Magazin TehnikaInternet Intervju sa Darkom Mikićem – SEO optimizacija sajta

Intervju sa Darkom Mikićem – SEO optimizacija sajta

by Administrator

seoU modernom društvu današnjice, gotovo i da ne postoji osoba koja bar jednom nije pokušala ili već koristi internet svakodnevno. Korišćenjem interneta mi dobijamo prozor u svet, povezujemo se s prijateljima, uz pomoć pretraživača pronalazimo razne korisne informacije, čitamo i učimo. A kako to dolazimo do određene informacije ili sajta, rećiće nam Darko Mikić iskusni WordPress dizajner i SEO stručnjak, koji je ujedno i glavni vođa tima seooptimizacijasajta.rs i jeftinaizradasajta.com . Kroz ovaj intervju potrudićemo se da Vam damo dovoljno informacija kako bi što lakse shvatili šta je to SEO optimizacija i kako ona funkcioniše u praksi.

Gospodine Mikiću, objasnite nam čemu služi SEO?

Da, da bi razumeli sta je to SEO optimizacija pre svega moramo znati šta ta skraćenica znači, na engleskom to je Search Engine Optmization, a u prevodu Optimizovanje pretraživača. To je kompleksan proces koji  Vaš sajt bolje rangira pri pretraživanju. Slikovito rečeno, npr. želite da pronađete servis koji se bavi popravkom automobila. Ućićete u Vaš pretraživač i tamo ukucati ključne reči, recimo da će to biti : „Servis automobila u Beogradu“ . Vi ćete naravno kucati grad u kojem živite, ako niste iz Beograda. Kada ste to uradili, pojaviće Vam se rezultat pretrage, a onih prvih par servisa će biti upravo oni servisi sa najboljom SEO optimizacijom. To su servisi koji  ozbiljno shvataju ulogu marketinga, i znaju da čak i ako nisu vrhunski u svom poslu, zbog dobrog marketinga pretraživač ih stavlja na vrh liste. I upravo to je SEO optimizacija, najmoderniji oblik marketinga. Razmislite sada koliki je značaj SEO optimizacije za Vas sajt, i zapitajte se kako bi bilo da bude medju najposećenijim.

Sada nam je znatno jasnije o čemu se radi, možete li nam malo približnije objasniti kako se to optimizuje web sajt?

Najvažnije u ovom poslu je strpljenje, jer je sam proces optimizacije kompleksan i dugotrajan. Sajt se sređuje postepeno jer je važan svaki element koji ga sačinjava. U saradnji sa piscima koji poznaju SEO tehniku, obrađujemo tekstualni deo Vaše internet prezentacije. Obraćamo pažnju na svaki deo sajta, sređujemo fotografije, funkcionalnost i unapređujemo brzinu. Ako je tematika sajta previše zastupljena, ili ako sam sajt nije dobro optimizovan, svakako će biti teže doći do najbolje pozicije u rezultatima pretraživača. No, ni to nije nemoguće. Društvene mreže i relevantne medije ne treba potcenjivati već ih iskoristiti kao još jedan stepenik ka uspehu. U rukama SEO profesionalaca sve je moguće.

Po čemu se Vaše usluge SEO optimizacije razlikuju od drugih?

Mi nudimo usluge detaljnog optimizovanja sajtova. Uvek se trudimo da obratimo paznju i na najmanju sitnicu. Tim koji radi na optimiziranju je strucan tim programera, ali nisu samo oni važni, tu je i tim profesionalnih pisaca, i svi oni zajedno doprinose unapređivanju SEO optimizacije sajta. Tekstovi na Vašem sajtu koji su kvalitetno SEO optimizovani jedna od najvažnijih su karika u optimizaciji sajta. Ipak, iz dugogodišnjeg iskustva mi znamo da su svi elementi važni, i da kao takvi čine celinu. Uskladjen tim profesionalaca, uvek donosi odlične rezultate a to je ono ka čemu mi težimo.

1 komentar

Slične teme

1 komentar

03.08.2015 12:24
Milan

Darko Mikic je vrhunski strucnjak!

Ostavite komentar