Sreda, 20.06.2018

Magazin » Nauka » Psihologija » Jednostavno učenje stranih jezika

Jednostavno učenje stranih jezika

Objavi ovaj članak na

27.10.2009 12:41 PM

djuro_salaj Niko ne želi da na putovanju sa sobom nosi rečnik ili knjigu za učenje stranih jezika. Mnogo puta smo čuli rečenice tipa “Ja sam antitalenat za strane jezike” ili  “Pokušao sam na sve načine ali ne ide”.
Za učnje stranih jezika postoje sajtoci, kompjuterski programi, kućne varijante učenja, ali sve to, čini se, nije dovoljno efikasno. Šta raditi?
Svaki polaznik, pre nego što se odluči koju školu jezika da upiše, prvo ih sve obiđe, postavi mnoštvo pitanja i zatim zatraži brošuru. Tada nastaje problem – na osnovu čega da se uveri u kvalitet njihovih predavanja?
potpunosti je prepušten na milost i nemilost tržišta, a školu može jedino da oceni na osnovu izgleda i školarine. Većina škola nalik su jedna drugoj.
Škola stranih jezika “Đjuro Salaj“ jedna je od tri najstarije škole stranih jezika u Beogradu. Ova škola ima dugu tradiciu i iskustvo,  i škola je koja ide u korak sa vremenom i novim tendencijama u nastavi i svim segmentima procesa učenja stranih jezika. Škola se nalazi u samom centru grada, na atraktivnoj i veoma prometnoj i živoj lokaciji na Slaviji, u Nemanjinoj ulici 28. Svi predavači su diplomirani profesori i članovi strukovnih udruženja. Svi nastavni programi su standardizovani prema zajedničkim evropskim jezičkim okvirima (A1,A2,B1,B2,C1,C2). Škola izdaje sertifikate o stečenom nivou znanja stranih jezika, kako svojim polaznicima tako i po zahtevu, na privatnim ispitima. U školi se danas predaje u okviru grupne, poluindividualne i individualne nastave preko 20 stranih jezika (engleski, italijanski, nemački, francuski, španski, portugalski, ruski, danski, holandski, turski, slovenački, norveški, švedski, finski, arapski, latinski, srpski za strance, itd).
Za više od 55 godina postojanja kroz školu je prošlo hiljade đaka koji nam se i dalje rado vraćaju, neki sada dovode svoje mališane koji sa zadovoljstvom dolaze da bi naučili jezičke veštine. 

   Škola “Đuro Salaj” je jedna od prvih koja je uvela pripremu za polaganje Cambridge ispita (CAE, FCE), IELTS-a, TOEFL-a, nastavu portugalskog jezika, kao i pripremnu nastavu za bilingvalno odeljenje III beogradske gimnazije. Škola se može pohvaliti i ponudom od preko 20 stranih jezika, kao i nastavom srpskog jezika za strance. U ponudi su svi skandinavski jezici, kineski, arapski, japanski, turski… Posebno napominjemo dvomesečni kurs holandskog jezika. To je dvomesečni kurs jezika, istorije i civilizacije. Zapravo, to je priprema za polaganje ispita u Ambasadi Kraljevine Holandije za dobijanje dugoročne holandske vize. Kurs podrazumeva 48 časova sa dinamikom 3×2 časa nedeljno. Cena ku…rsa je 30.000 dinara, sa mogućnošću plaćanja u dve rate.

Pregled komentara (2)

Pošaljite komentar

Ocena: 0,00 od 0 glasova 12345

Oznake teksta

, , , ,

Komentara (2)

 1. aleksandra popovic

  potrebno mi je znanje holandkog jezika . kad pocinje upis ? koliko kosta ?

  Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Administrator

   Najbolje bi bilo da kontaktirate školu i kod nadležnih se raspitate za željeni kurs.

   Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

Napiši komentar
jun 2018.
P U S Č P S N
« maj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930