Magazin TehnikaAutomobili Ferrari California- koliko para, toliko uživanja

Ferrari California- koliko para, toliko uživanja

by Administrator

californiaVeć je postao mit i već su uveliko rasprodati svi primerci koji će tek biti napravljeni u naredne dve godine. On je i kupe i spajder, kada zatreba i supersportski automobil, a gran turizmo svaki dan. Sve to nudi ovaj „ferari“, u kojem se zaista uživa i koji se otkriva iz krivine u krivinu. Jedino što sve to zajedno košta previše.
Ferarijeva V8 mašina se budi uz gromoglasan urlik svojstven samo najžešćim motorima. Kolena radilice se nalaze na 180, umesto na 90 uobičajenih stepeni. Ovo rešenje garantuje više obrtnog momenta i snage, ali i specifičan zvuk – suv, moćan, trkački! Neki ga smatraju fascinantnim, a nekima zadnji deo deluje preterano masivno. U svakom slučaju „kalifornija“ ima šarma na pretek, a prate ga i nesumnjive aerodinamičke prednosti. I ovaj model koristi tok vazduha koji struji ispod automobila, što znači da nema usmerivača za vazduh, upadljivih spojlera, već je dno vozila potpuno oklopljeno. Upravo ovo pri brzini od 200 kilometara na sat, stvara vertikalnu silu od 70 kilograma, bez negativnog uticaja na koeficijent otpora vazduhu.Ferrari California
Unutrašnjost je lepa i veoma kvalitetno urađena, sve do najsitnijih detalja. Dva sedišta su udobna i dovoljno prostrana čak i za osobe natprosečnog rasta. Iza prednjih sedišta se nalazi veliki prostor koji može da se iskoristi na različite načine. Vozačevo mesto je veoma pažljivo projektovano, volan je postavljen vertikalno, nudi velike mogućnosti električnog podešavanja i odlično leži u ruci. Na njemu se nalazi veliko dugme „endžin start“ pomoću kojeg pokrećete motor. Desno je famozni „manetino“ pomoću kojeg vozač bira način rada motora, menjača i oslanjanja. Sa „kalifornijom“ se vozač brzo srodi kao da ju je vozio godinama. Motor i menjač se perfektno slažu. Ovo je veoma udobno vozilo i može se voziti svaki dan. Jedino nas zvuk V8 mašine podseća na to da se ispod haube nalazi 460 „konja“.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar