Nedelja, 20.10.2019

Magazin » Nauka » Psihologija » Šoping kao doping tokom “onih dana”

Šoping kao doping tokom “onih dana”

Objavi ovaj članak na

19.11.2010 12:01 AM

ŠopingŠoping je prema mnogima lek za dušu, ali i za telo, budući da jedna kvalitetna kupovina iziskuje veliki broj posećenih butika. Uglavnog zahteva velike količine novca, jer dobar šoping znači gomila kupljenih stvari koje će nam možda trebati, a možda i ne. Bitno je da nam se svide u trenutku kupovine.

Većina muškaraca, osim ako to nisu metroseksualci, smatra da je šoping neizlečiva ženska bolest. Sa ovom  bolešću rađa se gotovo svaka žena, a izražena je naročito među onim ženama čiji roditelji ili muškarci imaju dubok džep. Kupovina tuđim parama je mnogo slađi. Mada, ima i onih žena koje ne žale pare i u stanju su da spiskaju celu svoju platu na šoping sa drugaricama.

E pa, dragi muškarci, izgleda da ste donekle i bili u pravu. Naime, istraživanja koja su sprovedena u Americi su dokazala da žene u predmenstrualnom periodu ne mogu da kontrolišu strast kakvu gaje prema šoping centrima. Ovi centri nedelju-dve dana pre nego što dođu “oni dani” postaju za žene hramovi svojevrsnih užitaka. Tada kupuju glavom bez obzira sve potrebno i nepotrebno, sve skupo i jeftino, ma sve što im padne šaka!

Hormoni bujaju, vlada strašna depresija iz koje se ne vidi izlaz, a onda… kupovina na kraju tunela. Neraspoloženje, svakakve vrste nelagodnosti, stres… Čini vam se da u trenutku ovakvih nagomilanihRasprodaja emocija samo to može da vas razveseli. Onda kupujete i raznorazne sitnice za koje tokom ciklusa, kada dospete u “normalno stanje”, zaključujete da vam se čak ni ne dopadaju.

Eto zašto kupujete farmerke za koje ste kad ste ih videli na drugoj devojci rekli da vam se ne sviđaju, eto zašto vam mesto u ormanu zauzima majica sa animal printom od kojeg vam je muka i zašto ste kupuli prejak cvetni parfem, kada preferirate blaže note.

Objašnjenja su sasvim logična, a vaša manija, drage dame, očigledno time i opravdana. Pa, kada nemate nikakav čvrst razlog, nikakvu proslavu, a večna crna haljina koja vam se smeši svakoga dana iz izloga butika pored kojeg prolazite idući na posao, evo izgovora! Vaš dragi će morati da razume žensku prirodu.

A i vi, muškarci, razmislite šta je bolje – da vam žena pola meseca, kako vi kažete, “zvoca” nad glavom, da vi i vaši drugovi koji su došli zarad dobre utakmice trpite njene padove u raspoloženju, usled čega nekada dolazi i do bespotrebne vike i plača, ili da joj poverite platnu karticu i dozvolite joj da kupi sve što poželi, ili bar većinu. Možda među tom gomilom stvari bude i neki komad donjeg rublja, koji je čini tako privlačnom.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031