Magazin Putovanje Opasna sedalica za bebe

Opasna sedalica za bebe

by Administrator

sedalica Ako parkirate vaš automobil na suncu jednog letnjeg dana tokom godišnjeg odmora, morate znati da unutrašnjost vašeg automobila u tom slučaju krije opasnu tajnu. Vi za volanom možete opsovati sunce i vruć volan, ali vaše dete možda neće biti u prilici da kaže da je njegova sedalica pregrejana u trenutku dok ga spuštate u vruću stolicu.
Ta vruća stolica može dostići i 70 stepeni, a o posledicama za vaše dete da i ne govorimo. Zato uvek nosite sa sobom neki prekrivač ili bar peškir kojim ćete prekriti stolicu odmah nakon parkiranja automobila. Unutrašnjost automobila i dalje će biti topla, ali dečja sedalica sigurno neće postati toliko vruća. Nikako nemojte da vadite dečju sedalicu iz kola ako niste osposobljeni za montiranje i demontiranje jer biste na taj način mogli da ugrozite život vašeg deteta ukoliko je nepropisno vratite na zadnje sedište.
Ukratko, obavezno nosite prekrivače za dečju sedalicu, ne žurite jer ste na odmoru, strpljivo pričekajte da se auto dovoljno rashladi pre polaska i uvek prvo proverite u kakvom je stanju dečja sedalica pre nego što dete stavite u nju.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar