Magazin SportFormula 1 Hamiltonov trijumf u Singapuru

Hamiltonov trijumf u Singapuru

by Administrator
hamilton_singapur Pobednik 14. trke na ovogodišnjem šampionatu za Veliku nagradu Singapura je Britanac Luis hamilton. Vozač Meklarena je do drugog trijumfa u sezoni, a 11. u karijeri došao posle dominacije od starta do cilja u vremenu od 1:56:06. Iza njega su stigli vozači Tim Glok iz Tojote i Fernando Alonso iz Renoa.
Iz kruga u krug Hamilton i Fetel su se smenjivali kao vlasnici najbržeg kruga, a već u četvrtom krugu viđeno prvo odustajanje kada se vozač Renoa Roman Grožan parkirao u garaži zbog problema sa kočnicama, na koje se žalio i tokom kvalifikacija, u subotu.
U to vreme se i Rozberg pridružio Fetelu i Hamiltonu u borbi za najbrži krug, dok je sa Glokovog bolida otpao jedan deo i na tom delu staze bila je tokom narednih deset krugova bila istaknuta žuta zastavica, pa nije ni bilo važnijih preticanja. 

Za Vebera trka u Singapuru je bila gotova 16. krugova pre kraja kada je posle velikih problema sa kočnicama udario u zid, ali udes nije bio ozbiljan da bi na stazu po drugi put izašao „sejfti kar“. U narednom krugu vodeći Hamilton je po drugi put bio u boksu i na stazu se vratio kao drugi, iza Alonsa. Potom su usledila još dva odustajanja pošto su se, u 13. krugu, obojica vozača ekipe Toro Roso parkirala u garažu, zbog problema sa kočnicama.

Fantastičnom vožnjom tokom od starta do cilja Hamilton je zasluženo došao do drugog trijumfa u sezoni, ali, takođe, treba pomenuti i savršenu strategiju Meklaren Mercedesa, po kojoj ekipa uopšte nije bila poznata ove sezone. Pored Hamiltona epitet junaka trka sigurno zaslužuje i Glok, koji je drugim mestom izjednačio najbolji rezultat od debija u Formuli 1.

0 komentar

Slične teme