Petak, 15.11.2019

Magazin » Putovanje » Raj na Mauricijusu

Raj na Mauricijusu

Objavi ovaj članak na

9.08.2010 12:01 AM

mauritius94 Plaže iz snova, bujna priroda, besprekorna ljubaznost i gostoljubivost i hotelski kompleksi visokog nivoa; Mauricijus nije slučajno glavna destinacija za odmor u Indijskom okeanu.
„Bog je stvorio Mauricijus, a zatim raj po ugledu na njega“, turistički prospekti često uzimaju ovu rečenicu Marka Tvejna, autora romana „Pustolovine Toma Sojera“.
Prva i glavna atrakcija ovog ostrva je naravno lepota plaža oivičenih drvećem tamarisa. Koralna ograda štiti tirkizne lagune, dok se prozračna voda zaustavlja u malil zalivima oivičenim belim peskom.
Stotinak luksuznih hotela, koji se takmiče u luksuzu i eleganciji, opasava ostrvo. Neki hoteli čak nude gostima i posebne, privatne vile. Osoblje je profesionalno i ljubazno, a raznovrsnost aktivnosti velika. Ribari ovde vole da love sabljarke i osliće. Ljubitelji ronjenja ispod površine mora će istražiti morsko dno Blu beja.
Ni tereni za golf ne nedostaju na ostrvu. Jednom rečju, najluksuzniji uslovi za one koji imaju da plate.
S druge strane, poseta lokalnog stanovništva autobusom omogućava boravak po nižoj ceni. To je prilika i da upoznate jedan narod koji je krajnje ljubazan i srdačan. U gradovima ćete lakše uočiti kulturnu mešavinu ostrva. Na bazarima, igraju nakinđureni sariji; polovina stanovništva je indijanskog porekla.
Hramovi, zvonici i minareti predstavljaju mesta gde se susreću razni etnički uticaji i običaji. Dugogodišnje dominacije Holanđana, Francuza i Engleza su ostavile traga na ostrvu.mauric2
Na severozapadu ostrva se nalazi glavni grad Mauricijusa, Port – Luis. Zadržite se u njemu, prvenstveno zbog prelepe katedrale koja se tu nalazi, a i zbog zanimljivih pijaca.
Na severoistoku je stari kolonijalni grad Maheburg. U njemu možete posetiti pomorski muzej.
Ostrvo Mauricijus takođe razvija još jednu stranu turizma; nudi svoje prelepe zelene površine, ogromna polja šećerne trske i plantaže čaja na obroncima brežuljaka. Divljina vlada u tropskim šumama i planinama na severoistoku.
Ostrvo je pravi raj za ljubitelje botanike. Usput možete videti bujnu vegetaciju: ogromno drveće, hibiskus i razne vrste cveća.
Ne propustite bazen sa džinovskim lokvanjima u prelepoj botaničkoj bašti Pamplemus.
Na ulazu u baštu, u dvorcu Montplaisir uživajte u ispijanju koktela. Vrt Kasela će biti mesto za obožavaoce ptica. Nažalost, ptica dodo koja je bila simbol Mauricijusa je iščezla sa teritorije ostrva.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

November 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930