Nedelja, 19.01.2020

Magazin » Tehnika » IT » Epson zvanični globalni partner izložbe najboljih fotografija prirode

Epson zvanični globalni partner izložbe najboljih fotografija prirode

Objavi ovaj članak na

19.07.2013 9:15 AM

kompanija epsonMeđunarodna izložba u muzeju Smitsonian predstavlja nagrađene fotografije  odštampane pomoću najsavremenije Epson tehnologije

18. jul 2013 – Kompanija Epson imenovana je za globalnog sponzora međunarodne izložbe najboljih fotografija prirode “Windland Smith Rice”. Kao zvanični partner, Epson je obezbedio inkdžet štampač i papir za izložbu, dok profesionalna tehnologija štampe omogućava posetiocima da uživaju u najboljim odštampanim fotografijama prirode u njenoj najčistijoj formi. Posetioci Nacionalnog prirodnjačkog muzeja Smitsonian u Vašingtonu (D.C.) imaće priliku da vide nagrađene radove najistaknutijih autora koji fotografišu prirodu.

“Izuzetno nam je drago što smo ostvarili saradnju sa Epsonom kako bismo prikazali neverovatne fotografske putopise donete iz divljine na zidove muzeja Smitsonian”, izjavio je Stiv Freli, direktor za Vindlend nagrade. “Epsonova tehnologija štampe izložbenih fotografija omogućava našim posetiocima da dožive prirodu u najfinijim printovima – najpribližnije onome što je fotograf iskusio.”

Izložbeni primerci odštampani su uz pomoć Epsonovog 44-inčnog štampača Stylus Pro 9900. Uz preciznost Epson Micro Piezo TFP glave štampača i kvalitet Epson UltraChrome HDR mastila, ovaj štampač daje izvanredne fotografije sa
velikim rasponom boja i neverovatnom oštrinom. Uz Epsonov profesionalni foto papir, ova napredna tehnologija štampe daje najintenzivnije crne nijanse i blage tonalne prelaze.izlozba fotografija epson

Muzej Smitsonian izlaže pobedničke fotografije izabrane od oko 20,000 radova iz 16 zemalja, koje su poslate na godišnju međunarodnu izložbu “Windland Smith Rice”. Među izloženim radovima nalaze se fotografije dobitnika glavne nagrade,  najboljeg ekološki-angažovanog fotografa godine, fotografa godine koji slika kulturu mladih, kao i radovi finalista iz 13 različitih kategorija.

“Epson ima tu čast da bude deo “Najboljih fotografija prirode” i da se naša napredna tehnologija štampe koristi za ovu fantastičnu izložbu”, izjavio je Rik Dej, menadžer za proizvodne grupe u odseku za profesionalne slike u kompaniji Epson America Inc. “Naš cilj je da obezbedimo najfiniju tehnologiju štampe koja ne ometa zamisao umetnika i koja dozvoljava da fotografije “ožive” na zidovima.”

Izložbu prate milioni posetilaca Nacionalnog prirodnjačkog muzeja Smitsonian koji se nalazi u Vašingtonu i koja je svakodnevno otvorena za publiku besplatno. Godišnje fotografsko takmičenje otvoreno je za javnost i poziva fotografe svih nivoa stručnosti – profesionalce, amatere i mlade.

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, posvećena proširivanju vizije
korisnicima širom sveta kroz kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača
epson stampacii 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima. Epson Grupu, na čelu sa Seiko Epson Korporacijom baziranom u Japanu, čini više od 68.000 zaposlenih u 96 kompanija širom sveta. Epson želi da proširi očekivanja i vizije svojih korisnika sa proizvodima i uslugama koji omogućavaju kreiranje vedrijeg i bogatijeg životnog stila.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

January 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031