Magazin PutovanjeDomaći turizam 5 razloga zašto je Kopaonik savršen izbor za zimski odmor

5 razloga zašto je Kopaonik savršen izbor za zimski odmor

by Administrator

Tokom poslednjih godina, srpske planine postale su sve posećenije tokom zimskog perioda. Umesto da odlaze u inostranstvo, ljudi iz naše zemlje odlučuju da svoj odmor provedu u Srbiji. S druge strane, dosta stranih turista je prepoznalo kvalitete naših zimovlaišta, pa su sve češći gosti na skijalištima Kopaonika, Zlatibora, Stare planine. Samim tim i ponuda se proširila, pa tako možete zimu provesti na planinama kao što su Divčibare, Golija i Goč. Međutim, Kopaonik je u ubedljivoj prednosti kada se radi o iskustvu koje može da vam pruži. Mnogo je razloga zbog kojih bi trebalo da posetite upravo ovu planinu, a mi ćemo vam navesti glavnih pet.

1. Najveći ski-centar u Srbiji

Kopaonik se može pohvaliti visokom opremljenošću kada je u pitanju sezonski turizam. Ova planina je savršeno mesto za sve one koji uživaju u zimskim sportovima, i posetiocima pruža najkvalitetniju moguću uslugu u okviru svojih skijališta. Na preko 60 km staza možete se prepustiti čarima alpskog i nordijskog skijanja, kao i sankanja i aktivnosti za najmlađe. Prostor je uređen za skijaše različitih nivoa i sposobnosti, stoga ne morate brinuti da ćete se naći na stazi koja je preveliki zalogaj za vas. Preko 30 staza koje su na raspolaganju turistima, povezuju komotne žičare. To znači da veoma lako možete doći do novih, zahtevnijih staza, ukoliko se osetite spremnima za nove poduhvate. A za prave avanturiste, Kopaonik je otvorio i noćne staže koje možete koristiti i nakon što zađe sunce.

2. Odmor prilagođen svim vrstama turista

Bez obzira na to da li na odmor idete sami, sa porodicom, prijateljima ili partnerom, sigurni smo da ćete provesti odmor po svojoj meri. Roditelji ne moraju brinuti da će se njihova deca dosađivati. Na Kopaoniku su obezbeđene ski-školice za najmlađe, ali i one starije, koji bi želeli da po prvi put stanu na skije. Ukoliko poželite, možete se okrenuti i sankanju, pa na taj način provesti kvalitetno vreme sa vašim mališanima. Ako se, pak, ne nalazite u kategoriji roditelja, već ste na skijanje pošli sa prijateljima, možete se prepustiti zimskim avanturama. Pored ski staza, možete oprobati svoje veštine i u snow parku. Za sve snowbordere i free-style skijaše ovo je savršeno mesto za aktivnosti na snegu. Na 450 metara prostiru se tri staze sa različitim preprekama koje će oduševiti sve ljubitelje ovog aktuelnog sporta.

3. Mnogobrojne zimske aktivnosti pored skijanja

Morate imati na umu da skijanje nije jedina zabavna opcija kada idete na Kopanik. Postoji pregršt aktivnosti kojima se možete prepustiti tokom zime, a koje su podjednako tražene i zanimljive. Na snegu možete uživati i u vožnji motornim sankama, alpinizmu ili paraglajdingu, koji će vam dati potpuno novi pogled na Sunčanu planinu. Tura planinskim biciklima po snegu biće pravi izazov za sve one koji su možda do sada nisu imali prilike da se oprobaju u ovakom vidu vožnje. Ako se umorite od boravka na snegu, nikakav problem, postoji mnogo drugih aktivnosti kojima se možete posvetiti tokom boravka na Kopaoniku. U okviru ski-centra nalazi se i veliki broj terena na kojima možete igrati tenis, odbojku ili fudbal. Na kraju krajeva, i sama šetnja kroz šume biće više nego korisna. Priroda na Kopaoniku je zaista izvanredna, pa iako zimi nema lišća i cveća, moći ćete da uživate u pogledu na predele pokrivene snegom. Šta god da odaberete, nećete ostati razočarani.

4. Smeštaj visokog kvaliteta

Poznato je da je na Kopaoniku ponuđen najbolji smeštaj za turiste, u odnosu na druga zimovališta. Ta činjenica ne čudi, ukoliko znamo da veliki broj posetilaca odluči da se zadrži baš na ovoj destinaciji. Izbor smeštaja je zaista šarenolik, možete izabrati neku od hoteliskih soba, ili se odmoriti u velikom, privatnom apartmanu. U okviru apartmanskih kapaciteta, često se nude smeštajne jedinice koje mogu ugostiti i do 6 ili 7 osoba. Svi su opremljeni belom tehnikom koja vam može zatrebati, i dovoljno su prostrani, pa se u njima u potpunosti možete prepustiti odmoru. Na sajtu Bookaweb možete videti kakav Kopaonik smeštaj ima da ponudi za svoje posetioce. Raspoloživost smeštajnih jedinica možete proveriti upravo slanjem zahteva preko sajta.

5. Laka pristupačnost i dobra povezanost za okolnim lokalitetima

Može se desiti da posle nekog vremena provedenog na Kopaniku, odlučite da napravite izlet izvan skijališta. Zbog toga je ovo jedan od mnogobrojnih razloga zbog kojih je Kopaonik najbolji izbor za odmor. Pored toga što je lako pristupačan, u njegovoj okolini se nalazi mnogo drugih mesta vrednih posete. U neposrednoj blizini nacionalnog parka Kopaonik, nalazi se Jošanička banja, pa možete uživati u kupanju u njenoj lekovitoj vodi. Na jugozapadu nalazi se i Novi Pazar, a samim tim i Đurđevi Stupovi, manastir od velikog značaja. Pored toga, u dolini Ibra možete posetiti i Gradac i Studenicu. Isplanirajte svoje putovanje unapred, obeležite na mpai sva mesta koja biste mogli da posetite i prepustite se avanturi.

Nije teško organizovati i osmisliti savršen odmor, ukoliko se odlučite za destinaciju kao što je Kopaonik. Velika posvećenost tome da ova planina zasija kao najlepša zimska turistička destinacija rezultirala je velikom posećenošću i vernošću stalnih posetilaca. Ukoliko vas je ovaj tekst zainteresovao da porazmislite o svom sledećem odmoru, pročitajte blog na linku, i možda poželite da po prvi put odete na zimovanje u Srbiji.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar