Sreda, 19.02.2020

Magazin » Putovanje » Romantične destinacije » Najromantičniji gradovi Evrope

Najromantičniji gradovi Evrope

Objavi ovaj članak na

3.09.2013 11:49 AM

romanticne-destinacijeUmorni ste od rutine i tražite nova uzbuđenja? Vreme je da pobegnete nekud sa voljenom osobom! Mi vam predlažemo tri fantastična grada koja važe za jedne od najromantičnijih na čitavom svetu.

Venecija

Među najromantičnijim gradovima na svetu svakako je Venecija, italijanski grad zaljubljenih. Nudi bezbroj predivnih uličica u kojima ništa slađe nego izgubiti se sa voljenom osobom, opuštanje uz vožnju gondolama na kojoj se sviraju najlepše balade koje upotpunjuju užitak i bude u vama sva ona tanana osećanja za koja možda niste ni znali da ih čuvate u sebi u tolikim količinama.

Kao i bilo koje drugo šarmantno i poznato mesto, i Venecija privlači mnoštvo turista. Gužva i ne podstiče mnogo romantiku, priznaćete. Šta više, smeta joj. Ipak, fokusirajte se na lepote tog čarobnog grada i na ljubav koju delite među sobom. Iskoristite svaki mogući trenutak proveden u Veneciji da pokažete jedno drugom koliko vam je stalo kako bi vam ovaj grad ostao u još lepšem sećanju ne samo zbog lepota kojima obiluje. Ne opirite se romantici koju u vama Venecija budi, prepustite joj  se.

Verona

Drugi po redu glavni grad zaljubljenih je ponovo italijanski grad, grad koji je Viljem Šekspir odabrao kao mesto zbivanja jedne od najpoznatijih ljubavnih priča, ljubavi između Romea i Julije – Verona. Kada je zabranjena ljubav između Romea Monteki i Julije Kapuleti u pitanju, istorija i legenda se prepliću do te mere da se ne zna gde se završava jedna, a počinje druga. Pred Julijinom kućom, pravom ili kućom koja je samo plod mašte onoga koje znao da namiriše novac turista, gotovo je nemoguće ne osetiti tu jačinu strasti koju gajite prema voljenouj osobi. Ovo mesto u vama budi najjače emocije zahvaljujući kojima i vi dobijate želju da se upravo na tom balkonu i vi jedno drugome zakunete na večnu ljubav.

Pariz

Gotovo je nemoguće govoriti o romantičnim destinacijama, a ne pomenuti Pariz. Pariz je globalna ikona romantizma i
to zahvaljujući jednom od najpoznatijih spomenika – Ajfelovoj kuli. Zaljubljeni koji su imali prilike da sa vrha tornja romanticne-destinacijezajedno gledaju na Pariz tvrde da je reč o neprocenjivom osećaju i da ništa romantičnije nisu iskusili.

Međutim, Ajfelova kula nije jedino romantično mesto kojim Pariz može da se pohvali. Tu je Monmart, kvart u kome se nalazi bazilika Svetog Isusovog Srca i koji obiluje malim, romantičnim uličicama koje zrače neobjašnjivim šarmom. One su toliko posebne, naročito pri zalasku sunca, da će se romantična strana u vama probuditi čak i ako šetate sami i niste zaljubljeni.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

February 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829