Magazin PutovanjeDomaći turizam Gradovi sa zadivljujućom okolinom

Gradovi sa zadivljujućom okolinom

by Administrator

Jesen nam se prikrala i navela nas da ponovo izvadimo tople kapute, duboke čizme i raznobojne kišobrane. Vreme se preko noći promenilo, a jesen je odmah počela da boji prirodu u žute i bakarne tonove. Ipak, priroda može biti zadivljujuća i tokom jeseni kada se u njoj može pronaći pravi sudar raznolikih boja. Srećom, priroda u Srbiji je prilično zadivljujuća, tako da će svi ljubitelji prirode i tokom jeseni pronaći savršena mesta za uživanje i odmor u prirodi. Ukoliko vas zanima koja su to mesta, samo nastavite da čitate.

Uživajte u zelenilu Bajine Bašte

Zapad naše zemlje nadaleko je poznat po svojim bujnim šumama, neustrašivim rekama i brdsko-planinskim uzvišenjima sa kojih se proteže fantastičan pogled na sve okolne lepote. Smešten u samom srcu jedne takve lepote nalazi se šarmantni gradić Bajina Bašta. Ukoliko tragate za zadiviljućim pejzažima, ovaj grad će vam upravo to pružiti. Naš savet je da se otisnete u avanturu u kojoj ćete istraživati sve blagodeti ove regije, a s obzirom na to da se nalazi u neposrednoj blizini Tare, Bajina Bašta je prepuna skrivenih dragulja prirode koje je potrebno istražiti.

Jednako je lepa i značajna i okolina Bajine Bašte koja u svojim nedrima skriva bezbrojne druge tajne, kao i drevne spomenike i manastire, osamljene slapove i vidikovce. Istražite Bajinu Baštu i otkrijte zašto ovo područje mnogi smatraju jednim od najupečatljivijih kutaka Srbije. Danas je Bajina Bašta jedna od najrazvijenijih turističkih destinacija u Srbiji. Najlepše što nudi jeste Nacionalni park Tara, područje bogato netaknutom prirodom, endemskim vrstama biljaka i životinjama, ali i vrednim kulturno-istorijskim nasleđem koje je stavljeno pod zaštitu UNESCO-a. Priroda Tare odoleva urbanizaciji i neustrašivo čuva svoju autentičnost i prepoznatljiivu, neukroćenu lepotu.

Kako pronaći smeštaj u Bajinoj Bašti

Bilo da vam je potreban smešaj u blizini Tare ili baš u Bajinoj Bašti, travel portal Bookaweb poseduje raznolik izbor odličnih smeštajnih jedinica koje se izdaju po veoma povoljnim i dobrim cenama. Sve što je potrebno je da kliknete na Bajina Bašta smeštaj i da pronađete smeštaj koji će vam najviše odgovarati. Reč je o modernim i lepo uređenim apartmanima koji su redovno održavni, čisti i poseduju sve što vam je potrebno za duže ili kraće boravke. Iako je reč o malom mestu, Bajina Bašta je puna srdačnih ljudi i pravih domaćina koji će vas ugostiti tako velikodušno i toplo da ćete stalno poželeti da se vraćate u ove gradove ponovo i ponovo.

Istražite magiju Pirota

Pirotski kraj je jedno veoma interesantno mesto koje vam može ponuditi divlju i neukroćenu prirodu obližnje Stare planine. Raznovrsni biljni i životinjski svet je ono što Staru planinu čini tako posebnom, autentičnom i zanimljivom za sve ljubitelje prirode. Ukoliko želite zadivljujuću prirodu, Stara planina će vam je velikodušno pružiti. Da li ste znali da se na njoj nalazi veliki broj veličanstvenih vodopada? Naš savet je da ih obavezno istražite i posetite jer se njihova veličina i lepota ne mogu tek tako rečima dočarati i opisati. Ipak, jedno je sigurno niko nije ostao ravnodušan pred lepotama Stare planine i pirotskog kraja.

Isprobajte tradicionalna pirotska jela

Poznato je nadaleko da je ceo pirotski kraj izuzetno bogat najboljim jelima koja savršeno oslikavaju mentalitet i karakteristike celog podnevlja. Gatronomija pirotskog kraja sastavljena je od prave rapsodije raznolikih ukusa koji se savršeno stapaju zajedno. Danas možete probati neka od starih jela poput sarme od vinovog lišća ili čorbe od pirinča i mesa. Naša preporuka je da, svakako, probate tradicionalni paprikaš od svinjskog mesa sa suvim šljivama i dunjama. Verujte nam da je ukusan koliko i njegov opis impresivno zvuči. U Pirotu se sudaraju različiti uticaji, a to je upravo ono što celo podnevlje čini tako specifičnim i posebnim. Različiti uticaji primećuju se i u jelima ovog kraja. Kako bi vaš odmor u Pirotu bio zaista ispunjavajuć, morate okusiti kakva je zaista kuhinja Pirota, a to će samo dodatno ulepšati vaš odmor.

Ostanite u pirotskom kraju nekoliko dana

Kako bi ste zaista imali dovoljno vremena da istražite svaki kutak zadivljujuće prirode Stare planine, ali i celog pirotskog kraja, naša preporuka je da obavezno ostanete u ovim predelima nekoliko dana. Za tako nešto vam je potreban dobar, bezbedan i komforan smeštaj koji će vam pružiti savršeno skrovište nakon dugog dana provedenog u planinskim aktivnostima i istraživanju. Pirot smeštaj će vam upravo to velikodušno pružiti, a na vama je da samo pronađete apartman koji vam najviše odgovara i rezervišete ga na vreme.

Otkrijte zadivljujuću prirodu okoline Čačka

Nadomak Čačka nalazi se bujna i zelenilom bogata Ovčarsko – kablarska klisura koju dodatno upotpunjuje izuzetno lekovita i značajna Ovčar Banja sa svojim termalnim izvorima lekovite vode. Ceo kraj se izuzetno ponosi svojom neverovatno bujnom i bogatom prirodom koja predstavlja pravi dragulj celog područija. Pored toga jezero Međuvršje koje se nalazi u neposrednoj blizini izuzetno je bogato ribom, tako da je pravi raj za ribolovce. Ovčar Banja i cela klisura zajedno sa jezerom su savršena destinacija za porodični odmor u prirodi. Zato iskorisitite naredni vikend i zaputite se u pravcu Čačka kako bi ste uživali u čarima zadivljujuće prirode. Čačak je grad bogate kulture i tradicije, tako da smo sigurni da ćete užuvati u vašem izletu.

Probajte čačansko pečenje

Pečenje u Čačku je izuzetno dobog ukusa i kvaliteta. Ko je barem jednom probao ovu hrskavu, mesnu poslasticu, uvek joj se rado vraćao. Pečenja je u Čačku zaista mnogo i svaka je dobra. Iza svakog ugla nalazi se pečenjara koja ističe kako se u baš u njoj pravi najbolje praseće i jagnjeće pečenje. Istina je da niko ne zna tačno taj tajni recept koji čini da čačansko pečenje bude toliko posebno i ukusnu. Reč je o neobičnom spoju duge tradicije i jedinstvenog recepta. Naša topla preporuka je da obavezno probate čačansko pečenje i uverite se u njegov božanstven ukus.

Već decenijama Srbija ima dugu tradiciju negovanja prirodne i svih lepota koje nam pruža. Imamo tu sreću da živimo u zemlji koja poseduje veliki prirodni potencijal. Priroda Srbije je njeno najveće bogatstvo. Zelene šume, gusti redovi borova i jela, svežina čistog vazduha, nestvarno lepi pejzaži, kao i raznovrstan biljni i životinjski svet, samo su deo onoga što vas očekuje u ovim predelima. Verujemo da će svi ljubitelji prirode biti posebno zadivljeni. Čačak, Pirot i Bajina Bašta su tri veoma značajna srpska grada. Svaki je veoma autentičan i skriva neku svoju, jedinstvenu priču, svaki ima da nešto novo i prepoznatljivo ponudi svojim meštanima i svim gostima.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar