Magazin PutovanjeDomaći turizam Divčibare – nova najposećenija destinacija u Srbiji

Divčibare – nova najposećenija destinacija u Srbiji

by Administrator

Divčibare, prava oaza prirode koja se nalazi na svega 100 kilometara od Beograda i koja poseduje osvežavajuću klimu, iskonsku prirodu i fantastične, planinske pejzaže od kojih zastaje dah. Pored uvek popularne planina Zlatibor, Divčibare su visoravan koja nimalo ne zaostaje po broju turista i atrakcija, pogotovo u poslednjih nekoliko godina. Divčibare su poznate kao savršeni raj za sve turiste, naročito za porodice sa decom jer je u poslednje vreme ovo turističko mesto dodatno obogaćeno zanimljivim sadržajima za najmlađe. Nadamo se da će ovaj tekst uspeti u svojoj nameri da vas provede kroz ono najlepše od Divčibara.

Divčibare – planina koja stolećima osvaja i zadivljuje

Divčibare su jedno od najstarijih turističkih destinacija u Srbiji, a u poslednjih nekoliko godina postale su i izuzetno popularno mesto za mnoge turiste. Lepotu i jedinstvenost Divčibara spoznao je još i knez Miloš Obrenović, koji je lično insitirao da Divčibare otkupi od Turaka kako bi resursi i bagodeti ove planine mogli biti na raspolaganju srpskom narodu. Organizovani turizam na Divčibarama počinje da se razvija davne 1926. godine, i od tada turizam cele regije neprestano napreduje i time privlači sve veći broj zainteresovanih gostiju koji dolaze iz celog regiona. Upravo ćete na Divčibarama moći da zaista iskusite pravu, planinsku bajku kojoj se mnogi rado vraćaju.

Zašto izabrati Divčibare?

Ako ste ljubitelj mirnog odmora i želite da uživate u čarima netaknute prirode, onda je ova visoravan, koja se nalazi u podnožiju Maljena, savršen izbor za vaš planinski odmor i beg od gradske gužve i galame. Na svega 100 km od usijanog prestoničkog asfalta nalazi se ova prirodna oaza koja će vam pružiti mir, lepotu i relaksaciju. Ukoliko se još uvek pitate zašto su Divčibare pravi izbor za vas, samo nastavite da čitate. Na Divčibarama ćete pronaći:

● Neverovatno čist planinski vazduh, koji osvežava i pročišćava pluća
● Bujnu prirodu koja neprestano raste i cveta
● Uređene ski staze
● Uzbudljiv zip line
● Avantura park za najmlađe
● Odličnu žičaru, sa koje se pruža impresivan pogled

Nadamo se da su ovi razlozi sasvim dovoljni da vam bar malo zagolicaju maštu, ali potrebno je istaći kako pored ovih, Divčibare poseduju još mnoštvo lepota i zanimljivih atrakcija za turiste svih generacija. Bilo da se odlučite da Divčibare posetite sa porodicom, voljenom osobom ili grupom prijatelja, sigurni smo da će vaši divčibarski dani biti u potpunosti ispunjeni.

Najpoznatije atrakcije Divčibara

Divčibare su veoma popularna turistička destinacija upravo zbog velikog broja istaknutih znamenitosti i atrakcija. Tokom zimskih meseci, skijanje na ovoj planini je izuzetno popularno i okuplja veliki broj odličnih i iskusnih skijaša. Turistička ponuda Divčibara je dodatno obogaćena kada je zvanično otvoren Divčibare Ski Resort. Zahvaljujući tome, danas na planini možete pronaći:

● 2 ski staze
● Žičaru
● Ski lift

Na ovoj visoravni možete pronaći stazu dugu 850 metara, na kojoj se nalazi i odlična školica skijanja za sve nove polaznike i one koji žele da uče kako da skijaju. Staza spada u srednje teške, a na njoj se nalazi i prijatan kafe bar u kome možete uživati u toplim napitcima i okrepiti se nakon dugog skijanja. Do ove staze dovešće vas dvosedna žičara, koja radi i tokom letnjih meseci. Tokom leta mnogi turisti koriste ovu žičaru kako bi uživali u fantastičnim pejzažima i prelepim panoramama.
Okolina Divčibara – obogatite svoj boravak na planini.

Okolina Divčibara zaista obiluju izuzetnim, prirodnim bogatstvima koja poseduju veliku istorijsku i kulturnu vrednost. Ona će dodatni upotpuniti vaše odmore na planini i učiniti da vam nijednog trenutka boravka ne bude dosadno. Ukoliko za to imate dovoljno vremena i put vas na to navede, naša je preporuka da obavezno posetite i grad Valjevo koje se nalazi u neposrednoj blizini Divčibara. Valjevo je grad specifične atmosfere koji je iznedrio neke od najistaknutijih ličnosti Srbije.

Valjevo je značajno mesto puno zanimljivosti i atrakcija, a naša je preporuka da obavezno obiđete reku Gradac, kao i valjevski muzej koji je nominovan za jednu od najboljih kulturnih institucija Evrope. Ukoliko se pitate gde sve možete da odsednete u Valjevu, naša preporuka je da pogledate raznoliku ponudu najboljih smeštajnih jedinica koju ćete pronaći na stan na dan Valjevo. Pored odličnih cena, ovi apartmani su moderni, opremljeni sa svim neophodnim elementima i izuzetno su uredni i komforni.

Osim navedenog, za vas smo izdvojili još nekoliko mesta koja bi bilo lepo da posetite tokom odmora na Divčibarama:

● Banju Vrujci
● jezero Rovni
● Mionicu

Smeštaj Divčibare – odlična ponuda kvalitetnih apartmana

Naravno, ukoliko želite da zaista osetite sve čari Divčibara i da se upoznate sa najlepšim delovima ove visoravni, onda je potrebno da za to izdvojite nekoliko dana. Kako bi vaš odmor na Divčibarama bio zaista potpun i do kraja ispunjen, neophodno je da pronađete dobar, proveren i siguran smeštaj. Na pravom ste mestu jer vas od takvog smeštaja deli samo jedan klik.

Divčibare smeštaj je tu da vam pruži isključivo najbolju ponudu smeštajnih jedinica, i to po veoma pristupačnim i povoljnim cenama. Svi apartmani su moderni, redovno održavani, komforni i udobni. U njima vlada prijatna atmosfera, tako da su vam mir i privatnost zagarantovani. Cene su, takođe, odlične za kvalitet koji dobijate. Sve što vam treba za savršen odmor na Divčibarama je tu, na vama je samo da rezervišete smeštaj koji vam se najviše dopada.

Kao što vidite, Divčibare su zaista jedno izuzetno dragoceno mesto koje će vas uvek inspirisati i koje će probuditi u vama želju da se ponovo upustite u pravu, planinsku avanturu. Verujemo da smo vam ovim tekstom približili barem jedan delić bogate, turističke ponude Divčibara. Lepota prirode i svežina lekovitog vazduha delovaće okrpepljujuće na ceo organizam. Zbog toga vam toplo preporučujemo da se sami uputite ka ovoj planini kako bi u potpunosti iskusili magiju njenih šuma i visova.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar