUGLI Alumni klub Srbija u saradnji sa Blockchain Adria, organizuje konferenciju pod nazivom Blockchain Adria Belgrade Meetup, koja se održava u utorak, 8. maja 2018. godine od 13h do 19h, u prostorijama COTRUGLI poslovne škole u Beogradu (Višegradska 27). Cilj događaja je da približi i promoviše pojam,  značaj, potencijal i budući razvoj blockchain tehnologije kao i njenu primenu i mogući uticaj na svakodnevni život i biznis u 21. veku.

Konferencija se sastoji iz 3 panela: Blockchain tehnologija, Kriptovalute i ICO (Initial Coin Offering) primeri iz Srbije i regiona. Na Blockchain panelu će biti objašnjen pojam blockchain tehnologije, kako se ostvaruju traksakcije putem ove tehnologije, šta su to Smart ugovori itd. Drugi panel će razraditi tematiku kriptovaluta, koje sve valute postoje, šta podrazumeva rudarenje valuta, kakva je trenutna snaga pojedinih valuta i koja su predviđanja za njihov dalji razvoj. Na poslednjem panelu pričaće se o najboljim primerima ICO projekta iz prakse.

Govornici na konferenciji su istaknuti stručnjaci iz oblasti blockcahin-a. Do sada potvrđeni govornici su Siniša Krneta (Direktor, Beogradska berza), (CEO, ECD), Dražen Kapusta (Direktor, Tolar.io), Tadej Slapnik (Državni sekretar, Vlada Republike Slovenije), Nemanja Lazić (CDO, Trizma), Josip Maričević (CTO, Tolar.io) i Alex Migitko (COO, Game Credits).

Posetioci će takođe imati jedinstvenu priliku da vide i isprobaju aparat za kriptovalute, jedini aparat ovakve vrste u našoj zemlji, uz pomoć koga se mogu kupiti kriptovalute.

Kotizacija za konferenciju iznosi 30 evra. Možete se prijaviti na sledećem linku.

Broj mesta je ograničen.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar