Utorak, 22.05.2018

Magazin » Putovanje » Luksuzne destinacije » Kanarska ostrva

Kanarska ostrva

Objavi ovaj članak na

9.02.2010 12:01 AM

kanarska Rajska Kanarska ostrva poznata su u celom svetu po celogoišnjoj letnjoj klimi i moru prijatne temperature. Leti je retko kad toplije 28 stepeni, dok zimi temperatura ne pada ispod prijatnih 20 stepeni. Dobar razlog da se vreli letnji i hladni zimski dani provedu upravo ovde.
Većina hotela nalazi se u turističkom centru Plaja de los Kankajos na istoku i Puerto Naos na zapadu. Za La Palmu je tipičan veliki izbor kuća za odmor i apartmana. Mnogi od njih leže u čistoj i idiličnoj planinskoj oblasti, romantičnom priobalju ili umetnički razuđenoj obali. Najčešća reč Palmerosa je “trankilo”, što znači mirno, odnosno opušteno. Niko na ostrvu nije nervozan ni napet. Domaćini uživaju u svojoj cafe solo (espreso) ili cafe cortado (espreso sa mlekom) sedeći na divnom trgu koji ima svaki grad i svako selo ili kupujući namirnice na slikovitim pijacama.
Veliki broj Evropljana otkrio je ovo zeleno ostrvo vulkanskog porekla i našao tu svoju drugu domovinu. Oni koji su imali sreće da posete i dobro upoznaju ovaj mali raj ispred afričke obale poželeli su da ga, ako ne već trajno nasele, obavezno još jednom obiđu, makar na samo desetak dana. Kanarska ostrva leže ispred severozapadne obale Afrike i pripadaju Španiji. To je čista idila za ljubitelje sunca. Hacijenda San Horhe nalazi se u turističkom mestu Los Kankajos. Prelepa građevina u kanarskom stilu predstavlja glavni cilj brojnih gostiju. Palmerosi vole slavlja, pa ih priređuju svakog meseca. Razlog za to se uvek nađe. Za prve dane nove godine to su Tri sveta kralja ili početak cvetanja badema.kanarska1
Raj za tursite je i Nacionalni park “Kaldera de Taburiente”, koji nudi jedinstvenu floru i faunu. Tipičan primer raznovrsne ostrvske arhitekture su drveni balkoni u glavnom gradu Santa Kruz. Toplu atmosferu daju i turisti, koji tokom cele godine dolaze u ovu rajsku baštu. Samo na par sati letenja avionom od evropskih gradova nalazi se Flora sa 365 dana u punom cvetu. To je nešto što ne treba propustiti. Jedinstveno umetničko delo prirode je Karko Azul. To je prirodni bazen za kupanje koji leži na severoistoku ostrva, nedaleko od San Andresa i Saucesa. Tu se možete mirno kupati, bez straha od velikih talasa sa Atlantika, a predeo lep kao slika predstavlja pravo uživanje za romantične duše. Nežni cvetovi bademovog drveta u kombinaciji sa ostrvskim zelenilom i plavim morem divan su prizor, naročito u Puntagordi na severozapadu ostrva.
La Palma je zaista prelepo ostrvo, pravo zeleno gnezdo Kanara. Kanarska ostrva nisu dobila ime po kanarincu, kao što mnogi pretpostavljaju, već po jednoj rasi velikih pasa čiji je latinski naziv glasio “Canariae insulae” – “Ostrvo pasa”.

Pregled komentara (0)

Pošaljite komentar

Ocena: 0,00 od 0 glasova 12345

Oznake teksta

,

Napiši komentar
maj 2018.
P U S Č P S N
« apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031