Magazin Sport Novak Đoković poražen u finalu Sinsinatija

Novak Đoković poražen u finalu Sinsinatija

by Administrator
Cincinnati Tennis Rodžer Federer pobednik je Mastersa u Sinsinatiju, koji je posle sat i po vremena u finalu savladao srpskog tenisera Novaka Đokovića, rezultatom 6:1, 7:5.
Federer je dominirao tokom celog meča i zasluženo je pobedio Đokovića, koji nije ponovio igru iz polufinala kada je savldao Rafaela Nadala rezultatom 6:1, 6:4.

Đoković će posle ovog turnira ostati na 4. mestu. Evidenta je bila stabilna dominacija Švajcarca, koji lako stiže do dve set lopte, i lako osvaja prvi set rezultatom 6:1.
Na početku drugog seta naš teniser pokazao je neuporedivo bolju igru. Osvaja šest poena u nizu, a potom dobija ukupno tri brejk šanse i uspeva da preotme servis Švajcarcu, koji počinje da greši. I u sledećem gemu Novak, koji je više kombinovao udarce i bolje se kretao, uspeva da odoli agresivnom Federeru, ali zato Švajcarac u petom gemu dolazi do dve brejk lopte i ponovo čeka grešku Đokovića da bi vratio brejk.

Presudan je bio 11. gem, obojica prave veliki broj grešaka, dok Novak jedva uspeva da spasi jednu, ali ne i drugu brejk priliku i Federer servira za meč. Rodžer potom lako dolazi do tri meč lopte, od kojih već prvu koristi da bi osvojio svoj 61. turnir u karijeri. Na ovaj način Federer je prestigao Nadala po broju osvojenih Mastersa, pošto je ovo njegova 16. titula na tim takmičenjima.

0 komentar

Slične teme