Magazin SportFudbal KAZIMIR KAŽA ŠTOKIĆ – nova knjiga: Igra ljubavi, skrivenih namera i namernih slučajnosti

KAZIMIR KAŽA ŠTOKIĆ – nova knjiga: Igra ljubavi, skrivenih namera i namernih slučajnosti

by Administrator

kazimir kaza stokic knjigaKazimir Kaža Štokić rođen je 1. marta 1955. godine u  Beogradu u porodici u kojoj je sport bio jedna od važnijih stvari. U Zemunu u kom je odrastao bio je okružen vršnjacima koji su zajedno sa njim delili ljubav prema fudbalu koji je igrao u zonskoj ligi kao jedan od talentovanijih pionira. To iskustvo, amatersko treniranje u fudbalskom klubu Zmaj, ali i borački sportovi kojima se aktivno bavio i u kojima se takmičio uticali su na njegov dalji izbor kada je školovanje u pitanju.

Prof. Štokić je studirao na Višoj pedagoškoj školi, Fakultetu za fizičku kulturu i Višoj trenerskoj u Beogradu, pa je poziv trenera bio sasvim logičan izbor. Dugo godina radio je u fudbalskom klubu Zemun kao kondicioni trener u pionirsko-omladinskoj školi i u stručnom štabu prvog tima. Usavršavao se na UEFA seminarima i stekao titulu višeg fudbalskog trenera UEFA (A licenca). Iza njega je izuzetno bogato radno iskustvo: rad u reprezentaciji SCG Omladinska selekcija, član stručnog Štaba, član stručnog Štaba fudbalske reprezentacije Jemena, član stručnog Štaba fudbalskog kluba Rudar iz Pljevlja. Od 2013. godine prof. Štokić je kondicioni trener fudbalskog kluba Partizan.

Kazimir Kaža Štokić jedan je od osnivača centra za kondiciju sportista Conditio Centar. Autor je knjige Timski rad u fudbalu i njenog nastavka Igra ljubavi, skrivenih namera i namernih slučajnosti. Autor ovu svoju knjigu o fudbalu naziva poučnikom i u njoj iznosi iskustva drugih, sa drugima i o drugima i kaže da je možda doprinos večitom razvoju fudbala.

Mi koji radimo i stvaramo u fudbalu moramo znati, misliti i ne smemo zaboraviti da imamo svetu obavezu da mlade ljude, koji su sa najvećim idealima ušli u svet fudbala, vaspitavamo i provedemo kroz fudbalsku karijeru neoštećenog zdravlja, te im omogućimo da dožive duboku starost a ne da već u dvadesetoj godini ne znaju šta će i kuda će dalje, ili da umiru u četrdesetoj jer su trenirali kao gladijatori ili bili sredstvo za sticanje slave i novca. – kaže prof. Kazimir Kaža Štokić.

1 komentar

Slične teme

1 komentar

22.07.2017 22:33
bokser

Kaza moj brat.pa gde si miliii

Ostavite komentar