Magazin Putovanje Kopenhagen kao antistres terapija

Kopenhagen kao antistres terapija

by Administrator

kopen Živopisan i miran, glavni grad Danske, privlači toplom atmosferom i kulturnim bogatstvima.
Naći ćete se u jednom od najživopisnijih i najprivlačnijih kraljevstava Severne Evrope.
Ukoliko dolazite avionom, centar je udaljen samo nekoliko minuta vožnje.
Na samom ulazu u grad, iznenadiće vas mir ovog grada u kome se građani prevoze biciklima. Postoje posebne trake za bicikliste.
Nikakav stres i nervoza ovde nisu uočljivi. Šetajte se duž pešačkih ulica, preko četvrti u kojima svaka grupa kuća ima svoju priču i istoriju, a terase kafića, mali trgovi, unutrašnja dvorišta i uzane ulićice se nižu u senci katedrala. Centar grada iz ptičje perspektive izgleda načičkan zelenim i sivim krovovima i zvonicima koji proizvode skladan zvuk.
Prava draž ovog grada je najuočljivija predveče, bilo koje da je godišnje doba. Kanali vas pozivaju na sanjarenje, a oraspoložiće vas i šetnja duž luke Nyhavn gde ćete naići na brojne restorane i pabove.
Prošetajte se zatim centrom grada, glavnom pešačkom ulicom Stroget, ukrašenu šarenim fasadama, prodavnicama porcelana, velikim luksuznim firmama i radnjam koje dokazuju kreativnost dizajna made in Denmark. Ako zavirite u mrežu paralelnih uličica, otkrićete mnoge minijaturne trgove na kojima tokom leta džez muzičCopenhagen222ari improvizuju za prolaznike.
Ako odlučite da posetite grad tokom leta ili zime, ne propustite metamorfozu parka Tivoli u brod svetlosti koji sa svojih hiljadu raznobrojnih ampula kruži gradom. Možete posetiti sale palate Kristijansborg. Na nekoliko metara odatle nalazi se mala sirena, skulptura-simbol Kopenhagena.
Ako vam vreme dozvoli, ne zaboravite da danska prestonica raspolaže novim mostom, Oresund, koji povezuje Dansku i Švedsku. Kopenhagen predstavlja prirodan ulaz ka zemljama Severne Evrope i Baltika.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar