Magazin PutovanjeOdmor za svačiji džep Turska odmor za malo para

Turska odmor za malo para

by Administrator

turska Ako želite odmor iz snova, uživanje i sve to za malo para, predlažemo da odete u Tursku. Svako ko razmišlja o nezaboravnom odmoru trebalo bi da poseti Tursku. Jednom kada odete tamo, verovatno ćete poželeti da se vratite, kao i većina turista. Turci su poznati po svojoj gostoljubivosti i vrlo ukusnoj kuhinji, a ako idete tamo pripremite svoje pregovaračke veštine, jer se svugde možete cenkati.
Kad pogledate aranžmane po turističkim agencijama, primetićete da Turska spada među najjeftinije. Nemojte zbog niske cene misliti da nećete dobiti odgovarajuću uslugu. Hoteli su prelepi baš kao i sobe i okolina hotela. Osoblje je ljubazno i uslužno, a higijena je na zavidnom nivou.
Ukoliko se odlučite za All inclusive aranžman nećete zažaliti, pogotovo ako idete sa decom. U cenu vam je u tom slučaju uračunat doručak, ručak, večera i međuobroci, pića (najčešće sva bezalkoholna i lokalna alkoholna pića). Osim celodnevnih aktivnosti uz hotelske animatore, u cenu vam je uključen i jedan izlet u obližnji grad. Pripazite samo, taj besplatni izlet uključuje posetu nekom trgovinskom centru ili radnji za izradu kože i nakita, iz kojih se nećete tako lako izvući. Ako želite da kupite jeftine suvenire, odeću ili obuću, posetite bazar i obavezno se cenkajte. Najbolje vreme za posetu Turskoj je proleće. turska2
Pre nego što posetite Tursku bilo bi dobro da znate neke podatke o toj zemlji. Turska je okružena sa tri strane morima. Ako idete prema jugu, doći ćete do Sredozemnog mora, sa obalom koja se proteže sve do Egejskog mora na jugozapadnom delu Turske, sa prelepim plavim morem i zelenim borovim šumama, dajući ovoj predivnoj obali ime Tirkizna obala. Ova regija pruža vam mnoge nezaboravne mogućnosti za odmor.
Mnoga mala ostrva i kamene uvale raštrkane duž obale sa božanstvenim, prastarim peščanim plažama čine ovu morsku obalu idealnom za jedrenje. Zapravo, možete naći mnoga mesta na kojima možete iznajmiti jahtu ili jedrilicu sa posadom i ulepšati svoj odmor ploveći Tirkiznom obalom.
turska3Ukoliko se nađete u blizini, posetite grad Antaliju, koji se nalazi u središtu Tirkizne obale, u podnožju upadljivih obalnih planina na zapadu i sa starom četvrti koja se nalazi na vrhu litice, sa pogledom na luku. Posetite restaurirane ostatke veličanstvenog rimskog pozorišta Aspendos u blizini Antalje. U tom pozorištu se još održavaju opere i baletski festivali i slične predstave svake godine. U maloj sobi smeštenoj pored pozornice, sada pretvorenoj u mali muzej, možete videti neke od starih maski i glinenih ulaznica koje su se koristile u rimsko doba. U Antaliji se možete skijati na planinskim vrhovima ujutru i plivati u Tirkiznim vodama na plaži poslepodne u istom danu. Crno more čini severnu granicu Turske, sa umerenom klimom i raskošnim obalama. Grmovi lešnika i čaja prekrivaju plodnu zemlju ove regije. Relativno miran šarm crnomorske obale pravi je raj za posetioce koji žele da se odmore. Među kopnena čuda Turske možemo ubrojati i Pamukkale (pamučni dvorac).
Turska ima mnogo planina i reka, savršenih za rafting. Turistički smeštajni kapaciteti nude širok izbor hotela i odmarališta u svim kategorijama. Ponuda smeštaja varira od malih i čistih soba, do luksuznih hotela sa 4 i 5 zvezdica, uključujući golf odmarališta na području Antalije i Beleka. Turska nudi najjeftiniji odmor bez žrtvovanja kvaliteta. Drugim rečima, imaćete nezaboravan odmor iz snova, uživajući u kvalitetu od početka do kraja, uz najniže cene.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar