Petak, 15.11.2019

Magazin » Putovanje » Igre na plaži sa decom

Igre na plaži sa decom

Objavi ovaj članak na

3.08.2010 12:01 AM

na_plazi Napokon je i letovanje došlo na red, a njemu se posebno raduju vaša deca. Plivanje, ronjenje, skakanje, igre sa loptom ili igre u pesku, razlog su zašo deca ne mogu da dočekaju odlazak na more, a dok oni uživaju, vi ćete imati trenutak više za sebe.
Kantica, lopatica, lopte, modlice, peraja – sve se to ubraja u obaveznu opremu svakog klinca i klinceze na letovanju. Sada se još samo treba setiti dobrih igara u kojima će uživati i na jesen u albumu imati fotke nezaboravnog letobanja.
Jupi, pesak!
Ko ne voli pesak i igru u njemu i sa njim? Peščane plaže stvorene su za izgradnju dvoraca i svega što mališanima ili vama padne na pamet.
Uživajte s klinicima i napunite baterije!
Pronađite zajedno kamenčiće, školjkice ili šišarke pa ih iskoristite u igri. Neka deca ispišu svoje ime, prave otiske stopala, neka se takmiče sa bratom ili sestrom ko će najbolje napraviti lik iz omiljenog crtaća. Da sve bude zabavnije, vi budite žiri, a nagrada može biti sladoled posle ručka! Tako ćete ih imati na oku, a dok se klinci igraju, možete čitati omiljenu knjigu.
Lov na blago…deca_na_plazi
Glavni kapetan neka odredi nekoliko predmeta koje će sakriti na određeno područje. Kapetanu svake ekipe neka objasni o koliko je predmeta reč i koje su boje ili opiše neki drugi detalj zbog lakše potrage. Svaki tim neka bude jedne boje. Ekipa koja prva sakupi najviše stvari, bira iduću igru ili nove predmete za novu pustolovinu. Pazite da deca budu u vašoj blizini i odredite do prostora na kojem se mogu igrati.
Trka!
Malo takmičarskog duha kroz leto održaće sve u formi pa se možete takmičiti u trčanju, organizovati manju štafetu ili videti ko će brže otplivati jedan deo zadate staze. I tu možete biti sudija pa ćete ujedno na sve pripaziti. Ako ima puno dece, oformite ekipe pa igrajte fudbal, rukomet, odbojku ili vaterpolo.

Oznake teksta

, , , , ,

Napiši komentar
Arhiva tekstova

November 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930