Magazin PutovanjeDomaći turizam Vikend odmor u Novom Sadu

Vikend odmor u Novom Sadu

by Administrator

Novi Sad, poznat i pod nazivom Srpska Atina, jedan je od najposećenijih gradova u Srbiji. Za to postoje mnogobrojni razlozi. Ovaj vojvođanski biser pun je lepota koje mame veliki broj turista. Idealan je za odmor i obilazak preko vikenda, bilo da ste sa svojom porodicom, prijateljima, ili želite da sami napravite beg iz grada u kom se trenutno nalazite. Može se reći da se po izgledu dosta razlikuje od Beograda, pa je zato posetiocima iz ovog grada posebno zanimljiv. Piktoreskne zgrade nisu preterano visoke, pa možete uživati u razlgedajući arhitektu grada. S druge strane, ono što ga čini sličnim sa našom prestonicom je njegov duh. Novi Sad je šarmantan i grad pun života. I ukoliko se dvoumite gde da provedete svoj sledeći vikend, kada se radna nedelja napokon završi, mi ćemo vas povesti u obilazak Novog Sada i pokazati vam zašto je on vredan posete.

Šta videti u Novom Sadu?

Veliki broj atrakcija je ono što Novi Sad čini tako posećenim. U njemu su se smenjivale različite kulture, koje su za sobom ostavljale tragove, i na taj način načinile neke od najlepših zdanja u Novom Sadu. Gde god se budete kretali, videćete niske zgrade prelepih fasada, srdačne ljude, kao i prijatna mesta za odmor i ručak.

Petrovaradinska tvrđava, simbol Novog Sada

Izlišno je reći da je ovo najpoznatija atrakcija za sve turiste koji dođu u Novi Sad, ali i omiljeno mesto za šetnju mnogih stanovnika ovog grada. Petrovaradinska tvrđava se može pohvaliti izuzetnom lepotom i očuvanošću. Iako je izgrađena još u XVII veku, njena velelepnost ne gubi na značaju. Ako se osećate kao avanturista i želeli biste da istražite sve tajne tvrđave, svoj obilizak možete početi kroz četvorospratni podzemni lavirint. On je nekada služio za smeštaj vojnika i oružja, a danas i dalje budi misterije o tome da li potoje dodatni, neistraženi hodnici. Kada stignete na vrh Tvrđave, videćete najlepši pogled na Novi Sad i Dunav. Susrešćete se i sa čuvenim tornjem sa pijanim satom, koji predstavlja glavni simbol tvrđave, ali i Novog Sada. Nakon što ste se slikali i napravili uspomene, svoj boravak na tvrđavi možete zaokružiti posetom Planetarijumu i Muzeju grada Novog Sada.

Slikoviti centar grada

Glavna pešačka zona i uži centar grada su nezaobilazni kada se radi o poseti Novom Sadu. Mnoštvo atrakcija se nalazi upravo na ovom mestu. Nakon što ste se spustili niz Petrovaradin, uputite se preko mosta ka starom delu grada. Tu će vas sačekati najlepši park u Novom Sadu, Dunavski park. Izuzetno zelenilo i veliki broj drveća okružuje jezerce koje se nalazi u središtu parka. Ovo mesto je idealno za predah pre nastavka obilaska grada. Zbog preplitanja kultura, u Novom Sadu možete posetiti, kako pravoslavne, tako i katoličke i jevrejske bogomolje. Znajući to, možete obići Uspensku crkvu, Crkvu imena Marijinog i Novosadsku sinagogu. Trg Slobode se ističe građevinama iz različitih perioda istorije, među kojima se ističe neorenesansna Gradska kuća. Vladičanski dvor oduzeće vam dah svojom lepotom, a lako ćete ga prepoznati po crvenkasoj fasadi i spomeniku Jovanu Jovanoviću Zmaju koji se nalazi ispred nje. U ovom delu grada nalazi se i veliki broj restorana koji će zadovoljiti apetite i najvećim gurmanima među nama.

Dodatne aktivnosti

Pored šetnje i razlgedanja najznamenitijih zdanja Novog Sada, možete u svoj vikend odmor uključiti i druge aktivnosti. Bilo da ste ljubitelj umetnosti ili možda adrenalinski zavisnik, Novi Sad će se potruditi da vam izađe u susret i učini vaš boravak nezaboravnim. Ukoliko želite da otkijete više o istoriji Novog Sada, poseta Muzeju Vojvodine ili Muzeju grada Novog Sada će biti pun pogodak. Ako pak, želite da unesete malo aktivnosti u odmor, isprobajte Adrenalinski park. Prepreke u njemu mogu prelaziti i odrasli i deca, pa će ovo biti savršen način da se i vaši najmlađi, zajedno sa vama, ludo zabave. Novi Sad obiluje atrakcijama i aktivnostima za sve tipove turista. Kako biste se i sami što bolje uverili u to, možete posetiti i sajt Bookaweb, stranicu: Novi Sad – gde se možete dodatno informisati o svim detaljima turističke ponude grada.

Smeštaj u Novom Sadu

S obzirom na veliku posećenost, Novi Sad je dodatno unapredio svoju ponudu kada je smeštaj u pitanju. Ako već boravite u ovom gradu samo tokom vikenda, želećete da se bude savršeno i po vašoj meri, pa tako i apartman u kom ćete odsesti. Nakon duge šetnje i obilaska bitno je odmoriti se u udobnom krevetu i prijatnom okuženju. Stoga vam mi preporučujemo da u tu svrhu iznajmite neki od mnogobrojnih apartmana. Na linku: apartmani Novi Sad možete videti kakav smeštaj Novi Sad nudi. Izbor je zaista širok, a najbolje od svega jesu to što ćete ovde naći neke od najlepših apartmana koji se nalaze u samom centru grada, sa pogledom na Gradsku kuću ili Sabornu crkvu. Dodatno, svoj smeštaj možete prilagoditi i tipu putovanja koje pravite. Svejedno je da li u Novi Sad dolazie sa čitavom porodicom, ili samo sa svojom voljenom osobom, možete biti sigurni da će apartmani koji su u ponudi odgovarati vašim ukusima i željama Učinite vaš vikend boravak u Novom Sadu nezaboravnim. Uživajte u lepotama grada, smeštaju i gostoprimivosti ovog vojvođanskog grada.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar